Test af solcreme
SPONSORERET indhold

Test: Billig solcreme var den bedste

Der er ingen slående sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det gælder solcreme. Det viser en ny test, foretaget af Forbrugerrådet TÆNK.

Foto: VladTeodor/ iStock
27. jun. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Sommer betyder sol, og sol betyder solbeskyttelse. Men solbeskyttelse kommer i mange forskellige former – og til meget forskellige priser ikke mindst.

Det kan være en temmelig dyr fornøjelse at investere i solcreme. Men det behøver det ikke at være. Ifølge en ny test fra Forbrugerrådet TÆNK er der nemlig ingen umiddelbar sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det gælder solcremer.

Forbrugerrådet har testet 22 solcremer på det danske marked for, om de holder den lovede solfaktor på 15 eller 30 og for unødvendig og uønsket kemi. Priserne på solcremerne lå fra 35 kr. til 245 kr.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du tror, er sunde for dig – men som kan gøre dig syg

Testens bedste solcreme blev Dermas Sollotion SPF 30, som koster 100 kr. for 200 ml.

– Derma solcreme holder den lovede faktor, og den beskytter også godt mod solens UVA-stråler. Brugerne synes også, at det er en udmærket creme, der absorberes fint. Solcremen er miljømærket og uden en række problematiske stoffer, skriver Forbrugerrådet TÆNK på sin hjemmeside om solcremen.

Dermas Sollotion SPF 30 blev bedst i test. Foto: PR-billede. 

Blandt testens andre højt rangerede solcremer finder man Piz Buin og Vichy-solcremer i den dyrere ende og Levevis- og Matas-solcremer i den billigere.

Vichy Ideal Soleil Hydrating Milk, Levevis Sollotion, Pizbuin Protect & Cool Refreshing Skin Mousse og Matas Sollotion er blandt de solcremer, der klarer sig godt. Foto: PR-billeder 

Mindre godt klarer Nivea og Garnier sig. Både Garnier Light & Silky, Garnier Ambre Solaire Light & Silky, Nivea Sun Protect & Moisture Moisturising Sun Lotion og Nivea Pure & Sensitive indeholder nemlig stoffer, som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Alle cremer holder dog, hvad de lover i forhold til solfaktor og giver således fin beskyttelse, hvis man vel og mærket smører sig ind i en tilstrækkelig mængde af creme.

Nivea har efterfølgende gjort os opmærksomme på, at de solcremer, Forbrugerrådet TÆNK har testet, er ældre versioner, og at den nye Nivea Protect & Sensitive er fri for en række problematiske kemikalier. Man kan læse Forbrugerrådet TÆNKs anmeldelse af netop den solcreme her. 

Du kan læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger for solbeskyttelse her. 

LÆS OGSÅ: 17 tips, der letter din hverdag

LÆS OGSÅ: Sådan gik min uge som vegetar

LÆS OGSÅ: Derfor er vi så slankehysteriske