Jakob Søndergaard
SPONSORERET indhold

Jakob Søndergaard: "Motion skal være 100 procent lystbetonet"

Den 37-årige foredragsholder og coach elsker at køre offroad i skoven på sin mountainbike og kunne ikke forestille sig kun at løfte vægte i et motionscenter.

Af:: Sofie Winther Askgaard Foto: Ditte Capion
03. jan. 2017 | Sundhed | Fit living

HVAD BETYDER SUNDHED FOR DIG?
“For mig er det et tegn på sundhed, når man brænder for noget og tør handle på det. Og så er det selvfølgelig også at være relativt veltrænet og kunne cykle eller gå op ad en trappe uden at blive alt for forpustet.”

HVILKEN FORM FOR MOTION DYRKER DU?
“Jeg kører mountainbike, og det er suverænt den sjoveste sport. Jeg har lige gennemført et 12-timersløb, hvor jeg kørte 133 kilometer. Før det havde jeg aldrig kørt mere end 25 kilometer! Og så går jeg lange ture med vores hunde og dyrker sport som for eksempel parkour med min dreng på fem år.”

HVAD GIVER MOTION DIG?
“For mig skal motion være 100 procent lystbetonet, for så giver det mig overskud. Jeg elsker mountainbike, hvor det går stærkt og er teknisk krævende, så jeg skal træffe hurtige beslutninger. Det er her, jeg får nye idéer og udvikler min forretning. Bag skrivebordet sker der ikke så meget.”

LÆS OGSÅ: 12 skønne kvinder & mænd: Mine 3 bedste sunde tips

HVORDAN FINDER DU TID TIL MOTION?
“Jeg prøver at lægge det ind i min hverdag. I dag cyklede jeg fx med min dreng til børnehave, og så brugte vi halvanden time på det. Jeg hamrer til op ad bakkerne. Og så kan jeg finde på at tage en rygsæk med 25 kilos vægt på, når jeg går med hundene, det er også træning.”

HVILKEN TYPE TRÆNING ER IKKE DIG?
“Jeg er enormt kræsen med det, og jeg gider ikke lave ting, der ikke er sjovt. Klassisk bodybuilding i et center ville simpelthen være for kedeligt for mig.”

HVORDAN SLAPPER DU BEDST AF?
“Når jeg ligger ude på græsset med hundene eller spiller guitar. Jeg gik i gang med at lære det for et halvt år siden − jeg kan godt lide at tilegne mig nye færdigheder.”

HVAD ER DIT BEDSTE SUNDHEDSTIP?
“Find tilbage til den type fysisk aktivitet, som du har sat pris på tidligere, for eksempel håndbold, ridning eller dans. Er du til fitness, så er styrketræning med helkropsøvelser vejen frem for dig, der vil være strammere i betrækket og mere spændstig.”

LÆS OGSÅ: Stor yogaguide: Find den yogaform, der passer til dig

HVOR ELSKER DU AT REJSE HEN?
“Jeg vil hellere skabe små eventyr i hverdagen, så vi rejser ikke tit. Sidste rejse var til Kullen med min dreng, en af hans venner og hans far. Vi klatrede rundt i klipperne, slog telt op og lavede bål. Det var fantastisk. Jeg går i panik ved tanken om at ligge på stranden eller kigge på gamle bygninger!”

TÆNKER DU OVER, HVAD DU SPISER?
“Jeg går op i ordentlig mad. Jeg spiser kun økologisk kød eller kød fra fritgående dyr, og min mad skal helst være så lidt forarbejdet som muligt.”

HVAD ELSKER DU AT SPISE?
“Uhh ... tatar, koldskål med friske jordbær, Summerbird-flødeboller, Ben & Jerry’s-is. Der er meget mad, jeg elsker, men jeg spiser overvejende sundt, og jeg spiser store mængder af det sunde, gerne et halvt kilo salat for eksempel til et måltid. Og så spiser jeg kun ting af god kvalitet.”

I MIT KØLESKAB ER DER ALTID ...
“... æg. De smager godt, mætter og kan laves på mange forskellige måder. Jeg er også begyndt at spise chili − det har jeg ellers aldrig kunnet lide.”

I MIT KØKKEN FINDER MAN ALDRIG ...
“... hvidt brød. Det er jo crap! Jeg elsker hjemmelavet brød fra Breadstation, for det er god kvalitet, men jeg rører ikke det der hvide toastbrød og andre skodmorgenmadsprodukter.”

HAR DU EN DÅRLIG VANE, DU GERNE VIL SLIPPE?
“Jeg har mange! Jeg er for eksempel god til at starte projekter, men dårlig til at afslutte dem. Omvendt dyrker jeg hellere de ting, jeg er god til, frem for at dunke mig selv i hovedet over alt det andet.”

LÆS OGSÅ: Anna Bogdanova: "Sundhed giver mig frihed"

DIN STØRSTE ­SPORTSPRÆSTATION?
“I 2003 fik jeg sølv til de skandinaviske mesterskaber i våbenkamp, hvor man slås mod hinanden med en stor træpind, hjelm og ishockeyhandsker. Det er angstprovokerende, at der står en anden foran dig med et stort våben, og så skal man bare slås. Men jeg havde forberedt mig godt, og det var en fed oplevelse.”

ER DER EN SPORTSGADGET, DU IKKE KAN ­UNDVÆRE?
“Min mountainbike. Den har ikke gear eller affjedring, så den er stiv som et bræt, og man skal selv justere sin kropsposition og træde hårdere frem for bare at skifte gear. Man bliver ét med cyklen og er tvunget til at være opmærksom, for kommer der et hul, er der ingen gadgets, der kan advare dig.”

HVAD GØR DIG GLAD?
“Mange ting. At få en god idé, at gøre ting sammen med min kone Anna (Bogdanova, red.), min dreng og vores hunde, at mødes med venner og have interessante snakke. Og selvfølgelig at køre mountainbike i skoven.”

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard: “Jeg har det SÅ meget bedre, når jeg træner”

LÆS OGSÅ: Hvorfor sveder jeg ikke, når jeg træner?

LÆS OGSÅ: Smarte genveje, der gør dig helt vild med løb