test nupo kur
SPONSORERET indhold

Julie tester nupokuren: “Jeg fik brudt en masse dårlige vaner”

24-årige Julie Warnøe har testet Nupokuren i fem dage. Hun mødte ikke de udfordringer, hun havde forventet – men til gengæld dukkede der nogle andre op. Resultatet af kuren er hun dog ganske imponeret over.

Af:: Else Marie Lehman Foto: Klaus Rudbæk
18. apr. 2017 | Sundhed | Fit living

DAG 1
“Produkterne virker rimelig lette at bruge, og jeg er positivt overrasket over smagen. Jeg er dog ret sulten, men med ‘måltider’ ca. hver anden time er sulten overkommelig. Og når den trænger sig på, tager jeg to store glas vand – det hjælper lidt. Jeg har planlagt at tage en portion om morgenen, en om formiddagen, en ved frokost, en om eftermiddagen, en til aftensmad og en lidt efter aftensmad. Det fungerer superfint. Undervejs supplerer jeg med rigeligt vand. Jeg træner en times reformer, og det går også fint.
Jeg støder på den første problemstilling om eftermiddagen, hvor jeg har to arrangementer. Det er pinligt at sige, at jeg er på Nupokur, så jeg lader være. Jeg svarer heller ikke, når mine kolleger spørger, hvorfor jeg kun drikker Cola Zero. Min plan er at spise kyllingesuppen hele ugen igennem til aftensmad, da jeg tænkte, at det ville give fornemmelsen af et mere ordentligt måltid. Men den smager af ren bouillon, så det er første og sidste gang, jeg prøver den variant. Hellere shakes hele dagen.”

DAG 2
“Jeg er allerede mindre sulten end dagen før. Jeg er også positivt overrasket over, at jeg ikke har tegn på hovedpine. Det havde jeg faktisk forventet at få. Jeg har en aften- og nattevagt på mit arbejde som lægevikar, hvor jeg møder kl. 15 og har fri kl. 9 dagen efter. Stik imod forventning klarer jeg mig igennem hele vagten med fin energi og uden manglende overskud. Der bliver rodet lidt i min plan fra dagen før, men selv om der nogle gange går fire timer imellem måltiderne, fungerer det stadig fint.”

LÆS OGSÅ: Nupokuren: Eksperterne guider dig gennem fordele & ulemper

DAG 3
“Fortsat ingen problemer og ingen sult. Jeg har stadig ikke oplevet hovedpine, og min energi er fortsat fin. Min mave, der ellers er ret problematisk, fungerer næsten bedre, end den gør til daglig. Jeg har nu arbejdet mig igennem de mange smagsvarianter og har fået et par yndlinge. Kakao er klart den bedste. Dernæst blueberry/raspberry. Resten smager ret syntetisk, men i modsætning til suppen udholdeligt. Jeg er inviteret til middag på en restaurant med nogle veninder, men jeg en
der med at melde fra. Det virker nyttesløst at sidde en aften og drikke Cola Zero, mens de andre spiser. Mine veninder er meget støttende og interesserede i kuren, men jeg har aldrig set dem så lidt som i de her dage, hvor jeg er på kuren.”

Få gode tilbud på Nupo kuren hos med24.dk (sponsoreret) 

DAG 4
“Jeg er småsyg, og min energi er derfor relativt lav. Det er første nat, jeg ikke får en ordentlig søvn, men det tilskriver jeg faktisk mest sygdommen. De andre dage har jeg sovet upåvirket, selv om jeg har drømt utrolig meget om mad. Det fylder åbenbart meget at være på sådan en kur. På trods af sygdom savner jeg min træning og beslutter mig for at tage i Fitness dk til holdtræning alligevel. Det er mere hårdt end vanligt, og jeg kan sagtens mærke, at mine energidepoter er udtømte. Om det er sygdommen eller kuren, ved jeg ikke. Men jeg kommer igennem og vil ikke have været det foruden.
Generelt under kuren har jeg sørget for at drikke meget væske, og i dag drikker jeg endnu mere for ikke at blive dehydreret under træning.”

LÆS OGSÅ: Producenten om Nupokuren: “Nupo giver dig hele pakken af næringsstoffer”

DAG 5
“Sidste dag på kuren. Jeg kan sagtens se resultater og vejer mig for første gang under kuren. Vægten siger minus 2,5 kg! Dagen er dog virkelig svær at komme igennem. Der er slik, kage og julestemning på arbejdet. Jeg er godt træt af alle de forskellige smagsvarianter, og mine tænder savner noget at tygge i. Derudover fejrer vi også lillejuleaften i min familie, og det skal jeg selvfølgelig med til. Min familie respekterer min kur og synes, det er spændende, men jeg føler mig fjollet, da de andre spiser lækker fisk, og jeg sidder med mit pulvervand.”

 EFTER KUREN
“Jeg lever efter det mantra, at jeg hellere løber en ekstra tur end siger nej til noget, jeg virkelig har lyst til, men kuren fungerer fint som en kickstarter til en længerevarende kur eller livsstilsændring. Det var dog svært at være social på Nupokuren. Du opdager virkelig, hvor mange sociale arrangementer der beror på mad og måltider. Jeg er bevidst om, at det kræver en livsstilsændring, hvis jeg vil bevare vægttabet. Jeg oplevede dog, at jeg fik brudt nogle af de dårlige vaner under kuren som at spise videre, selv om jeg er mæt, hvilket gør det nemmere at holde vægttabet. Alt i alt vil jeg gøre det igen, og jeg har da også inspireret mange i min omgangskreds til at gøre det samme. Jeg vil formentlig ikke kunne gennemføre mere end én uge, men jeg har heller ikke behov for mere.”

LÆS OGSÅ: 5 lynkure, der kickstarter dit vægttab

Hvad mener eksperterne om Nupokuren?

Siden 80’erne har danskerne mikset Nupo-shakes i jagten på at smide overflødige kilo. Men virker det overhovedet, og hvor sundt er det egentlig? Vi har fået klinisk diætist, Pia Christensen og antropolog Bodil Just Christensen til at guide os gennem nupokurens fordele og ulemper. Læs den artikel her