Skader træning
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen: Sig farvel til skader med disse 3 råd

Er du lige kommet rigtig godt i gang med træningen? Michelle Kristensen guider dig til, hvordan du undgår dumme skader, der sætter en stopper for din fremgang, dine mål og din motivation.

Af: Michelle Kristensen Foto: Getty
13. mar. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. VARM OP – HVER GANG!
I den travle hverdag, hvor din træningstid indimellem er presset af arbejde, sociale arrangementer osv., kan det være fristende at springe opvarmningen over eller korte den af med flere minutter. Men det er en meget dum strategi. Sørg for at give din krop en god opvarmning på 15 minutter, hvis du skal træne et hårdt pas med tunge vægte eller intervalløb. Løb i lavt tempo, lav dynamisk udstrækning (hvor du holder dine stræk i få sekunder men laver dem 10 gange), og sving arme og ben fra side til side.

LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: Sådan får du drukket mere vand

2. STRÆK UD – DET VIRKER!
Okay, lad os få den myte med, at udstrækning er spild af tid, skudt ned. Udstrækning er vigtigt, da mange sidder helt sammenkrøllet på en kontorstol i løbet af dagen, får stive hofter og uelastiske ledbånd. Om du laver udstrækning efter træning, om morgenen eller i en frokostpause er op til dig. Du kan også gå til yoga 1-2 gange om ugen, hvis du ved, at det er urealistisk at nå den gode udstrækning i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Husk restitutionen - og boost din form

3. SPIS RIGTIGT – OG DRIK VAND!
Ernæring i forbindelse med træning er vigtigt – især når du vil forebygge skader. Så husk at få nok væske, at spise fede fisk flere gange om ugen (eller tage omega-3-tilskud), at spise grøntsager til to ud af dagens tre hovedmåltider, og tænk på at spise alle regnbuens farver i løbet af ugen. Så får du vigtige vitaminer, mineraler, kostfibre, proteiner og fedtstoffer, som vil give din krop et godt grundlag for at fungere optimalt. 

LÆS OGSÅ: Skal jeg sove eller træne?