fødevarer hovedpine
SPONSORERET indhold

4 fødevarer, der kan give hovedpine

Hvis du ofte lider af hovedpine, kan det skyldes bestemte fødevarer, som har tendens til at trigge smerten i hovedet.

Foto: Getty
31. jan. 2017 | Sundhed | Fit living

Pålæg 
Røget fisk, pølser og konserveret kød indeholder meget nitrat, som kan være med til at udløse smerten.

Chokolade 
Sukkeret kan give store udsving i blodsukkeret. I den søde snack er der også phenylethylamin, kendt for at udløse migræne.

Stærk ost 
En god lagret ost som roquefort indeholder en del tyramin, som er en af de mest almindelige migrænetriggere. Vælg en mildere ost for at undgå smerter.

Lightprodukter 
Det er fristende at spare på sukkeret ved at vælge en Cola Zero, men sødemidlet aspartam kan trigge hovedpine og migræne.

Kilder: Hovedpineforeningen og Jyllands-Posten

LÆS OGSÅ: Sunde alternativer, der sparer på kalorierne

LÆS OGSÅ: Fokus på chokolade: Hvor sundt er det egentlig?

LÆS OGSÅ: Healthy Skinny Bitch: 10 tips til at slippe af med sukkertrangen