Det sker der i kroppen, når du spiser fast food
SPONSORERET indhold

Find ud af, hvad fastfood gør ved din krop

Få svar på, hvad der sker i din krop, når du sætter tænderne i en burger eller andet fastfood.

Af:: Christina Bølling
02. okt. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Energiindtag
Ud over at fastfood typisk er meget forarbejdet, indeholder det som regel også store mængder usundt fedt, tilsat sukker samt masser af salt. Det vil sige, at når du spiser fastfood (medmindre der naturligvis er tale om den sunde slags), fårdu en masse kalorier uden næringsmæssig værdi.

Vægt
Ikke nok med at f.eks. en pizza indeholder nok kalorier til at dække halvdelen af en voksen kvindes daglige behov, så er der ofte ganske få fibre i fastfood, og da fibre øger mæthedsfornemmelsen, er der også større risiko for, at du overspiser, når du spiser fastfood. Samtidig har en undersøgelse vist, at man spiser 200 kalorier ekstra om dagen, når man spiser ude på blandt andet fastfoodrestauranter. Og overspisning er naturligvis noget, der ses på vægten, hvis det finder sted jævnligt.

LÆS OGSÅ: Forbrænd over 500 kalorier i timen med disse effektive og sjove træningsformer

Humør
Et studie offentliggjort i tidsskriftet Public Health Nutrition viste, at der kan være en sammenhæng mellem depression og indtagelsen af fastfood som pizza, burgere og hotdogs. Folk som spiste fastfood, havde 51 procent større risiko for at udvikle depression sammenlignet med dem, som kun spiste lidteller slet ingen fastfood. Undersøgelsen viste også, at jo mere fastfood folk spiste, des større var risikoen for at de udviklede depression.

Blodsukker
Fordi meget fastfood indeholder ingredienser med let omsættelige kulhydrater (som f.eks. hvidt brød), der hurtigt bliver frigivet i blodet (i modsætning til kulhydrater fra f.eks. grøntsager og groft brød, der frigives over længere tid), betyder det også, at der sker en markant blodsukkerstigning, når du spiser fastfood, hvilket på sigt kan forstyrre din insulinrespons og dermed øge risikoen for type 2-diabetes.

Sygdomsrisiko
Fastfood øger ikke baredin risiko for at få type 2-diabetes, men også risikoen for hjerte-kar-sygdomme – fordi det medfører en stigende risiko for overvægt, og fordi transfedtsyrer, som man bl.a. finder i friturestegt mad, øger mængderne af det skadelige kolesterol. Ligesom store mængder salt kan spille en rolle i forhold til blodtryk, nyresten og mavekræft.

Hud
Fordi meget fastfood påvirker blodsukkeret, kan det i følge nogle eksperter føre til akne. Derudover har man også set, at risikoen for eksem stiger hos børn, der spiser meget fastfood.

Tænder
Når du spiser fastfood med meget sukker, danner bakterierne i din mund syre, og den syre kan skade emaljen på dine tænder, så risikoen for, at du får huller stiger.


LÆS OGSÅ: Det siger dit valg af cola om dig: Light versus Klassisk

LÆS OGSÅ: 5 ting, du skal huske efter træning

LÆS OGSÅ: Det sker der i kroppen, når du drikker Cola Zero