Michelle Kristensen tester skyr
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen tester skyr: Find din nye favorit

Michelle Kristensen har prøvesmagt og testet 5 forskellige slags skyr. Find din nye favorit her.

Af:: Michelle Kristensen
26. okt. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Skyr er fantastisk. Det smager godt, du kommer det op i en skål om morgenen, topper med bær og lidt nødder eller mysli og voila – der er morgenmad på et minut. Men hele den her skyr-mani er gået lidt amok.

Vi kan heldigvis stadig købe den gode gamle skyr, som vi kender den, fra da den blev introduceret for fem år siden i Danmark. Det er den skyr, som du køber i en bøtte, og som smager let syrligt og – alt efter mærke – enten klistrer til ganen eller løber ned i spiserøret så let som ingenting.

Men i dag er den neutrale skyr blevet overhalet indenom af produkter, som udgiver sig for at være skyr, men som er tilsat en masse sukker, kunstige sødestoffer, kunstige aromaer og andre mystiske ting. Sødestofferne gør naturligvis det, at de får skyren til at smage sødere, og det tiltaler mange danskere.

SE OGSÅ: Sund morgenmad: Det spiser sundhedseksperterne

Problemet er bare, at skyr markedsføres som et sundt morgenmadsprodukt – og det er det rene, neutrale produkt også, men sundhedsværdien daler altså drastisk, når der tilføres kunstige sødemidler. Hvad gør jeg så, tænker du sikkert. For det er ret kedeligt bare at spise skyr uden smag. Jeg vil foreslå dig at peppe den op ved at tilsætte bær, blende skyr med en banan, toppe med mysli eller lave en hjemmelavet hindbærmos af frosne hindbær, som du rører sammen med din skyr.

De sidste nye skud på skyrstammen er skyrdrikke, skyrmos og færdigpakkede skyrtoppings, som sælges separat i små poser. Men lad dig ikke narre. De fleste færdiglavede skyrtoppings indeholder det helt samme som en almindelig pose mysli, som koster det halve. Oftest er hovedingrediensen i skyrtopping forskellige frø og nødder, så hvorfor ikke lave din egen nøddemix? Så kan du også styre uden om de toppings, du ikke kan lide og customize din helt egen blanding. Det gør jeg selv, og det smager himmelsk!

Se også: 7 trendy sundhedsbomber

DEN STORE SKYRTEST

Jeg har spist mig igennem en række forskellige skyrmærker og fundet frem til min favorit. Nogle er flydende, andre kan du skære ud med kniv og gaffel, fordi konsistensen er så tyk. Se her, hvilke varianter du skal række ud efter, næste gang du står i supermarkedet.


GOD TIL DIG MED SART MAVE 
ARLA LAKTOSEFRI 
Forhandler: Netto og Meny. 
Pris: 16 kr. for 450 g. 
Vurdering: Overraskende lækker og mild i smagen. Den er god for dig, der godt kan lide din skyr fast, men specielt for dig der er laktoseintolerant eller har en sart mave.


FOR TYND KONSISTENS 
LEVEVIS ØKOLOGISK 
Forhandler: Føtex og Netto. 
Pris: 27 kr. for 1 kg. 
Vurdering: Minder meget om en almindelig yoghurt i konsistensen, så for dig der ikke er glad for den faste skyr, er denne vejen frem. Jeg foretrækker dog en mere fast skyr.

SE OGSÅ: Boost din sundhed med bær,grønt & powerpulver

GOD TIL MORGENMAD
THIESE
Forhandler: Fakta.
Pris: 15 kr. for 400 g.
Vurdering: Minder lidt om græsk yoghurt, men er ikke lige så sur. Den er meget cremet og fast i strukturen, men mild. Bedst til morgenmad.


FOR TYK KONSISTENS OG SUR SMAG 
EGELYKKE 
Forhandler: Netto. 
Pris: 13 kr. for 350 g. 
Vurdering: Egelykkes skyr har en konsistens, der læner sig op ad græsk yoghurt. Den er dog for sur til min smag. Men med søde bær går det.

GOD TIL DRESSING
LØGISMOSE
Forhandler: Netto.
Pris: 18 kr. for 500 g.
Vurdering: Meget blød og mild i smagen, og strukturen minder om græsk yoghurt. God til både morgenmad og dressinger.

SE OGSÅ: 12 skønne mænd og kvinder: Her er vores bedste sunde tips

SE OGSÅ: I form på 15 minutter: Hop dig superfit

SE OGSÅ: