Du kan forbrænde fedt hurtigt med disse tip.
SPONSORERET indhold

Sådan forbrænder du fedt hurtigt

Kost og træning går hånd i hånd, når du gerne vil tabe dig. Men hvordan forbrænder du hurtigt fedt? Personlig træner Anne Bech har svaret.

Af:: ALT for damerne/ Anne Bech
31. okt. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Det er vigtigt at være fysisk aktiv 30 minutter om dagen, men vær opmærksom på ikke at forveksle fysisk aktivitet med træning. Fysisk aktivitet er en gåtur, at cykle på arbejde, at tage trapperne. De 30 minutter dagligt aktiverer de gener, som holder dig rask, og derfor er det så vigtigt.

Træningen, som holder dig i form, og som også bidrager til en slankere livsstil, er ud over de 30 minutter.

Når du spiser normal, sund kost, kan du sætte mere gas på din træning, end hvis du følger en kur. Her gælder det om hele tiden at skubbe til din egen grænse. Kroppen er som et 'dovent dyr', der har brug for at blive overrasket og udsat for ny belastning for ikke bare at vænne sig til den motion, du dyrker. Så mød dine tre nye bedste venner, der i kombination vil hjælpe dig i form: Høj intensitet, lav intensitet og intervaltræning.

Høj træningsintensitet
Når du træner med høj intensitet, forbrænder du flere kulhydrater end fedt, men du forbrænder stadig meget mere fedt end du gør, når du træner ved lav intensitet. Derfor kan det altid bedst betale sig at træne med høj intensitet, også fordi du bliver ved med at forbrænde også efter din træning, fordi din puls er kommet så højt op. Jo højere oppe, du har været, des mere efterforbrænder du, og du kan faktisk efterforbrænde helt op til 100 kalorier.

Lav træningsintensitet
Når du træner med lav intensitet, starter du med at forbrænde flest kulhydrater, men efter 30-40 minutter skifter det, og du begynder at forbrænde fedt. Fordi du kan træne i længere tid ved lav intensitet, er lav træningsintensitet en sikrere vej til fedtforbrænding, men du forbrænder stadig relativt set mindre fedt end ved høj træningsintensitet. Anne Bechs anbefaling er derfor, at du bruger lav træningsintensitet som 'bund' for din intervaltræning mellem lav og høj træningsintensitet.

Intervaltræning
Kombinér lav og høj træningsintensitet, så du får det meste ud af din træning. Hvis du fx er vant til at gå en rask tur, så læg fem intervaller ind, hvor du løber fra den ene lygtepæl til dne næste. Eller hvis du er vant til at løbe fem kilometer, så prøv den sidste kilometer at skifte mellem at spurte 10-15 sekunder ad gangen og lunte indimellem. Det vigtige er ikke længden eller antallet af gange, det vigtige er, at du gør lidt mere, end du plejer, så du hele tiden skubber din krop til det næste niveau.

Husk at drikke vand!
Du skal drikke 2 liter vand om dagen – det er det, du bruger bare på at ligge i et tempereret rum og ånde ud og ind – så når du træner, skal du øge mængden af vand, du indtager, til 2 ½ liter.

Det skal du spise før og efter træning
Spis et lille måltid et par timer før, du skal motionere. På den måde sikrer du, at du har energi til din træning, og maden er rykket videre fra mavesækken, så du er tilpas. Efter (styrke)træning skal du have noget protein, som genopbygger muskler og bindevæv, og som også vender nedbrydning til opbygning under og efter styrketræning. Hvis du må få lidt kulhydrater den dag, så spis det sammen med proteinerne efter træning, for det er vigtigt med et godt måltid med en blanding af kulhydrater og proteiner. Det hæver din forbrænding en lille smule og fremmer din restitution.