Fakta om antiinflammatorisk livsstil & kost
SPONSORERET indhold

Fakta om antiinflammatorisk livsstil & kost

Bliv klogere på den antiinflammatoriske kosttrend.

Af:: Martin Kreutzer & Anne Larsen Foto: Maria Warnke Nørregaard
19. feb. 2016 | Sundhed | Fit living

SPIS DIG RASK
Det betyder din livsstil: 
En lang række livsstilssygdomme som f.eks. kræft, gigt og sukkersyge opstår ofte som følge af kroniske betændelsestilstande (inflammation) i kroppen. Det sker bl.a., hvis du igennem længere tid er stresset, i søvnunderskud, ikke motionerer regelmæssigt og spiser forkert. 

Kosten er en afgørende faktor i den antiinflammatoriske livsstil. Undersøgelser viser, at jo mere opmærksom du er på at spise så mange af de gode antiinflammatoriske madvarer som muligt − og så få af dem, du bør undgå − jo stærkere bliver din krop, og jo bedre kan den håndtere perioder med stress, søvnunderskud og manglende motion. 

ANTIINFLAMMATORISKE MADVARER:

  • Fede fisk som laks, makrel og sardiner 
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Ingefær 
  • Avokado 
  • Mørkegrønne grønsager som f.eks. grønkål, palmekål, broccoli og spinat 
  • Valnødder i gode mængder og mandler i lidt mindre mængder 
  • Tomat 
  • Krydderurter 
  • Rødbede 
  • Gurkemeje 
  • Hvidløg 
  • Løg 
  • Bær, især blåbær, hindbær, solbær og kirsebær 
  • Fuldkorn 
  • Quinoa, hvis den er renset helt fri for saponin


DET SKAL DU UNDGÅ:

  • Industriforarbejdet mad 
  • Sukker 
  • Raffineret mel 
  • Kød fra firbenede dyr, som er inflammatoriske, hvis du indtager det dagligt. Så reducér dit indtag kraftigt 
  • Olier som f.eks. vindruekerneolie, tidselolie og solsikkekerneolie 
  • Mælkeprodukter, især fra komælk. Fedtfattige mælkeprodukter i små mængder er o.k., hvis man tåler dem

Vil du læse mere om antiinflammatorisk livsstil og kost: Martin Kreutzer og Anne Larsens bog, „Antiinflammatorisk kost”.