jordskokkesuppe
SPONSORERET indhold

Kostblog: Skøn jordskokkesuppe med rødbedechips

Få varmen med en lækker jordskokkesuppe med rødbedechips, bacon & brøndkarse.

Af:: Pernille Krogh
08. okt. 2014 | Sundhed | Fit living

Temperaturen er faldende, antallet af lyse timer svinder ind, og bladene skifter til gule, røde og orange nuancer for til sidst at falde af træerne, og hvirvle rundt i oktoberblæsten. Med andre ord: Det er efterår!

På denne årstid er det helt fantastisk med en varm, lækker suppe til aftensmad. Det er vi vilde med hjemme hos os. En af favoritterne er i øjeblikket en cremet jordskokkesuppe med knasende sprødt tilbehør.

Suppen
600 gram jordskokker
300 gram kartofler
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Salt
Peber
Citronsaft
Knorr Fond Du Chef eller hønseboullion
Eventuelt lidt madlavningsfløde

Fremgangsmåde Løg pilles, jordskokker og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker. Først svitses løg og hvidløg i olivenolie i en gryde. Herefter tilsættes jordskokker og kartofler, og kort efter tilsættes enten omkring en liter hønseboullion, eller – som jeg foretrækker – vand i en mængde, således at grøntsagerne dækkes. Herefter tilsættes 2 portioner Fond Du Chef Vegetable. Når grønsagerne er kogt møre, hældes lidt af vandet fra og gemmes, og grøntsagerne blendes med stavblender til en cremet, ensartet suppe. Herefter smages den til med salt, peber og citron, og konsistensen justeres ved at tilsætte lidt mere af vandt eller eventuelt lidt madlavningsfløde. Den gives et hurtigt opkog, og er så klar til servering. Denne mængde giver cirka fire portioner.

Tilbehøret
Der er mange muligheder for tilbehør til suppen, men jeg lavede den med sprødstegt bacon, brøndkarse og bolchestribede rødbedechips. Jeg valgte bolchestribede rødbeder, fordi jeg synes, de er super sjove, smukke og dekorative. Du kan i princippet vælge lige netop de rodfrugter, som du har inden for rækkevide og har lyst til.
De skal blot skæres i meget tynde skiver – det er umiddelbart nemmest med et mandolinjern eller et rivejern. Fordel de tynde skiver på et stykke bagepapir i en bradepande, pensel dem med en lille smule olivenolie, og giv dem et drys salt. Herefter skal de bages ved cirka 110 grader i en times tid – meget afhængig af størrelsen og tykkelsen på skiverne. Hold øje med dem, de skal være knasende sprøde.

Anret den varme suppe med tilbehøret, og eventuelt noget fuldkornsbrød. Nyd den alene eller i godt selskab. Den egner sig også særdeles godt til at varme dagen derpå.

Se flere opskrifter og tanker om sundhed på min blog bybjorklund.dk