Farvel mavesmerter
SPONSORERET indhold

Undgå mavesmerter: Sådan spiser du dine tarme sunde

Ondt i maven, nej tak. Her er 5 brugbare tips til at undgå mavesmerter. Bonus: Dine tarme bliver ekstra sunde.

Af: Charlotte Bech
30. mar. 2017 | Sundhed | Hjemmet

▶ UNDGÅ STÆRE KRYDDERIER som ingefær, sort peber, cayenne, paprika, hvidløg og peberrod. Den stærkt krydrede mad kan forværre betændelsen i tarmslimhinden.

▶ DRIK RISVAND. Kog to håndfulde ris i to liter vand med 1/2 tsk. salt i en halv time. Si derpå vandet fra, hæld det på termokande og drik det i løbet af dagen i små slurke. Risvandet virker basedannende og er nærende.

▶ LIG NED EFTER MADEN. Især efter de store måltider kan det være gavnligt at ligge ned efter maden på venstre side i op til et kvarter med lukkede øjne. Det bringer ro over fordøjelsesprocessen og kan være med til at dæmpe inflammation i tarmslimhinden.

SE OGSÅ: Fokus på dine tarme: Kan du spise dig meget gladere?

▶ HOLD DIG FRA SYREDANNENDE KOST som sort kaffe uden mælk, eddikedressing, syltede fødevarer, ketchup, sennep, umodne, sure frugter, citrusfrugter, surmælksprodukter og alkohol. Undgå grøntsager fra kålfamilien og løgfamilien. Spis i stedet basedannende kost som kartoffelmos, dampede græskar, risengrød eller gulerodssuppe. Det kan desuden lindre at spise flere små måltider og drikke rigeligt med vand og anden væske.

▶ UNDGÅ RÅ MAD som rå grøntsager og rå frugter. Det er bedre at bage, stege eller koge frugt og grønt.

SE OGSÅ: Fatburners: 8 madvarer, der fyrer op for din forbrænding

SE OGSÅ: Mandler, chokolade + 5 andre madvarer, der gør dit hjerte glad