Cindie Dahl Hiort: Sådan spiser jeg efter LCHF-princippet
Mød 34-årige Cindie Dahl Hiort, der er Head of Noise PR Fashion og kvinden bag bloggen Intotheshades, og hør om hvordan hun integrerer LCHF-princippet (low carb high fat) i sin hverdag...
34-årige Cindie Dah hiort er Head of Noise PR Fashion og blogger på Intotheshades.com. Det sidste år har hun spist efter LC HF-princippet (low carb high fat) for at holde sin PCOS-diagnose i skak og for at få en sundere livsstil ind mellem hektiske dage med planlægning af events, modeshows og rejser.
Hvordan er dine madvaner?
“Jeg elsker mad. Når jeg rejser, er det gode restauranter, jeg Googler, før jeg tager af sted, ikke seværdigheder eller butikker. Men når det er sagt, er jeg nødt til at passe på, hvad jeg spiser, da jeg har PCOS (kvindelig hormonel forstyrrelse, red.) og kan regulere det meget ved at skære kulhydrater ud af min kost og få masser af gode olier. Egentlig er det en LCHF-diæt, jeg lever efter, men med lidt mindre fedt. Jeg retter det ind efter, hvordan min krop har det, så jeg er ikke fanatisk omkring det.”
Læs videre på de følgende sider...Hvad spiser du typisk til morgenmad?
“Jeg er rigtig dårlig til at spise morgenmad, så det er kun i perioder, jeg får gjort det. Det ender ofte med græsk yoghurt med ristede kerner og nødder og evt. lidt bær. I weekenden er det æg og bacon eller no-carbbrød med ost.”Og til frokost?
“Det er for det meste ting som varmrøget laks, fiskefrikadeller, oksebryst og lignende, kombineret med forskellige grøntsager, rygeost og avokado. Og hvis jeg ikke har fået købt ind til det, bliver det til en takeaway-salat, gerne med tun eller noget andet kød.”Og aftensmad?
“Til aftensmad er det næsten altid kød og grøntsager i forskellige udgaver, alt efter hvad min kæreste og jeg har lyst til, og hvad der er tid til at lave. Favoritten er salat med oksekød, chili og masser af koriander.”Hvad spiser du, når du skal forkæle dig selv?
“Så går jeg ud og spiser en virkelig god bøf eller god fisk. Ellers får jeg min kæreste til at lave en omgang klassisk simremad som confit de canard eller oksehaleragout, og så kommer der altså lidt kulhydrater i form af fx kartoffelmos med, og jeg nyder det hele vejen.”Hvad med alkohol?
“God hvidvin er min favorit, men her om vinteren også rødvin, men for mig hører det til mad. Jeg har skåret så godt som al hverdagsalkohol ud, selv om det kan være svært på uger med mange arrangementer, så jeg holder det til weekendens middage og fester.”Lever du efter bestemte kostprincipper i perioder?
“Jeg prøver så vidt muligt at undgå kulhydrater hele tiden, men hvis jeg har haft en periode som fx en ferie, hvor det har været svært at overholde, tager jeg et par hardcore uger derefter, hvor der ikke er plads til nogen hygge-carbs som fx alkohol.”
Læs også: Mød Maria Barfor og bliv inspireret af hendes maddagbog