o-løb
SPONSORERET indhold

Eline løber Orienteringsløb: "Vi var tilmeldt 35 kilometer, men endte nok med at løbe 60, fordi vi løb forkert”

Glem alt om dovne orienteringsløb, som du måske husker dem fra folkeren! Når 31-årige Eline Christoffersen løber O-løb, er det gennem buske, iskolde vandløb, nogle gange i mørke og kan strække sig over 60 kilometer.

Af:: Maria Præst Foto: Privat
23. nov. 2017 | Sundhed | Fit living

HVORFOR LØBER DU ORIENTERINGSLØB?

“Jeg prøvede det første gang for ti år siden, da jeg var i militæret, hvor vi skulle lære at bruge kort og kompas og blev total bidt af det – også fordi jeg var ret god til det. Der er meget grin, når du løber orienteringsløb. Du falder lidt, får mudder i hovedet og springer ind og ud af buske. Hvis du kan lide den slags, er det en skøn måde at dyrke løb på. For to år siden prøvede jeg Nordisk Extrem Maraton, som er et makkerløb med fuld oppakning, hvor du har 24 timer til at gennemføre. Vi var tilmeldt 35 kilometer, men endte nok med at løbe 60, fordi vi løb forkert flere gange.”

HVAD TÆNKER DU LIGE INDEN ET LØB?

“Jeg er vildt nervøs. Jeg er bange for ikke at kunne klare det og vildt spændt på samme tid. Vi løber med en GPS-tracker, så min familie og venner sidder derhjemme og kan følge med på skærmen. Så sidder min far og råber ‘Nej, nej, til højre’ hjemme i stuen. Det er meget sjovt.”

HVORDAN HOLDER DU MOTIVATIONEN UNDERVEJS?

“Mit største problem er hverken at finde posterne eller at løbe med oppakningen. Det er nedkølingen, når du kommer op af vandet. Der kan sagtens være tre-fire vandpassager i et løb, hvor du bare springer i iskoldt søvand, og så er det svært at få gang i musklerne igen, når du kommer op. Det kan også være et pres med mørket. Vi har pandelamper med, men når først mørket faldet på, er det ikke sjovt at skulle finde poster længere.”

LÆS OGSÅ: Det sker i kroppen, når du dyrker ekstremsport

HVORDAN FØLES DET AT KOMME OVER MÅLSTREGEN?

“Det er altid lidt hektisk, fordi det først skal kontrolleres, at du stadig har alt dit udstyr. Men når det er overstået, og jeg får en banan og lidt vand og møder alle de andre, er stemningen helt euforisk. Jeg er ikke på et niveau, hvor jeg løber med om de bedste tider, men det er fedt at følge med i, hvem der vinder, når tiderne kommer op på storskærmen.”

OG BAGEFTER?

“Jeg er helt færdig bagefter. Vi løb fra lørdag til søndag, så jeg var nødt til at tage fri om mandagen.”

HVORDAN TRÆNER DU OP TIL ET ORIENTERINGSLØB?

“Op til et løb træner jeg fem til seks gange om ugen med masser af løb for at få nogle kilometer i benene. Jeg gider ikke at løbe på asfalt, det er for kedeligt, så nogle gange løber jeg bare ude i skoven, og ellers tager jeg et par O-løb i løbet af ugen. Der er forskellige O-ruter i de fleste danske skove. Det er også vigtigt at styrketræne, for det varierede terræn er en hård belastning for knæ, led og ankler. Jeg løber ikke i en klub, men mødes typisk med nogle veninder og løber i skoven i weekenden. Så er vi afsted i to til tre timer og har varm kakao med i bilen til bagefter. Det er superhyggeligt – i stedet for at spise brunch.”

HVAD ER DIT NÆSTE LØB?

“Jeg er tilmeldt Nordisk Extrem Maraton igen i maj, så det glæder jeg mig til.”

Anbefalet til dig