Sarah Lindasdatter Troelsen konkurrencefitness
SPONSORERET indhold

Sarah Lindasdatter Troelsen: “Der er mange fordomme om kvinder, der træner som mig”

I arbejdstiden er hun advokat hos Mærsk, derhjemme mor og hustru. Men i fritiden dyrker Sarah Lindasdatter Troelsen konkurrencefitness på højt plan som bodybuilder. Det vækker både beundring og tiltrækker haters.

Af:: Lise Ulrich Foto: Sonny Singh, PR og privat
08. nov. 2017 | Sundhed | Fit living

Hvordan blev træning en vigtig del af dit liv?

“Jeg begyndte med at dyrke gymnastik og danse ballet, da jeg var tre år, og jeg fortsatte til jeg var 20. Fordi jeg trænede så meget, så min krop ikke ud som andre piger på min alder, da jeg nåede teenageårene – jeg havde bredere skuldre og mindre barm og kunne ikke have det samme tøj på til fester. Når du er yngre, tænker du mere over forskelligheder og vil gerne passe ind. Men træningen betød heldigvis mere for mig, end hvilket tøj jeg havde på.”

Hvorfor holdt du op med at danse?

“Jeg vidste godt, at jeg ikke ville blive professionel balletdanser. Og jeg havde ikke lyst til at bruge hver aften som semiprofessionel i baggrunden på et teater. Jeg har altid villet være den bedste til alt, hvad jeg foretager mig. Da jeg efter jurastudiet gik ind i militæret, prøvede jeg for første gang at træne med vægte. Det synes jeg rigtig godt om, og i begyndelsen af 30’erne begyndte jeg så til CrossFit, som blev min ting.”

LÆS OGSÅ: Styrk dine muskler: Sådan skal du træne i 40'erne, 50'erne og 60+

Hvorfor blev du bodybuilder?

“Da jeg havde født min søn ved kejsersnit, måtte jeg træne kroppen op på ny og begyndte stille og roligt med vægtløftning. Jeg kunne hurtigt mærke, at jeg var ret god til det. Ligesom ballet handler det meget om kontrol og balance. Jeg kom med til EM og VM Masters i vægtløftning og begyndte at overveje at konkurrere i fitness. Jeg arbejder dog trods alt også i Mærsk, så det skulle ikke gå ud over min karriere. Efter at have tænkt længe, fik jeg sidste år endelig en coach, som rådgiver mig omkring kost, træning og poseringer – som kvindelig bodybuilder skal du til konkurrencer optræde ret yndefuldt på scenen, og her kommer min balleterfaring mig til gode.”

Bliver du påvirket af bombardementet af træningsselfies på Instagram?

“Mere end jeg havde forventet. Jeg prøver derfor også at lade være med, at kigge for meget på Instagram inden en konkurrence. Instagram er jo sådan et happy place, hvor folk typisk viser sig selv fra deres bedste vinkler. Og det er også helt i orden, men det hjælper ikke på min egen performance. Jeg konkurrerer kun med mig selv, altid.”

Hvilket kropsideal aspirerer du til i dag?

“Jeg skal have større og hårdere ben, forbedre mine poseringer og få lidt mere talje. Jeg kan godt lide at sætte mig selv mål, også selv om det er en never ending proces.”

LÆS OGSÅ: Her er vitaminet, du skal tage, hvis du træner meget

Har du oplevet at blive mødt med fordomme omkring din trænede krop?

“Mange siger til mig, at de er bange for at gå i gang med at styrketræne, fordi de ikke vil ligne mig. De er slet ikke klar over, hvad det kræver af din kost, træning og ikke mindst genetik. Jeg har også fået ubehagelige beskeder og kommentarer på de sociale medier. Der er mange fordomme om kvinder, der træner som mig, men jeg har en mental coach, der hjælper mig med at lukke af for haters. Jeg bliver tit stoppet af folk på gaden som bare er venligt nysgerrige, men jeg går aldrig med bare arme, med mindre jeg er på stranden. Nogle ser mig nok som en træningsfreak, men når det kommer til stykket, er træning bare en del af, hvem jeg er. Til daglig er jeg jo også mor, hustru, veninde, kollega og meget andet.”

Har du nogensinde været ked af din krop?

“Ja, da jeg en kort overgang var på palæokost efter at have født og gerne ville tabe mig. Jeg har aldrig vejet mindre, men min krop blev underligt blævret at se på.”

Hvornår føler du dig allermest tilpas i din krop?

“Når jeg har haft en god uge, hvor kost og træning spiller, og mit arbejde ikke fylder for meget. Jeg har 10 træningspas om ugen: Fem CrossFit-pas og fem styrketræningspas.”

Hvad er dit bedste sundhedstip?

“Kvinder skal ikke være så bange for at styrketræne og spise kulhydrater. Begynder du at styrketræne, vil du ofte opleve, at din forbrænding faktisk ryger i vejret, og du bliver slankere at se på, selv om vægten siger, at du vejer lidt mere.”

LÆS OGSÅ: Christine Sofie Johansen: "Mit sind blev sundere, da jeg holdt op med at kæmpe for et uopnåeligt mål"

Anbefalet til dig