Rihanna om sin ekstraordinære stil: ”Jeg vil have det umulige til at lykkes”

Foto: Alamy

Rihanna om sin ekstraordinære stil: ”Jeg vil have det umulige til at lykkes”

Når Rihanna gæster Danmark til sommer, er det ikke kun hendes særegne stemme, der er i vente. Rihanna klæder sig også kontroversielt; vi bringer her 7 ekstraordinære eksempler.

Klædt i en kæmpe dynejakke fra top til tå, i lyserødt velourjoggingsæt med skibriller i panden eller iført bare bryster under en satinnatkjole i dagslys midt på gaden. Det er tøj, de fleste ville se helt og aldeles forfejlede ud i. De fleste. Men ikke Rihanna.

LÆS OGSÅ: Mariah har udfordret det vestlige modebillede: "For mig er frihed at bære hijab"

- Når jeg shopper, foretrækker jeg mærkelige beklædningsdele. Jeg tvinger mig selv til at finde ud af, hvordan jeg kan få det til at se godt ud, så jeg får det umulige til at lykkes, sagde Rihanna i 2013 til det amerikanske modemagasin Glamour.

Grunden til at det lykkedes er i bund og grund, at hun er en modenørd, en tøjnørd, siger Else Skjold, der er modeforsker ved Designskolen Kolding.

- Hun er modig og kreativ, derfor skiller hun sig ud, siger hun.

Ikke nok med at være smart i det grimme, virker Rihanna også til at være en modeinspirator i det daglige gadebillede: Hun var med til at genindføre bøllehatten som hip, ligesom hun må siges at være en stor årsag til, at store, runde guldøreringe hænger i mange pigers ører i år 2015.

Ifølge Else Skjold er Rihanna rebelsk og provokerende, men stadig mere mainstream end for eksempel Lady Gaga, der referer til sine fans som "outsidere" i samfundet. Her har Rihanna en mere bred appel.

- Mange piger leder efter noget at kigge efter, noget rebelsk og farvestrålende lidt ekstrem, men også tilgængelig. Det er Rihanna, siger hun.

LÆS OGSÅ: Garderobe-psykologi: Derfor går du klædt som du gør

Det er netop blevet offentliggjort, at Rihanna besøger Danmark i forbindelse med sin kommende verdensturne. Helt præcist kommer hun forbi Refshaleøen den syvende juli 2016, hvor hun også har Big Sean og The Weeknd med på scenen.

Og apropos vovet beklædning ligner Rihanna til forveksling den mandlige frontfigur, sanger og rapper i The Weeknd på den nye plakat, der følger med turneen: maskulin med strittende, korte dreadlocks og særdeles bredskuldret blazer. Det er modigt, halvgrimt, halvsmukt og helt og aldeles Rihanna.

- I bund og grund lykkes hun jo også som regel, fordi hun jo er gudesmuk. Men hun er også autentisk, fordi hun har forliste forhold, et liv, hun tør at prøve af - det viser sig i det tøj, hun også er modig, når hun vælger. Hun fremstår kommercielt stærk, men også som en stærk person, siger Else Skjold.

Som 16-årig tog Rihanna fra Barbados til USA for at prøve lykken som sanger. I dag er hun 27 år og har de seneste elleve år altså ikke bare præget musikscenen, men også modebilledet. Vi har på eurowoman.dk fundet 7 eksempler:

1. Der var dengang i maj 2015, hvor hun troppede op i en broderet, gul kjole med pels og meterlangt slæb til gala ved Metropolitan Musuem of Art's Costume Institute i New York. Kjolen var designet af en kinesiske couturedesigner Guo Pei.

2. Der var også dengang, hun tog dynen med ud af sengen.

3. Dengang hun uden BH havde både cap, pels og silke på.

4. Dengang hun fik en kjole, der lidt lignede et afplukket juletræ i hvidt tyl, til at virke næsten helt almindelig.

5. Dengang en række engelske aviser boykottede dette billede af hende i denne kjole, fordi hun var for nøgen.

6. Dengang hun optrådte på Orange Scene på Roskilde Festival i 2013

7. Dengang hun kom ud fra en tattovør med denne t-shirt:

LÆS OGSÅ: "Om dagen filmede vi på gaden med vejsidebomber, om natten sov jeg ikke"

LÆS OGSÅ: "Det er blot en ny livsstil", forklarede jeg folk, når de spurgte ind til det store vægttab. Men jeg kendte selv sandheden

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Rihanna

610x200_woordy_knap2.jpeg