Julegaver til bedsteforældre
Foto: Getty Images Har du svært ved at fine på gode julegaver til dine bedsteforældre? Vi har samlet 10 bud her, som du kan lade dig inspirere af.

10 gode julegaver til dine bedsteforældre

Synes du også, det kan være svært at finde på julegaver til dine bedsteforældre? Vi har samlet 10 bud på gaver, som gerne skulle vække glæde hos det grå guld.

December er lig med juletid og julegaver, men det kan være lidt af en udfordring at blive ved med at finde på kreative, personlige og brugbare gaver – særligt til dine bedsteforældre, som jo efterhånden har alt.

Vi har fundet 10 ting, som forhåbentligt kan give dine bedsteforældre julelys i øjnene, når de åbner gaven fra dig.

1. Gavekort til oplevelser

Mange af os kender nok følelsen af, at vi ikke får brugt heeeelt så meget tid med vores bedsteforældre, som vi gerne ville, så hvad med at give dem en oplevelse, som I kan bruge sammen? Det kan være til teater, zoo, en lille lokal biograf eller noget helt tredje. Hvis der er lidt lavvande på kontoen, kan du også give et gavekort på en tur i skoven med hjemmebag og kaffe (og så kan du jo lægge en genanvendelig termokop med ved gavekortet).

Aalborg-Teater.jpg

Foto: Aalborg Teater En tur i teaterets mørke er altid en opelvelse for unge såvel som gamle. 

2. En blød strik

uniqlo.jpg

Foto: Uniqlo En god strik gør underværker i garderoben - både for unge og gamle.

Vinteren er kold, mørk og lang i Danmark, men med en god strik kan du sørge for, at din bedstemor eller bedstefar både holder sig varme OG ser smarte ud på samme tid i den kolde tid. Uniqlo (som åbnede i Danmark i foråret 2019) har flere bud til både mænd og kvinder.

3. Hjemmelavet fotokalender eller fotobog

Fotokalender.jpg

Foto: pixum.dk En fotokalender kan nemt gøres personlig ved for eksempel at bruge billeder af ting, som I har oplevet sammen igennem tiden.

Det kan være svært at få brugt de mange billeder, som du har liggende på din telefon, og derfor har de fleste af os ikke den samme glæde, som vores bedsteforældre fik ved at kigge deres billeder igennem i fysisk form. Men du kan faktisk nemt printe dem og lave en fin kalender for næste år eller måske endda en fotobog med jeres minder?

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: 40 idéer til kvinder i alle aldre

4. Bøger læst op

Talk-Town.jpg

Foto: Euroman Talk Town er Egmonts podcast-platform, hvor du kan finde noget til enhver smag.

Måske er øjnene begyndt at sætte lidt begrænsninger for dine bedsteforældres syn – og derved også for mængden af bøger, de får læst. Derfor kan du med fordel give dem adgang til Mofibo eller lignende, hvor de kan få alle deres yndlingsbøger læst op. På Mofibo kan du give alt fra 1-12 måneder i gave. Og hvis dine bedsteforældre er vilde med at lytte til podcasts, kunne et abonnement til vores podcast-tjeneste Talk Town måske også være en oplagt mulighed.

5. Så er der banko!

Kim-Larsen-banko.jpg

Foto: Folkehuset Absalon Dine bedsteforældre har måske været til banko før, men de har nok næppe prøvet det med Kim Larsen-tema (og det har du måske heller ikke selv).

Måske dine forældre allerede går til banko i det lokale forsamlingshus, hvor de kan vinde en halv flæskesteg, men hvad med den opdaterede udgave af banko? I Folkehuset Absalon på Vesterbro i København, kan du for eksempel komme til musikbanko, dragbanko eller hestebanko! I Absalon varierer prisen lidt, men ofte er der gratis entré, og så koster en bankoplade ti kroner stykket. Hvis ikke der findes banko i nærheden af dig, er en tur på brætspilscafe også en mulighed.

6. Lækre cremer og sæber

Tromborg.jpg

Foto: Tromborg Der findes et hav af lækre cremer fra det danske mærke Tromborg.

Uanset køn og alder, så synes de fleste af os, at det er lækkert at bruge en god creme. Du kan også gå den mere bæredygtige vej og give en sæbebar fra for eksempel Grims Have. (foto: Tromborg)

7. Abonnement på Hjemmet

hjemmet1.jpg

Foto: Hjemmet Et godt blad er den perfekte efterårs- og vinterbeskæftigelse. 

Et abonnement på Hjemmet er gaven, som bliver ved med at give! Du kan vælge alt fra fem til 59 numre af Hjemmet, som kan blive leveret direkte til dine bedsteforældres adresse.

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

8. Den hjemmelavede kop

creative-space.jpg

Foto: Creative Space Kun fantasien sætter grænser, når du maler på keramik! Du kan male i de farver, som dine bedsteforældre aller bedst kan lide, så de får en helt personlig kop.

Flere steder rundt omkring i landet, kan du male på et stykke keramik, og på den måde skabet en helt unik kop til dine bedsteforældre. I København findes Creative Space flere steder, og i både Aalborg og Aarhus finder du Art by Me, hvor du kan svinge en pensel og lave en smuk, personlig kop eller andet porcelæn til dine bedsteforældre.

9. En personlig plakat

dialaegt.jpg

Foto: Dialægt Hvis du ikke kan finde på ni sjove ting, som dine bedsteforældre siger, kan du vælge en plakat fra danske dialægt med citater, som handler om det job, dine forældre enten har eller har haft.

Er der nogle ting, som dine bedsteforældre bare altid siger? Hvad så med at få lavet en plakat, hvor alle deres citater stå på? Hos Dialægt kan du få lavet en A3 plakat med hele ni ord eller vendinger, som dine bedsteforældre altid bruger.

10. Blomst på bestilling

bloomon.jpg

Foto: bloomon Blomster pynter i ethvert hjem - og hos bloomon kan du også bestille en smuk vase med. 

Din bedstemor bliver sikkert rigtig glad, når du kigger forbi med blomster, men hvis nu det kniber med at huske blomsterne, kan du jo passende give dem på abonnement. På den måde sikrer du, at der altid er friske blomster hos dine bedsteforældre.   

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Julegaver og Bedsteforældre