Julegaver til bedsteforældre

Foto: Getty Images Har du svært ved at fine på gode julegaver til dine bedsteforældre? Vi har samlet 10 bud her, som du kan lade dig inspirere af.

10 gode julegaver til dine bedsteforældre

Synes du også, det kan være svært at finde på julegaver til dine bedsteforældre? Vi har samlet 10 bud på gaver, som gerne skulle vække glæde hos det grå guld.

Synes du også, det kan være svært at finde på julegaver til dine bedsteforældre? Vi har samlet 10 bud på gaver, som gerne skulle vække glæde hos det grå guld.

OBS: Punkt 4  og 7 er reklame.

December er lig med juletid og julegaver, men det kan være lidt af en udfordring at blive ved med at finde på kreative, personlige og brugbare gaver – særligt til dine bedsteforældre, som jo efterhånden har alt.

Vi har fundet 10 ting, som forhåbentligt kan give dine bedsteforældre julelys i øjnene, når de åbner gaven fra dig.

1. Gavekort til oplevelser

OBS: Husk at følge myndighedernes retningslinjer for Covid-19.
Mange af os kender nok følelsen af, at vi ikke får brugt heeeelt så meget tid med vores bedsteforældre, som vi gerne ville, så hvad med at give dem en oplevelse, som I kan bruge sammen? Det kan være til teater, zoo, en lille lokal biograf eller noget helt tredje. Hvis der er lidt lavvande på kontoen, kan du også give et gavekort på en tur i skoven med hjemmebag og kaffe (og så kan du jo lægge en genanvendelig termokop med ved gavekortet).

Aalborg-Teater.jpgEn tur i teaterets mørke er altid en opelvelse for unge såvel som gamle. Foto: Aalborg Teater

2. Corona-sikker

sissel-edelbo-mundbind-lia-cotton-mundbind-no-05-6084757.jpeg

Foto: Sissel Edelbo mundbind fra Byflou.com

Julen er, som alt andet i år, meget anderledes, så hvorfor ikke købe et fint mundbind til dine bedsteforældre, som de kan holde sig corona-sikre med. F.eks. kan du købe det her fine Sissel Edelbo mundbind til din bedstemor til kun 85 kroner. Men du kan også købe åndbare masker fra Uniqlo. De fås i tre farver og koster kun 100 kroner for tre.

3. Hjemmelavet fotokalender eller fotobog

Fotokalender.jpgEn fotokalender kan nemt gøres personlig ved for eksempel at bruge billeder af ting, som I har oplevet sammen igennem tiden. Foto: pixum.dk 

Det kan være svært at få brugt de mange billeder, som du har liggende på din telefon, og derfor har de fleste af os ikke den samme glæde, som vores bedsteforældre fik ved at kigge deres billeder igennem i fysisk form. Men du kan faktisk nemt printe dem og lave en fin kalender for næste år eller måske endda en fotobog med jeres minder?

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: 40 idéer til kvinder i alle aldre

4. Podcast-abonnement

Talk-Town.jpgFoto: Talk Town er Egmonts podcastplatform, hvor du kan finde noget til enhver smag.

Reklame: Måske er øjnene begyndt at sætte lidt begrænsninger for dine bedsteforældres syn, så hvorfor ikke give dem et abonnement til Egmont Publishings podcasttjeneste Talk Town? Her kan de  både lytte til artikler, der bliver læst op, bl.a. fra ALT for damerne og Euroman, og lytte til forskellige spændende fortællinger om alt fra parforhold og dødsangst til tidligere statsminister Lars Løkkes venskab med journalist Anders Lund Madsen.

5. Så er der banko!

Kim-Larsen-banko.jpgDine bedsteforældre har måske været til banko før, men de har nok næppe prøvet med Kim Larsen-tema eller Drag-tema. Foto: Folkehuset Absalon 

Måske dine bedsteforældre allerede går til banko i det lokale forsamlingshus, hvor de kan vinde en halv flæskesteg, men hvad med den opdaterede udgave af banko? I Folkehuset Absalon på Vesterbro i København, kan du for eksempel komme til musikbanko, dragbanko eller hestebanko! Det koster 50 kroner at deltage og en bankoplade ligger til ti kroner stykket. Hvis ikke der findes banko i nærheden af dig, er en tur på brætspilscafe også en mulighed.

6. Lækre cremer og sæber

Tromborg.jpg

Der findes et hav af lækre cremer fra det danske mærke Tromborg. Foto: Tromborg 

Uanset køn og alder, så synes de fleste af os, at det er lækkert at bruge en god creme. Du kan også gå den mere bæredygtige vej og give en sæbebar fra for eksempel Grims Have. 

7. Abonnement på Hjemmet

hjemmet1.jpg

Et godt blad er den perfekte efterårs- og vinterbeskæftigelse. Foto: Hjemmet 

Reklame: Et abonnement på Hjemmet er gaven, som bliver ved med at give! Du kan vælge alt fra fem til 59 numre af Hjemmet, som kan blive leveret direkte til dine bedsteforældres adresse. 9 numre koster 299 kroner.

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

8. Den hjemmelavede kop

creative-space.jpgKun fantasien sætter grænser, når du maler på keramik! Du kan male i de farver, som dine bedsteforældre aller bedst kan lide, så de får en helt personlig kop. Foto: Creative Space

Flere steder rundt omkring i landet, kan du male på et stykke keramik, og på den måde skabet en helt unik kop til dine bedsteforældre. I København findes Creative Space flere steder, og i både Aalborg og Aarhus finder du Art by Me, hvor du kan svinge en pensel og lave en smuk, personlig kop eller andet porcelæn til dine bedsteforældre.

9. En personlig plakat

dialaegt.jpg

Hvis du ikke kan finde på ni sjove ting, som dine bedsteforældre siger, kan du vælge en plakat fra danske dialægt med citater, som handler om det job, dine forældre enten har eller har haft. Foto: Dialægt

Er der nogle ting, som dine bedsteforældre bare altid siger? Hvad så med at få lavet en plakat, hvor alle deres citater stå på? Hos Dialægt kan du få lavet en A3 plakat med hele ni ord eller vendinger, som dine bedsteforældre altid bruger.

10. Blomst på bestilling

bloomon.jpgBlomster pynter i ethvert hjem - og hos bloomon kan du også bestille en smuk vase med. Foto: bloomon

Dine bedsteforældre bliver sikkert rigtig glad, når du kigger forbi med blomster, men hvis nu det kniber med at huske blomsterne, kan du jo passende give dem på abonnement. På den måde sikrer du, at der altid er friske blomster på deres spisebord. 

Denne artikel er oprindeligt fra julen 2019, men opdateret i 2020.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Julegaver og Bedsteforældre