10 (lækre) alkoholfri drikke til din sommer
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Carlsberg, 1664 Blanc, Brooklyn, Heineken, Lidl, Holte Vinlager, Just Serve It, Svaneke Bryghus & Tuborg.

10 (lækre) alkoholfri drikke til din sommer

Kolde øl og friske cocktails er indbegrebet af hyggelige havefester og lune sommeraftener på terrassen. Men der er nogle tidspunkter, hvor vi helst vil være procenterne foruden – og heldigvis er der også her masser af fristende muligheder at vælge imellem!

Gravid, designated driver, sund livsstil eller tidligt op næste dag.

Der kan være mange årsager til at springe alkoholen over, og udvalget er efterhånden så stort, at det ikke behøver at gå ud over hverken smagsoplevelsen eller den gode stemning.

Se med her, hvor vi har samlet en række af sommerens lækreste alkoholfri øl og cocktails.

Heineken 0,0% - fra nød til nydelseHeineken_614x800.jpgTiderne ændrer sig og heldigvis for det, mener Heineken! Hvor mange tidligere forbandt alkoholfri øl med noget, som kun gravide og afvænnede alkoholikere drak, er den i dag for alle.

Heineken har brygget en øl, som sætter nydelsen først og tilbyder et reelt alternativ til alle, der ønsker smagen af en god pilsner – uden virkningen.

Nyd Heineken 0,0% iskold i sommervarmen og til alle de occassions, hvor du tidligere havde lyst til en øl, men fravalgte den på grund af alkoholen. Med et lavt kalorieindhold på kun 69 kalorier kan du samtidig drikke den med god samvittighed.

High on taste - 0,0% alc.lidl.jpgHigh on taste er brygget på kildevand, naturhumle og malt, og smagen er let og sprød med en balanceret bitterhed og en god eftersmag – med andre ord; perfekt til sol og sommer!

Den alkoholfri pilsner er kendetegnet ved en smuk, lysegul farve og blide bobler. Øllen er god i test i Politiken, hvor den har scoret 4 ud af 6 stjerner, hvor anmelderne bl.a. roste ”den gode pilsnersmag med subtile krydderitoner”.

High on taste forhandles i Lidls butikker og er en del af WH-serien, som er udviklet i samarbejde med gourmetkokken Wassim.

Don’t Worry fra Svaneke Bryghussvaneke_dont_worry_serie_alt_for_damerne.jpgDet 100% økologiske bryggeri, Svaneke Bryghus, er blandt andet kendt for den alkoholfrie ølserie Don’t Worry, der består af Pale Ale, Brown Ale og Hemp Ale brygget på bornholmsk hamp.

Ifølge Svanekes ølfilosofi skal også en alkoholfri øl have karakter og smage af noget. Den der drikker den, skal ikke have en tam oplevelse, bare fordi der ikke er alkohol i – og det lever deres anmelderroste Don’t Worry-serie bestemt op til.

Don't Worry er ”brygget op fra bunden” og aldeles ufarlig for både sine omgivelser og den slanke linje. Energiindholdet ligger på bare 25 kcal/100g. Altså langt under juice, mælk, almindelig øl og sodavand.

Tuborg Nul - præcis som ingen andre øltuborg_nul_-_packshot_-_33cl_can_wet.jpgNår Tuborg siger NUL, så mener de nul. Ikke 0,2% eller 0,5% - men 0% alkohol. Samtidig er deres filosofi, at en alkoholfri pilsner skal brygges lige så omsorgsfuldt, og fyldes med lige så meget Tuborg-kvalitet, som var det enhver anden af deres øvrige øl.

Det betyder, at du nu kan nyde en forfriskende, let drikkelig, velskummende og velsmagende Tuborg NUL helt uden alkohol. Den ligner en pilsner, og den smager som en pilsner - fordi Tuborg NUL er en pilsner.

Brooklyn Special Effects 0,4%brooklyn_special_effects.jpgBrooklyn Special Effects er det, vi på dansk kender som en velhumlet classic med en behagelig bitterhed og friske humletoner.

Den er tørhumlet med humlesorterne Mosaic, Amarillo & Citra, der giver toner og smag af citrusfrugt, fyrretræ og blomster, og brygget med en unik fermenteringsmetode, som begrænser mængden af alkohol - men udvikler den smag, du kender fra en almindelig øl.

Som Brooklyn Brewery´s brygmester, Garret Oliver udtaler: ”It tastes just like a regular beer, but therein lies the special effect: It´s not”.

Sommerens Virgin drinkholtevinlager_ginsin-versin.jpgDe såkaldte virgin drinks dukker op på menuer overalt efterhånden og tak for det – det behøver nemlig ikke at være kedeligt at drikke alkoholfrit.

Holte Vinlager anbefaler dig at prøve en super skøn og festlig drink med alkoholfri gin og vermouth. Du skal bruge 3 cl. Ginsin, 3 cl. Versin og 3 cl. tonic eller dansk vand. Hertil masser af isterninger og en skive appelsin på toppen. Rør let. Så smager den faktisk som en Negroni - bare uden den bitre Campari-smag. Mums!  

På deres hjemmeside kan du se hele deress udvalg af alkoholfrie drikke.

Forfriskende alkoholfri øl fra 1664 Blanc1664_blanc_med_glas_1.jpg1664 Blanc har en forfriskende smag af hvedeøl, der gør den perfekt til fyldige salater, sushi og let sommermad – og også god som aperitif sammen med lækre anretninger af bær, frugt og snacks.

Som noget helt nyt kan du nu også nyde den samme gode smag i en alkoholfri version; den nye 1664 Blanc Alkoholfri 0,5%.

Ligesom originalen har også denne en syrlig duft med strejf af citrus og sødlig frugtighed og kan kendes på den unikke blå flaske.

Just Serve It - nemt og lækkertjustserveit_alkoholdfrie_cocktails.jpgSol, sommer og forfriskende drinks. Dét kan altså bare noget - og sidstnævnte kan du få bragt lige til døren.

Med solidt håndværk og fokus på bæredygtige lokale råvarer, leverer virksomheden Just Serve It færdigblandede cocktails til både store og små fester.

Du kan også bestille alkoholfrie cocktails som lækre lemonader og iced teas. Prøv fx den populære Virgin Mojito-lemonade med mynte og hyldeblomst eller en af de forfriskende iced teas med lækker smag af frugt. Drikkene kan bestilles både som dispenser og på flaske.

Carlsberg Nordic Alecarlsberg_nordic_ale_wet.jpgDen søde, lidt mørke Carlsberg Nordic Ale har masser af dybde og myndighed – i en sådan grad at det faktisk er svært at gætte, at den er alkoholfri.

Smagen er raffineret og behageligt afbalanceret, og øllen byder, trods fraværet af alkohol, på en læskende fylde og krop.

Nyd Carlsberg Nordic Ale iskold til de klassiske retter på frokostbordet eller til mad med masser af smag. Begge dele kan den sagtens rumme.

Carlsberg Nordic Pilsnercarlsberg_nordic_pilsner_wet.jpgKan en øl smage fyldigt og mildt af humle, selvom den ikke indeholder alkohol?

Spørger du Carlsberg, er svaret: Ja! Det er deres Carlsberg Nordic Pilsner beviset på.

Den gyldensmukke pilsnerøl er afbalanceret, let og frisk og oplagt at servere til retter med lyst kød eller fisk. Øllen kan kaldes alkoholfri, fordi den holder sig under 0,5% alkohol og er perfekt til dig, der kan lide pilsnerens friskhed, men ønsker et alkoholfrit alternativ.

Advertisement
Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks og Alkohol