Apps
Foto: BULLS

Se de 10 smarte juleapps, der redder din jul

Håndskrevne indkøbslister, der på magisk vis forsvinder, når du står i supermarkedet. Et fuldstændig maksimeret kreditkort. Og verselinjerne til ”Et barn er født i Betlehem”, som du bare ikke kan huske. Alle disse julekvaler kan blive fortid, hvis blot du bruger din smartphone. Her får du serveret 10 apps, der forhåbentlig gør julen lidt lettere.

1. Indkøbsliste Pro
Glem de krøllede sedler i jakkelommen og overlad indkøbslisten til din telefon. Her kan du skrive hele indkøbslisten for julemaden ind, krydse ting af undervejs og nemt og bekvemt dele listen med din mand, så I ikke ender med fire glas rødkål og ingen juleand. Fås til iOS. 7 kr.

2. eTilbudsavis
Julen kan være en dyr affære. Men der er ingen grund til at gøre den unødigt hård for din pengepung. Men denne app kan du indhente de gode tilbud på alt fra flæskesteg til toiletpapir, og du kan samtidig se, hvor tæt på dig butikkerne med de gode tilbud ligger. Fås til iOS og Android. Gratis.

3. Christmas Gift List Planner
En perfekt app til dig, der altid overskrider budgettet, når gaverne købes ind. Med app’en kan du lave din egen oversigt over, hvem der skal have gaver, og hvad de ønsker sig. Der er samtidig ingen undskyldning for overforbrug, for app’en viser præcis, hvor mange penge du har brugt på julegaver indtil nu, og hvor langt over eller under budget du befinder dig. Har du ingen Android telefon, kan du i stedet hente My Christmas Gift List til iOS. Fås til Android. Gratis.

4. Gift Wrapping Tricks and Tips
Bruger du altid for meget papir til gaven? Eller bliver gavebåndet fuldstændig stift frem for lækkert og krøllet? Så er denne app muligvis noget for dig. Den indeholder tonsvis af youtube videoer, som guider dig frem til den perfekt indpakkede gave. Alt afhængig af, hvor ferm du er med papir og bånd, kan du vælge mellem to sværhedsgrader. Har du ingen Android, kan du i stedet vælge Gift Wrapping Lite til iOS. Til Android. Gratis.

5. Shopping Days to Christmas
Er du altid lidt for sen på den, når det kommer til julegaveindkøb? Denne app minder dig om, hvor mange – eller hvor få dage, der er til jul. Så ved du, hvornår du skal rubbe neglene! Til Android. Gratis.

Se flere apps på næste side
6. Julesange
Det sker næsten hvert år. Familien samles om træet, tager hinanden i hænderne, og for en stund går det meget godt, men så sker det uundgåelige: Ingen kan huske teksten. Med denne app er det slut med at mumle dig gennem julevers, du kun kan genkalde brudstykker af. For her står alle de kendte juletræssange i fuld længde, og du kan selv vælge skriftstørrelsen, så også de ældre i selskabet kan følge med. Fås til iOS og Android. 13 kr. til iOS, gratis til Android.

7. Take a Break from Stress
Når gaveindkøb, madlavning, udsolgt marcipan og en stor plet på juledugen er ved at tage pippet fra dig, så giv dig selv en tiltrængt pause med denne skønne app! Har du ingen Android telefon, kan du hente app’en mini-meditation til iOS, der koster 13 kr. Fås til Android. Gratis.

8. Talking Santa
Skal du bruge lidt hurtig underholdning til barnet, der ikke længere orker at være med ude og købe ind? Eller vil du gerne sende en lidt utraditionel julehilsen? Så hent Talking Santa. Tal ind i mikrofonen, og så vil julemanden imitere alt, hvad du siger. Du kan også sende venner og familie julehilsner fra julemanden. Fås til iOS og Android. 7 kr. til iOS, gratis til Android.

9. Karolines køkken
Hvordan filan var det nu lige, at man lavede de der brunede kartofler? Og hvor længe skal sådan en and have? Hvis du ikke er helt skarp i et køkken, er der hjælp af hente med denne opskrift app. Fås til iOS og Android. Gratis.

10. Drunkblocker
Julen er for de flestes vedkommende lig med julefrokoster og dertilhørende våde varer. Denne app låser de kontakter, du absolut ikke vil ringe til, når du er fuld. En god ven i nøden, hvis julen gør dig nostalgisk, og du pludselig mener, det er den bedste idé at ringe gamle kærester op og erklære din alkoholiserede, dybtfølte kærlighed. Har du iPhone, kan du hente app’en Don’t drink and dial, der koster 7 kr. Fås til Android. Gratis.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul