10 danske kvinder stiller skarpt på Robbie Williams

10 danske kvinder stiller skarpt på Robbie Williams

Den 38-årige britiske popstjerne Robbie Williams, der er aktuel med albummet Take the Crown, har altid delt vandene. Derfor tog vi til London med 10 spørgsmål fra 10 kendte danske kvinder med hvert sit forhold til sangeren. Få bl.a. svar på, hvorfor Robbie Williams er bange for at blive far, hvad han drømmer om flere gange om ugen, og hvorfor han kan tude over en komedie i fjernsynet.

 

Alle, der har været i London, ved, at vejret i den britiske hovedstad er skizofrent. Solen kan skinne fra en skyfri himmel det ene øjeblik for to sekunder efter at blive afløst af truende tordenskyer og silende regn, der får turister og travle briter til at søge ly på den nærmeste kaffebar. Sådan er det også i dag, hvor jeg møder Robbie Williams på et hotel i det centrale London i anledning af hans nye album Take the Crown. Og med risiko for at skyde Mr. Williams en psykisk sygdom i skoene vil jeg vove at påstå, at der også er noget småskizofrent over den britiske popstjerne. I hvert fald over hans musik.

De fleste af os, der var teenagere i 90’erne og har skreget med på det ene Take That-hit efter det andet, sørgede, da ‘Rob’ forlod boybandet, og jublede, da han på ganske kort tid fik stor succes med sin solokarriere. Men netop som Robbie Williams havde givet den som charmør og prettyboy med singlen Angels, tog han fusen på sit publikum og iførte sig s/m-outfit og makeup inspireret af glamrock-bandet Kiss i videoen til Let Me Entertain You.

Og sådan fortsatte han. Fra den stærkt kontroversielle Rock DJ, hvor Williams flåede huden af sin nøgne krop og endte som afpillet skelet, til Frank Sinatra-hittet Something Stupid, som han udførte i hed romance med Nicole Kidman. Den 38-årige popstjerne har også gjort sig bemærket som transvestit i She’s Madonna og senest i Shame-duetten med Take That-kollegaen Gary Barlow, der åbenlyst spillede på homoseksuelle referencer.

I det lys er vejret i London denne sensommerdag i grunden relativt fredeligt. Og Robbie Williams ser da også ganske rolig og afslappet ud, som han sidder i divanen. Nybarberet, nyklippet og, ja, veltrænet. Tatoveringer, der titter frem på brystet og breder sig ud fra ærmerne på hænder og fingre, vidner om det bad boy-image, der har fulgt Robbie Williams siden Take That-æraen, men som nu er pakket pænt væk i langærmet sort skjorte og matchende pressefoldede bukser.

Det er svært at komme uden om, at Robbie Williams er den type stjerne, de fleste har en holdning til. Der er dem, der helst husker ham som det unge, uregerlige 90’er-idol, der nedlagde piger på stribe, om ikke andet så i overført betydning, når han turnerede verden rundt som det utilpassede medlem af årtiets største boyband. Der er dem, der elsker (at hade) den mere voksne, eftertænksomme og i dag helt uflirtende (!) udgave. Og så er der dem, der slet ikke er til hans, måske nu hedengangne, drengerøvsattitude og insisterende pophits. I dag bor Robbie Williams i Los Angeles med sin kone, skuespillerinden Ayda Field, og parret fik, kort tid efter at dette interview fandt sted, datteren Theodora Rose. Her får du Robbies svar på tiltale fra 10 nysgerrige danske kvinder.

Fortsætter på næste side...

Stine Hjelm Jacobsen, sangerinde i Electric Lady Lab
Hvornår og hvordan mærkede du første gang, at noget stort var under opsejling? Har du vidst det, siden du var barn? Følt dig anderledes eller udvalgt?


“Ja, og jeg ved ikke, om det var fantasi eller forudsigelse. Lige siden jeg kunne forme tanker, har jeg følt, at jeg hørte til i hjørnet af rummet med de specielle. Jeg har altid vidst, at jeg ville blive berømt. Så ja, jeg syntes, jeg var speciel, og det synes jeg stadig. Jeg synes generelt, at musik i dag er ret intetsigende og ligegyldigt. Jeg har indset, at jeg nok ikke er mere speciel end alle andre, men jeg vil helst være ‘specielt speciel’. Jeg er fra en tid, hvor det at være berømt betød, at du rent faktisk var god til noget. Eller morder. Og jeg er ikke til mord. Det gør jeg ikke igen. Det kommer ud over alt dit tøj, og det lugter.”

 

Sara Hjort, skuespillerinde
Hvis du kunne, er der så noget, du ville have gjort anderledes, når du ser tilbage på din karriere?

 

“Ja. Jeg ville ikke have udgivet Rudebox som den første single fra det album (electro/dance-sangen Rudebox fra albummet af samme navn fik dårlige anmeldelser og blev udråbt til ‘Den værste sang nogensinde’ af avisen The Sun, red.). Jeg tror, den forvirrede mit publikum og gav en masse folk en undskyldning for at trampe på mig og min karriere. Jeg ville stadig have lavet albummet, men jeg ville ikke have udgivet denne sang som den første single.”

Hannah Schneider, sangerinde
Hvis du skulle lave en samlet titel for alle de sange, du har lavet i hele din karriere, hvad skulle den så være?


“Mit seneste greatest hits-album hed jo In and Out of Consciousness, og det ville nok være den titel, der bedst opsummerer det, for det er sådan, jeg altid har haft det. Ellers skulle den bare hedde Me Singing. Ja, det tror jeg faktisk, at den skulle hedde. Me Singing af Robbie Williams.”
 

Hanni Gohr, model
Hvornår græd du sidst?

 

“Jeg har ret let til tårer. Det lyder måske lidt morbidt, men der var en film i tv i søndags, det var faktisk en komedie, men der var et forældrepar, der skulle se deres datter, som var blevet dræbt og lå i lighuset. Der fældede jeg en tåre, fordi jeg ikke vil have, at det sker med min egen datter. Det er et mirakel, at vi har skabt et menneske, men jeg er også bange for ansvaret. Jeg kan ikke engang passe på mig selv, når jeg er alene, og nu skal jeg have ansvaret for en lillebitte version af mig og min kone. Det kan godt gøre mig bange, selv om jeg også glæder mig til at blive far.”

Laura Drasbæk, skuespillerinde
Vil du sige, at det mest værdifulde eller vigtigste i dit liv er relateret til din karriere?


“På en måde, ja. Jeg ved det ikke … Det er et svært spørgsmål. Min karriere har været afgørende for alle de ting, jeg har oplevet i mit liv. Var jeg kommet til Hollywood og havde giftet mig med en amerikaner og gjort hende gravid, hvis det ikke var pga. min karriere? Jeg tror det ikke. Derudover giver mit job mig, berettiget eller ej, et enormt selvværd. Hvis jeg har succes, er der én ting mindre at bekymre sig om. Hvis jeg ikke er succesfuld, er det en katastrofe. Så er alt det værdifulde relateret til min karriere? Jeg tror det ikke, men det er tæt på.”

Ane Trolle, sangerinde
Jeg elsker at besøge Los Angeles for at skrive sange og hænge ud. Fortæl mig om et af dine favoritspots i Los Angeles, og hvorfor du elsker det …


“Jeg tror, mit favoritsted i Los Angeles er min seng i mit soveværelse. Derfra er der åben udsigt over San Fernando Valley, så der er omkring 150 km med åbent landskab lige foran sengen. Det er mit absolutte yndlingssted. Derudover elsker jeg generelt Los Angeles – især pga. vejret og livsstilen, som var to af grundene til, at jeg flyttede dertil oprindelig. Men jeg flyttede også, fordi jeg kunne få en basal anonymitet og nyde resultatet af min berømmelse der. Og så fordi kvinderne er virkelig smukke og sexede i Los Angeles. Eller det troede jeg i hvert fald, at de var.”

Ida Corr, sangerinde
Hvad er den største gave, musikken har givet dig?

 

“Det er en frigørelse fra økonomiske bekymringer. Jeg kommer fra en deprimerende industriby (Stoke-on-Trent i Staffordshire, red.), hvor livet er virkelig hårdt, og det ville være blevet hårdt for mig der også. Pga. musikken er jeg blevet befriet fra den økonomiske byrde, det er at skulle bekymre mig om, hvor det næste måltid ville komme fra, og det er en enorm gave.”

Christiane Schaumburg-Müller, skuespillerinde og tv-vært
Hvordan tackler du pressen? Føler du, at der er en grænse mellem dit privatliv og dit offentlige image?


“Pressen betyder faktisk ikke noget længere. Det generer mig ikke, at folk har en bestemt opfattelse af mig, så længe de køber mine plader. Hvis folk hader mig eller har en forkert opfattelse af mig, og ingen derfor køber pladen, ville jeg blive fornærmet. Men ellers er jeg ligeglad. Det er da irriterende, og jeg synes, pressen gør mange ondskabsfulde ting, som er chikanerende og modbydelige. Men på et eller andet tidspunkt har jeg været nødt til at distancere mig fra det, så jeg er ikke generet af det mere. Jeg er alligevel også en hjemmeperson. Jeg tager ud, når jeg skal til lægen, eller i forbindelse med mit arbejde. Jeg går ikke på restaurant, jeg går ikke i biografen, jeg går ikke til koncerter, og jeg går ikke i storcenteret. Jeg er meget glad for at være derhjemme. Jeg har et studie i mit hus, hvor jeg tilbringer en stor del af tiden, og hvis jeg ikke gør det, sidder jeg foran computeren eller ser tv, og hvis jeg ikke gør det, holder jeg quiz-aften eller spiller fodbold med mine venner etc. På et tidspunkt gav jeg bare op og valgte at blive hjemme.”

Stine Bramsen, sangerinde i Alphabeat
Har du en tilbagevendende drøm, som du vil dele med os? Og har du overvejet, hvad denne drøm prøver at fortælle dig?


“Ja, jeg har en tilbagevendende drøm, hvor jeg står på en scene midt i et teaterstykke eller et live-tv-show, og ingen fortæller mig, hvorfor jeg er der, og hvad jeg skal lave. Foran er der et kæmpe publikum, som alle sammen venter på, at jeg skal udfylde min rolle, og jeg ved ikke, hvad jeg skal. Jeg har også en anden tilbagevendende drøm, hvor jeg hele tiden bliver anholdt for at have marihuana på mig. Den kommer nok to gange om ugen. I drømmeland må jeg være den værste pusher i verden, for jeg bliver anholdt konstant. Jeg ved ikke lige, hvad marihuanadrømmen vil fortælle mig, men jeg er ret sikker på, at drømmen om at være på scenen enten nøgen eller i en situation, hvor jeg ikke ved, hvad jeg skal, siger noget om, hvordan jeg egentlig har det hele tiden, når jeg ikke sover.”

Ibi Støving, tv-vært
Nu hvor du skal være far, er døden som begreb så rykket tættere på dig eller længere væk? Med andre ord: Er du mere eller mindre bange for at dø nu, hvor du skal have et barn for første gang?


“Jeg er stadig ikke fyldt 40 år, så døden som begreb er ikke rigtig på min radar endnu. Men det har virkelig ændret mit liv at være så tæt på 40 år (Robbie Williams er 38 år, red.). I 20’erne tror du hele tiden, at andre tager sig af problemerne, eller at det nok bliver bedre, når du bliver ældre. Og så fylder du 36 og indser, at du har det lige så meget ad helvede til, som da du var 26. Og du tænker: “Nu er jeg snart 40, og det er halvdelen af mit liv, der er gået, hvis jeg er heldig, så nu er tingene nødt til at forandre sig.” Og det gjorde de også. Jeg begyndte at tænke mere positivt. Jeg har det også anderledes omkring mit arbejde nu, hvor jeg skal være far. Før i tiden kunne jeg når som helst have stoppet og forladt det. Nu er jeg nødt til at fortsætte. Jeg har vænnet mig til en bestemt livsstil, som jeg godt kan lide, og som jeg gerne vil have min familie til at være en del af. Og den livsstil er jeg nødt til at arbejde for. Jeg har forpligtelser og ansvar nu.”

 


 

Blå bog Robbie Williams


Er født 13. februar 1974 i byen Stoke-on-Trent i Staffordshire i England.


Blev i 1990 det yngste medlem af Take That i en alder af blot 16 år.


Forlod gruppen i 1995 efter uenigheder med de resterende medlemmer og managementet omkring gruppen.


Flyttede til Los Angeles i 2002, hvor han har boet siden – med undtagelse af en kort tilbagevenden til England.


Er gift med skuespillerinden Ayda Field, som bl.a. er kendt fra serien Days of Our Lifes. Sammen fik de datteren Theodora Rose Williams 18. september i år.


Har haft et erkendt stofmisbrug igennem en stor del af sin karriere, men hverken rørt stoffer eller alkohol i flere år.


Har solgt over 70 mio. album på verdensplan, hvilket gør ham til en af de bedst sælgende musikere i verden.


Genforenedes i 2010 med Take That og udgav sammen med gruppen albummet Progress. Albummet blev det hurtigst sælgende album i England i 10 år.


Har for nylig lanceret sin første herretøjslinje under navnet Farrell. Kollektionen er inspireret af klassiske britiske gentlemen – ikke mindst Robbie Williams’ farfar, Jack Farrell.


Fejrede i 2010 20-års jubilæum i musikbranchen.


Er aktuel med albummet Take the Crown, som er hans første soloalbum siden 2009 og det niende soloalbum fra Robbie Williams.


Læs også: Mød Danmarks modedronning »

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Ibi Makienok og Christiane Schaumburg-Müller