Kvindekroppen
Foto: Amy D. Herrmann

Kvindekroppen

100 kvinder, 100 kroppe, 100 historier

#UnderneathWeAreWomen: Kvinders forskelligheder hyldes af fotograf.

Den kvindelige krop er noget af det mest omdiskuterede for tiden. Vi har en nogenlunde ide om, hvordan den skal se ud, men et knivskarpt billede af, hvordan den ikke skal se ud. Vi er ofte vores egen værste fjende og i virkeligheden også hinandens, selvom tiden siger, at vi skal styrke vores medsøstre. For når blikket falder på en anden kvinde, så er vi hurtige til at sammenligne. Vi kritiserer i virkeligheden vores egen krop ved at sammenligne den med en anden kvindes, som vi slet ikke kender.

Det har australske fotograf Amy D. Herrmann sat sig for at bekæmpe ved hjælp af 100 kvindekroppe. Hun vil fjerne den negative stemme i vores hoved, som fortæller os, at vi ikke er gode nok, smukke nok eller tynde nok. Det mener hun, at man bedst gør ved at oplyse både mænd og kvinder om, hvordan almindelige kvinders kroppe rent faktisk ser ud.

Billedet viser det indre og ydre
Hun er derfor i gang med at fotografere 100 kvinder i undertøj, hvor de viser sig selv præcis, som de er. Nogle er derfor små, store, transkønnet, mørke, rødhårede eller lider et fysisk handikap. Men hendes vigtigste pointe er, at billederne kun illustrerer det, som øjet ser. Til hvert billede står der derfor en tekst, som forklarer den enkelte kvindes forhold til sin krop, og hvem hun rent faktisk er. Der står også et lille mantra på hver enkelt billede med teksten "Underneath I am..." efterfulgt af det ord, som beskriver deres personlighed.

Det skal hjælpe med at nedbryde de kropsidealer, som vi kender alt for godt efterhånden. Det skal vise, hvor forskellig kvindekroppen er, og dermed afskaffe den selvkritiske stemme, vi har i hovedet og som ses i samfundet. Men det skal især vise alle kvinder, at kroppen kun er en lille del af vores personlighed, og hvad vi rent faktisk repræsenterer.

Billeder bliver til sidst samlet i en bog med titlen "100 women, 100 bodies, 100 stories". Navnet på den kampagne, som Amy D. Herrmann har startet som led i projektet, hedder "Underneath We Are Women". På Instagram bliver hashtagget #UnderneathWeAreWomen brugt til at sprede det positive budskab. Mange kvinder har også brugt hashtagget til at hylde egen krop.

Indtil videre har Amy D. Herrmann fotograferet 42 kvinder, som hver især er utroligt forskellige i både udseende, livshistorie og mantra. Du kan se et udpluk af kvinderne herunder, men ellers forventes bogen at udkomme i maj 2017. Det er også muligt at læse mere og donere til kampagnen på Amy D. Herrmanns hjemmeside: www.underneathiam.com

Amy Herrmann hylder kvindekroppen på både Facebook, Instagram og hendes egen hjemmeside, hvor man kan donere til kampagnen. Se det her. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur