Foto: Per Lange/ Roskilde Festival PR Det behøver ikke at være en dyr fornøjelse at nyde Roskilde.

11 måder at spare penge på, når du er på Roskilde Festival

For at du ikke skal vende næsen hjem med en rødglødende konto efter årets festival, har vi samlet en liste over nemme måder at spare penge på.

Cha ching! Cha ching! Cha ching!

Du kan nærmest høre lyden af penge, der bare fosser ud af din pung, når du ser på listen over ting, du skal bruge penge på i forbindelse med et festivalbesøg: Telt, sovepose, luftmadras, alkohol, campingstol og mad √

Det er ingen hemmelighed, at mange af os vender hjem fra Roskilde Festival med en pengepung, der (desværre) er en hel del lettere, end før vi tog afsted.

LÆS OGSÅ: Derfor finder du altid de korte cowboyshorts frem, når du skal på festival

Men der er faktisk mange penge at spare, hvis du følger nogle gode råd inden og under festivalen! Vi har her samlet en guide med nemme fifs, så du kan nyde festivalen uden en rødglødende konto – hvis du blot retter på lidt vaner, når det gælder mad, drikkelse, indkøb, transport og teltet.

1. Tag mad med hjemmefra

Er der noget, der kan springe budgettet på en festival, er det spiselige fristelser – og Roskilde er fuld af dem. Madboderne er overalt, og der er ikke den ret, du ikke kan sætte tænderne i: Burger, brunch, thaimad, sushi, flæskestegssandwich og så videre. Det er et madmekka uden lige, og med to-tre måltider til cafépriser om dagen er det ikke billigt!

Derfor er madområdet et essentielt område at sætte ind på, hvis du vil undgå, at festival-regningen hurtigt stiger. Her er RIGTIG mange penge at spare.

Hvad kan du så gøre for at undgå dyre fastfood-priser?

Et godt fif til at spare mange hundrede kroner er at pakke en taske med mad hjemmefra. Du skal blot huske at gå efter madvarer, der kan overleve selv i høje (telt-)temperaturer. Medbring eksempelvis hjemmefra:

Morgen: Havregryn, mandler og rosiner, som du kan spise til morgenmad. Så kan du nøjes med at købe en morgenkaffe og frisk mælk på pladsen for at gøre din morgenmadsmenu komplet.

Frokost: Knækbrød og/eller krydderboller kan holde sig fint i flere dage. Pålæg kan være dåsetun, makrel på dåse eller leverpostej. Faktisk kan smøreoste også holde sig uden for et køleskab – også i et par dage efter åbning (bonus: smøreost kan også købes i pakker, hvor det er pakket ind i små trekanter med forskellig smag - og så får du jo nærmest varieret kost.. agtigt). Agurk eller tomater kan også holde sig friske over flere dage. Køb også kiks og frugt hjemmefra, så der er noget til at stille den lille sult.

Aften: Bag pølsehorn eller pizzasnegle hjemmefra. Det kan holde sig fint de første dages tid – og derefter er det vel også ok, at du bruger lidt penge på mad inde på pladsen...

Men jeg kan KUN spise ting, der har været opbevaret køligt?
Bare rolig – det er der også (spare-)råd for på Roskilde:

2. Lej dit eget køleskab på festivalpladsen

Igen i år har du nemlig mulighed for at leje dit eget køleskab på elleve forskellige spots rundt om på campingområdet. Her kan du for 375 kroner (+ 95 kroner i depositum) få et køleskab, hvor du kan opbevare din mad og drikke hele ugen.

Selvom det måske lyder af lidt mange penge, er det ingenting i forhold til, hvad du i længden kan spare på at have egne mad- og drikkevarer med. Så gå eventuelt sammen med en ven eller to om tilbuddet. Læs mere her.

3. Tag en tur ind til byen

Løber du tør for mad eller drikkelse undervejs, er det anbefalelsesværdigt at tage en tur ned til Roskilde by. Også bare for at få lidt luftforandring. Det koster 20 kroner at tage en shutlebus ind til byen. Der er både afgange fra indgang Øst og Vest hver dag mellem 08.00 og 15.00. Du kan få flere fifs til billige transportmuligheder her

4. Festivalens eget supermarked

Er du – indrøm det nu! – for doven til at trave helt ind til Roskilde by, så er der faktisk også såkaldte "supermarkeder" i samarbejde med Kvickly på campingområderne East City og Rising City, hvor du kan handle basisvarer til nogenlunde fornuftige penge.

5. Transport – prøv samkørsel

Der er gode penge at spare, hvis du erstatter togbilletten med en GoMore-tur. På linket her kan du logge ind og se, om du kan på et lift til eller fra festivalspladsen, der kan være billigere end din togbillet. Hvis du er heldig, kan dit GoMore-lift sætte dig tæt pladsen, så du ydermere slipper for at slæbe dine sager alt for langt.

6. Alkohol – fester med gratis drinks under opvarmningsdagene

Alkohol er for mange af os også en betragtelig udgift i forbindelse med Roskilde Festival, og det gælder, uanset om du er til øl eller drinks. Heldigvis er der nogle tricks, du kan tage i brug, så du slipper for, at alle dine penge går til de våde varer.

Hold eksempelvis øje med fester i opvarmningsdagene, der serverer gratis alkohol. Tro os, de er derude, fordi mange bruger det som en måde at lokke folk hen til netop deres fest. Roséfester, champagnefester og meget andet. I løbet af opvarmningsdagene holder et hav af de store camps fester, hvor de serverer gratis drikkelse. Søg fx på Facebook eller spørg blandt de garvede festivaldeltagere, hvor du kan finde den næste (gratis) fest.

7. Køb alkohol med hjemmefra

Nogle vælger at tage turen til Tyskland, hvor andre gennemsøger tilbudsaviser for gode priser på alkohol. Det kan uden tvivl svare sig at tage diverse våde varer med hjemmefra.

8. Køb vandflasker – og fyld dem med drikkelse

Når musikdagene er skudt i gang, må du tage én flaske på op til en halv liter med ind på selve festivalpladsen. Derfor kan det være en god idé at købe nogle billige, halvliters plastflasker med vand med hjemmefra. Tøm en af dem om morgen (også godt mod tømmermænd, win win!), og så fylder du flasken med en god, stor drink, inden du forlader teltpladsen. Du kan også overveje at finde din indre teenager frem ved at tage en hel flaske med ren spiritus med ind på musikpladsen, så du kan nøjes med at købe sodavand til at blande op med derinde.

9. Køb papvin i stedet for fadøl

Når du først er kommet ind på musikpladsen, kan du med fordel overveje at holde dig til papvin frem for store fadøl eller dyre drinks. Det vil spare dig for mange kroner og ører.

10. Køb retter, der mætter

Når du køber mad fra boderne, er det en god idé at gå efter nogle af dem, der har store portioner i forhold til prisen. Her kan det være en god idé at skæve til nogle af boderne med klasiske retter, der har været med på festivalen i mange år. Det kan eksempelvis være Spaghettiboden med spaghetti til 50 kroner eller en stor skiburger. For lidt flere penge er der også buffet over i BusBus-boden.

11. Køb det billigste telt, du kan finde

Du slipper ikke udenom at skulle købe et hav af praktiske ting, inden du tager afsted. Men også her er der mange penge at spare.
Måske tænker du, at det er verdens dårligste fif, for hvad nu hvis det regner. Tricket er, at du køber en presenning ved siden af, som du smider henover teltet. Hos Harald Nyborg kan du få et topersoners telt til 87 kroner og en presenning til 47 kroner. Det vil holde dig tør for billige penge.

LÆS OGSÅ: "Hvis det her bliver din diagnose, er der ingen hjælp at hente"

LÆS OGSÅ: "Jeg prøver at komme mig over mit knuste hjerte vha. min dagbog, dansk poesi og øl"

LÆS OGSÅ: Fra anoreksi til bulimi: Julia tog 40 kg på i løbet af et halvt år

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Festival og Økonomi