Billig Roskilde Festival
SPONSORERET indhold

12 geniale måder at spare penge, når du er på Roskilde Festival

Er du træt af at være fattig, efter du har været på Roskilde? Få 12 gode råd til, hvordan du bruger færre penge i løbet af ugen (og stadig får en fed festival!)

Af:: Amalie Holm og Susanne Baden Jensen Foto: Per Lange/Roskilde Festival
26. jun. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Swoosh! Swoosh! Swoosh! 💸💸💸

Ja, du kan jo nærmest mærke krampen i dit håndled, mens du i pendulfart svinger dit Dankort fra side til side for at følge med i alle de ting, du har brug for under en festival: Et telt, mad, drikkelse, en sovepose, luftmadras, campingstol.. og.. og.. og...

Vi er derfor en del festivalgængere, der har prøvet at vende retur efter en Roskilde Festival med en bankkonto, der - og vi troede ikke, at det var muligt - var endnu mindre prangende, end før vi tog afsted.

Men hey, det ER faktisk muligt at spare (rigtig mange) penge, så du IKKE behøver at vende helt ruineret hjem fra festival – hvis du blot planlægger inden og retter på lidt vaner undervejs, når det gælder mad, drikkelse, indkøb, transport og telt.

Vi har samlet 11 tips til en budget-venlig festival uden en rødglødende konto: 

LÆS OGSÅ: Derfor finder du altid de korte cowboyshorts frem, når du skal på festival

1. Tag mad med hjemmefra

Er der noget, der kan springe budgettet på en festival, er det spiselige fristelser – og Roskilde Festival er fuld af dem.

For festivalen går op i deres madboder, og den er derfor et madmekka uden lige. Men med to-tre måltider om dagen til københavnske cafépriser er det ikke billigt. Derfor er dit madbudget et essentielt område at sætte ind på. Her er der RIGTIG mange penge at spare. Og det behøver ikke at være kedeligt af den grund...

Vi har lagt et bud på en madplan herunder:

LÆS OGSÅ: Spis snegle og drik en NY Tuborg-øl: Se de vilde madnyheder på Roskilde

DIN MADPLAN

Et fif til at spare mange hundrede kroner er at tage mad med hjemmefra. Du skal blot huske at gå efter madvarer, der kan overleve selv i høje (telt-)temperaturer. Medbring fx:

Morgen: Havregryn, mandler og rosiner. Så kan du nøjes med at købe en morgenkaffe og frisk mælk på pladsen for at gøre din morgenmadsmenu komplet.

Frokost: Knækbrød og/eller krydderboller kan holde sig fint i mange dage - selv i et lunt telt. Pålæg kan være fra dåse, fx tun, makrel og leverpostej. Men derudover kan sådan noget som smøreoste også holde sig uden for et køleskab – også i et par dage efter åbning (bonus: smøreost kan købes i små sampakninger, hvor de er pakket ind i mini-trekanter med forskellig smag, og så får du jo nærmest varieret kost... agtigt). En hel agurk og en bakke med tomater kan også holde sig friske over flere dage. Køb også kiks og frugt (fx æbler eller appelsiner) hjemmefra, så der er også noget til at stille "den lille sult".

Aften: Bag pølsehorn eller pizzasnegle hjemmefra*. Begge dele kan holde sig fint de første dages tid – og derefter er det vel også ok, at du bruger lidt penge på mad inde på pladsen...

*TIP: Hvis du er doven, så køb den færdiglavet pizzadej i supermarkedet og brug den til pølsehorn eller pizzasnegle.

2. Grav selv et køleskab

Lyder varm mad fra et telt FOR klamt for dig? Bare rolig, det er der også (spare-)råd for på Roskilde. Du kan nemlig helt gratis grave dig til et "køleskab", hvor der konstant er otte grader nede i jorden. Den er god nok - og du kan få fifs på Bolius.dk

Det lyder måske som lidt meget arbejde, men det er jo intet i forhold til, hvad du i længden kan spare på at have egne mad- og drikkevarer med. Så gå eventuelt sammen med en ven eller to om at grave løs. Men HUSK nu at fylde jorden tilbage i hullet, inden I drager hjem fra festivalen. 

3. Transport – prøv samkørsel

Der er gode penge at spare, hvis du erstatter fx togbilletten med en GoMore-tur, hvor du får et lift til/fra festivalspladsen. Jo flere, der er til at fylde privatbilerne op, desto bedre er det også for miljøet.

4. Køb det billigste telt, du kan finde

Du slipper ikke udenom at skulle købe et hav af praktiske ting, inden du tager afsted. Men også her er der mange penge at spare. Hos Harald Nyborg kan du få et to-personers telt helt ned til 98 kroner.

Og måske tænker du, at det er verdens dårligste fif, for hvad nu hvis det regner?!! Men tricket er, at du køber en presenning til 33 kroner ved siden af, som du smider henover teltet. Det vil holde dig tør for billige penge.

BONUS-PRO-TIP: Er din sovepose ikke af den bedste kvalitet, der kan holde dig varm, når festivalnætterne rammer deres seriøst polar-agtige frostgrader, så behøver du ikke at gå ud og investere en mindre formue i en dyr sovepose. Et fleecetæppe til omkring 30 kroner i et supermarked, som du "ruller" dig ind i som en anden burrito, kan faktisk isolere rigtig godt (sammen med soveposen).

5. Altervativ sækkestol

Du må tænke kreativt, hvis du vil spare på en festivalstol. Og ja, der er "sidde på pappet fra dåseøl-kassen"-måden, som er en klassisker, men den kan være hård for ryggen.

Vil du gerne liiiiidt højere op, og kan du gå på kompromis med komfort, er vores bedste bud at bruge den 3 x 5 meter store presenning fra punkt 4 (som jo sikrer dit telt, HVIS der kommer dødsregn) - og "krøl" den ind i en stor affaldssæk, og gaffa-tape derefter livet ud af åbningen på sækken. På den måde laver du en slags alternativ sækkestol, som faktisk kan være jævnt okay at sidde i. 

6. Handle ind i Roskilde-by

Løber du tør for mad eller drikkelse undervejs, er det anbefalelsesværdigt at tage en tur ind til Roskilde by for at hente forsyninger. Det koster 25 kroner at tage en shuttlebus ind til byen, og der er afgange fra indgang Øst og Vest hver dag døgnet rundt. 

7. Festivalens eget supermarked

Er du – indrøm det nu! – for doven til at trave helt ind til Roskilde by, så er der faktisk også et 'Basic Supermarket' på campingområdet kaldet Central Park, hvor du kan handle basisvarer til nogenlunde fornuftige penge.

8. GRATIS alkohol

Ja, du læste rigtigt! For der er masser af fester med gratis drinks under opvarmningsdagene. Alkohol er for mange af os også en betragtelig udgift i forbindelse med Roskilde. Heldigvis er der nogle tricks, du kan tage i brug, så du slipper for, at alle dine penge går til de våde varer.

Hold øje med fester i opvarmningsdagene, hvor der serveres gratis alkohol. Tro os, de er derude, fordi mange bruger det som en måde at lokke folk hen til netop deres fest med temaer som: rosé-fester, champagnefester og meget andet.

Det sker i løbet af opvarmningsdagene, og ofte er det til de store camps fester, at du kan få serveret gratis drikkelse. Søg fx på Facebook-siden 'Roskilde Events' eller spørg blandt de garvede festivaldeltagere, hvor du kan finde den næste (gratis) fest.

9. Køb alkohol med hjemmefra

Nogle vælger at tage turen over grænsen til Tyskland, mens andre gennemsøger tilbudsaviser for gode tilbud på alkohol i deres lokale discountbutik-pusher. Det kan uden tvivl svare sig at tage diverse våde varer med hjemmefra.

Du kan endda bestille varer fra over grænsen via nettet OG så afhente dem i din EGEN hjemby hos fx Flegaard.

10. Fyld vandflasken

Når musikdagene er skudt i gang, må du tage én flaske på op til en halv liter med ind på selve festivalpladsen. Er du typen, der kan få dig selv til det (og hvis du læser denne liste, så er det jo muligvis et stort "ja" til netop det...), så køb en billig, halvliters flaske med vand hjemmefra og tøm den (fx om morgenen i dit telt - også godt mod tømmermænd, win win!), og så fylder du flasken med en god drink, inden du forlader campingområdet.

Du kan også overveje at køre ren spiritus i flasken og nøjes med at købe sodavand/saft/juice til at blande op med inde på pladsen (men pas på ikke at blive for fuld, for det ville være spild af penge at gå glip af alle de fede koncerter, dit armbånd har givet dig adgang til!)

11. Køb papvin i stedet for fadøl

Når du først er kommet ind på musikpladsen, kan du i forhold til promille-værdien vs. kroner og øre, når det gælder køb af drikkelse med fordel overveje at holde dig til papvin frem for store fadøl eller dyre drinks. Det vil spare dig for mange kroner og ører...

12. Køb retter, der MÆTTER!

Når du køber mad fra boderne, er det en god idé at gå efter dem, der har store portioner i forhold til prisen.

Her kan det være en god idé at skæve til nogle af boderne med klasiske retter, der har været med på festivalen i mange år. Det kan fx være Spaghettiboden eller en stor skiburger. Har du lidt flere penge er der også buffet over i BusBus-boden.

Artiklen er opdateret i 2023, og det er oprindeligt fra 2018.

Anbefalet til dig