Billig Roskilde Festival
Foto: Per Lange/Roskilde Festival Det behøver ikke at være en dyr fornøjelse at nyde Roskilde.

11 geniale måder at spare penge, når du er på Roskilde Festival

Er du træt af at være fattig, efter du har været på Roskilde? Få 11 gode råd til, hvordan du bruger færre penge i løbet af ugen (og stadig får en fed festival!)

"Cha ching! Cha ching! Cha ching!" 💸💸💸

Du kan nærmest høre lyden af penge, der bare fosser ud af din pung, når du ser listen over ting til en festival: Telt, mad og drikke, sovepose, luftmadras, campingstol og og og...

Mange af os vender (desværre) hjem fra Roskilde Festival med en pengepung, der er en hel del lettere, end før vi tog afsted. Men der ER faktisk mange penge at spare!

LÆS OGSÅ: Derfor finder du altid de korte cowboyshorts frem, når du skal på festival

Vi har her samlet 11 tips til en festival uden en rødglødende konto
– hvis du blot retter på lidt vaner, når det gælder mad, drikkelse, indkøb, transport og teltet:

1. Tag mad med hjemmefra

Er der noget, der kan springe budgettet på en festival, er det spiselige fristelser – og Roskilde er fuld af dem (faktisk har vi samlet de vildeste madnyheder på Roskilde 2019 lige her, hvis du nu vil lade dig friste... Men så tilbage igen til denne liste!) 

For ja, Roskilde er et madmekka uden lige, men med to-tre måltider om dagen til cafépriser er det ikke billigt. Derfor er dit mad-budget et essentielt område at sætte ind på. Her er RIGTIG mange penge at spare. Og det BEHØVER ikke at blive helt kedeligt af den grund.

LÆS OGSÅ: Spis snegle og drik en NY Tuborg-øl: Se de vilde madnyheder på Roskilde 2019 

DIN MADPLAN

Et fif til at spare mange hundrede kroner er at tage mad med hjemmefra. Du skal blot huske at gå efter madvarer, der kan overleve selv i høje (telt-)temperaturer. Medbring fx:

Morgen: Havregryn, mandler og rosiner. Så kan du nøjes med at købe en morgenkaffe og frisk mælk på pladsen for at gøre din morgenmadsmenu komplet.

Frokost: Knækbrød og/eller krydderboller kan holde sig fint i flere dage. Pålæg kan være fra dåse, fx tun, makrel og leverpostej. Faktisk kan smøreoste også holde sig uden for et køleskab – også i et par dage efter åbning (bonus: smøreost kan købes i sampakninger, hvor det er pakket ind i små trekanter med forskellig smag - og så får du jo nærmest varieret kost.. agtigt). Agurk og tomater kan også holde sig friske over flere dage. Køb også kiks og frugt hjemmefra, så der er noget til at stille "den lille sult".

Aften: Bag pølsehorn eller pizzasnegle hjemmefra*. Det kan holde sig fint de første dages tid – og derefter er det vel også ok, at du bruger lidt penge på mad inde på pladsen...

*TIP: Hvis du er doven, så køb den færdiglavet pizzadej i supermarkedet og brug den til pølsehorn eller pizzaslices.

2. Lej et køleskab på festivalpladsen

Lyder varm mad fra et telt FOR klamt for dig? Bare rolig, det er der også (spare-)råd for på Roskilde:

Igen i år kan du nemlig leje dit eget køleskab på campingområdet. Det koster 400 kroner (+ 100 kroner i depositum) for et køleskab, hvor du kan opbevare din mad og drikke hele ugen.

Det lyder måske som lidt mange penge, men det er intet i forhold til, hvad du i længden kan spare på at have egne mad- og drikkevarer med. Så gå eventuelt sammen med en ven eller to om tilbuddet. 

3. Handle ind i Roskilde-by

Løber du tør for mad eller drikkelse undervejs, er det anbefalelsesværdigt at tage en tur ind til Roskilde by for at hente forsyninger. Det koster 25 kroner at tage en shuttlebus ind til byen, og der er afgange fra indgang Øst og Vest hver dag døgnet rundt. 

4. Festivalens eget supermarked

Er du – indrøm det nu! – for doven til at trave helt ind til Roskilde by, så er der faktisk også såkaldte "supermarkeder" i samarbejde med Kvickly på campingområderne, hvor du kan handle basisvarer til nogenlunde fornuftige penge.

5. Transport – prøv samkørsel

Der er gode penge at spare, hvis du erstatter fx togbilletten med en GoMore-tur, hvor du får et lift til/fra festivalspladsen. Jo flere, der er til at fylde privatbilerne op, desto bedre er det også for miljøet.

6. GRATIS alkohol

Ja, du læste rigtigt: For der er masser af fester med gratis drinks under opvarmningsdagene. Alkohol er for mange af os også en betragtelig udgift i forbindelse med Roskilde. Heldigvis er der nogle tricks, du kan tage i brug, så du slipper for, at alle dine penge går til de våde varer.

Hold øje med fester i opvarmningsdagene, hvor der serveres gratis alkohol. Tro os, de er derude, fordi mange bruger det som en måde at lokke folk hen til netop deres fest med temaer som rosé-fester, champagnefester og meget andet. Det sker i løbet af opvarmningsdagene, og ofte er det til de store camps fester, at du kan få serveret gratis drikkelse. Søg fx på Facebook eller spørg blandt de garvede festivaldeltagere, hvor du kan finde den næste (gratis) fest.

7. Køb alkohol med hjemmefra

Nogle vælger at tage turen til Tyskland, hvor andre gennemsøger tilbudsaviser for gode priser på alkohol. Det kan uden tvivl svare sig at tage diverse våde varer med hjemmefra.

Du kan endda bestille varer fra over grænsen via nettet OG så afhente dem i din EGEN hjemby hos fx Flegaard.

8. Køb vandflasker – og fyld dem med drikkelse

Når musikdagene er skudt i gang, må du tage én flaske på op til en halv liter med ind på selve festivalpladsen. Er du typen, der kan få dig selv til det (og ja, det er du), så køb en billig, halvliters flaske vand hjemmefra og tøm den (fx om morgenen i dit telt - også godt mod tømmermænd, win win!), og så fylder du flasken med en god drink, inden du forlader campingområdet. Du kan også overveje at køre ren spiritus i flasken og nøjes med at købe sodavand/saft/juice til at blande op med inde på pladsen (men pas på ikke at blive for fuld, for det ville være spild af penge at gå glip af alle de fede koncerter, dit armbånd har givet dig adgang til!)

9. Køb papvin i stedet for fadøl

Når du først er kommet ind på musikpladsen, kan du med fordel overveje at holde dig til papvin frem for store fadøl eller dyre drinks. Det vil spare dig for mange kroner og ører.

10. Køb retter, der mætter

Når du køber mad fra boderne, er det en god idé at gå efter nogle af dem, der har store portioner i forhold til prisen. Her kan det være en god idé at skæve til nogle af boderne med klasiske retter, der har været med på festivalen i mange år. Det kan eksempelvis være Spaghettiboden med spaghetti til 50 kroner eller en stor skiburger. For lidt flere penge er der også buffet over i BusBus-boden.

11. Køb det billigste telt, du kan finde

Du slipper ikke udenom at skulle købe et hav af praktiske ting, inden du tager afsted. Men også her er der mange penge at spare. Hos Silvan kan du få et to-personers telt helt ned til 90 kroner.

Og måske tænker du, at det her er verdens dårligste fif, for hvad nu hvis det regner?! Tricket er, at du køber en presenning til 20 kroner ved siden af, som du smider henover teltet. Det vil holde dig tør for billige penge.

Øv, jeg er en idiot til at spare penge på Roskilde

Hvis du - trods forsøg på det - bare er en røv til det med at kunne finde ud af at spare penge på Roskilde, og du bare har været for glad og gavmild undervejs på festivalen.

Ved du hvad?!

Så glæd dig over, at dine penge i det mindste går til velgørende formål!

Roskilde Festival er en non-profit festival, hvor ALT overskuddet går til velgørende formål. I 2018 gav de eksempelvis 19.2 million kroner til humanitære og kulturelle formål, som ofte støtter unge eller lokalsamfundet.

RK18_Opening1_Jesper_Bjarke_Andersen_low_6.jpgÅbningen af Roskilde 2018. (Foto: Jesper Bjarke Andersen/Roskilde Festvial)

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Festival og Økonomi