11 spektakulære film til hjemmebiografen
Film: Last Night in Soho

11 spektakulære film til hjemmebiografen

Vi skifter vintertid uden med sommertid denne måned, men det betyder ikke, at de lyse forårsaftenener ikke kan fyldes ud med en god film i hjemmebiografen. Slå benene op, hiv popcornene frem og se en (eller flere!) af disse udvalgte filmperler fra Blockbuster, som er aktuelle netop nu – både for store og små.

Med foråret kommer det gode humør igen, og vi får ofte travlt med at være sociale; bryllupper, barnedåbe og byturene skal passes. Når du så kommer hjem, og er mæt af dagen, så står hjemmebiografen klar!

Frygt ej, du behøver ikke at bruge flere timer på at finde ud af, hvad du skal se. Det har vi nemlig gjort for dig lige herunder. God film – og god fornøjelse!

The Kings Man (Kingsman 3) – se den allerede nuThe_Kings_Man.jpg

Denne actionfyldte komedie har sit udspring i tegneseriens verden, og er det tredje kapitel i Kingsman-serien. Denne gang er det ikke en fortsættelse, men derimod en såkaldt prequel, da historien går tilbage i historien (før hovedværket) til 1900-tallet.

Her dykker historien ned i en tophemmelig efterretningsorganisations begyndelse. Da en gruppe ondskabsfulde forbrydere har planer om en verdensomspændende krig, der vil betyde døden for millionvis af mennesker, må den kampklare gentleman, Orlando Oxford, gøre sit for at stoppe de krigsklare bagmænds planer.

’The Kings Man’ er instrueret af Matthew Vaughn, som også har instrueret de to tidligere Kingsman-film. I de fremtrædende skuespillerroller er Gemma Arterton, Rhys Ifans og Harris Dickinson samt Ralph Fiennes, som vi kender som Voldemort i Harry Potter. Baseret på tegneserien ’The Secret Service’ af Dave Gibbons og Mark Millar.

Se filmen her

Shiva Baby – se den allerede nuShivababy1.jpg

Din mor, din eks og din sugardaddy i samme rum. Hvad kan gå galt? Komedien ’Shiva’ handler om den unge og retningsløse Danielle, der til en jødisk begravelse (en såkaldt shiva) må svare på spørgsmål om fremtidsplaner, kæreste og karriere – uden hun selv har nogen anelse om det meste. Hendes dominerende mor instruerer hende nøje i, hvordan hun skal udlægge sit kaotiske liv for familie og venner, så hun fremstår så perfekt og gifteklar som muligt.

Hvad Danielles forældre ikke ved, er, at Danielle finansierer sit liv gennem sugardating. Så da hendes sugardaddy dukker uventet op til begravelsen kompliceres tingene!

’Shiva Baby’ er instrueret af Emma Seligman Dette er hendes spillefilmsdebut. I den fremtrædende skuespillerrolle er Rachel Sennot.

Se filmen her

So Long Marianne – se den allerede nuso-long-marianne.jpg

Hvem var Leonard Cohen, og hvordan var forholdet til hans smukke, norske muse, Marianne Ihlen, som han aldrig fik børn med? Dette er historien om musikeren og digteren Leonard Cohens selvvalgte eksil på den idylliske, græske ø Hydra, hvor han arbejdede på at færdiggøre en novelle. Her har han et skæbnesvangert møde og efterfølgende kærlighedsaffære med Marianne Ihlen. På øen gik tiden med passion, musik, sol og romantik, som transformerede Cohen fra at være fiktionsforfatter til at blive den internationale sangskriver, poet og kunster, han var født til at være. Men hvad med Marianne?

’So Long Marianne’ er instrueret af Paul Wiffen. I de bærende roller er Josefine Frida Pettersen, Joe Vetch og Ed Ward.

Se filmen her

The Last Duel – se den allerede nuThe_Last_Duel.jpg

I dette storladne middelalderdrama, The last Duel, strides to ridderes om retfærdighed og ære i 1300-tallets Frankrig.

Ridderne Jean de Carrouges og Jacques LeGris har ofte stået side om side på slagmarken. Men da de Carrouges' hustru, Marguerite, beskylder LeGris for at have voldtaget hende, når de to kamphaner bristepunktet, og Kong Charles 6. vurderer, at stridigheden skal afgøres med en tvekamp. Filmen er baseret på en virkelig historie.

’The Last Duel’ er instrueret af den Oscar-nominerede Nicole Holofcener sammen med Ben Affleck og Matt Damon. Sidstnævnte er også en del af rollelisten sammen med bl.a. Adam Driver og Jodie Comer.

Se filmen her

The card counter – se den fra d. 7.3.22The-Card-Counter-7.jpg

Den overdrevne dygtige – og pænt tilknappede gambler, William Tell, har lært sig selv at spille kort i fængslet. Han spiller på diverse kasinoer rundt omkring i USA for, rutinemæssigt, at høste dollars gennem poker og Black Jack, dog ikke svimlende summer. Men alt skal ændre sig, da den unge Cirk tager kontakt til William med information, der binder de to mænds mørke fortid sammen, og fortidens spøgelser hjemsøger de to gamblere.

’The Card Counter’ er instrueret og skrevet af Paul Schrader, som bl.a. er kendt som manuskriptforfatter bag filmklassikerne ’Taxi Driver’ og Raging Bull. Filmen har Oscar Isaac i hovedrollen, som bl.a. også har medvirket i Coen-brødrenes ’Inside Llewyn Davis’ og Star Wars. 

Se filmen her

House of Gucci – se den allerede nuhouse-of-gucci.jpg

Nu bliver sløret løftet for den chokerende og virkelige historie om det italienske og verdenskendte familieimperium bag modehuset Gucci. I dette stjernespækkede drama følger vi dynastiet fra tiden, hvor alt var glamourøst frem til den skandaløse retssag, hvor Patrizia Reggiania idømmes 26 års fængsel for at planlægge drabet på sin eksmand, rigmandssønnen Maurizo Gucci. Hun er blevet en del af en verden med arvestridigheder, svigt, snobberi, overdådighed og en ekstravagant livsstil.

’House of Gucci’ er instrueret af Ridley Scott. I de bærende roller er Lady Gaga, Adam Driver og Al Pacino.

Se filmen her

Dear Evan Hansen – se den fra 7.3.22dear-evan-hansen.jpg

Tør du stå ved dig selv? Evan Hansen har aldrig følt sig som en del af fællesskabet, men da han tilfældigt involveres i en fremmed families ulykke og sorg, bliver hans liv endelig meningsfuldt.

Med sit nye liv får Evan venner og et website, og bliver for første gang i sit liv så populær, at han når ud til en masse mennesker. Men Evans nye tilværelse er skabt på et falskt grundlag, og han må nu stå til regnskab over for omgivelserne. Og måske værst af alt - sig selv. 

’Dear Evan Hansen’ er instrueret af Stephen Chbosky og har i de bærende roller bl.a. Ben Platt, Julianne Moore, Amy Adams & Danny Pino. Filmen er baseret på den amerikanske musical ’Dear Evan Hansen’ som bragede igennem i 2016 på Broadway.

Se filmen her

Ghostbusters - Afterlife - se den allerede nughostbusters-afterlife.jpg

Da en single mor og hendes to børn ankommer til en lille by, hvor hun har arvet et hus af sin far, opdager de forbindelsen mellem de originale ghostbusters og deres bedstefars hemmelige arv, som han efterlod.

’Ghostbusters - Afterlife’ er instrueret af Jason Reiman, som er søn af den originale instruktør Ivan Reitmann, som lavede de 2 første Ghostbusters film. Filmen er det tredje kapitel i serien om spøgelsesbekæmpere. 

Se filmen her

King Richard – se den allerede nuking-richard.jpg

Manden som ændrede tennissporten for altid. Det er netop ham, hvad denne inspirerende historie om Richard Williams handler om. Den stålsatte far til to af verdenshistoriens mest talentfulde atleter, Venus og Serena Williams, har en ambition for døtrenes fremtid og sportskarriere. Med konventionelle metoder udtænker Richard en plan, der skal føre Venus og Serena fra gaderne i Compton, Californien, til den globale verdensscene, hvor de bliver legendariske ikoner.

’King Richard’ er instrueret af Reinaldo Marcus Green og har bl.a. Will Smith, Jon Bernthal og Tony Goldwyn i de bærende roller.  

Se filmen her

Last Night in Soho – se den fra d. 28.3.22last-night-in-soho.jpg

Hvor går grænsen mellem virkelighed og drøm? I gyser-thrilleren ’Last Night in Soho’ flytter den 18-årige, spirende tøjdesigner Eloise til London for at forfølge sin drøm.

Da hun lejer et værelse hos en ældre kvinde, finder Eloise en mystisk portal ind til 60’ernes London. Men det skal vise sig, at de swingende 60’ere dækker over en grum virkelighed, og den unge modestuderende plages af skrækindjagende fortidsvisioner. Inden længe begynder grænsen mellem de to verdener at krakelere, og Eloise bliver med drømmelogik forvandlet til sangspiren Sandy. Men kan hun nogensinde komme tilbage til virkeligheden igen?

Filmen er klar inspireret af 60’ernes film trækker paralleller til klassikere som Psycho, Repulsion og Vertigo.

’Last Night in Soho’ er instrueret af Edgar Wright, som er kendt for sit dynamiske billedsprog, og har bl.a. Thomas Mckenzie og Matt Smith i de bærende roller samt Anya Taylor-Joe, som modtog stor ros for sine præstationer i Netflix-miniserien ’The Queen’s Gambit’ fra 2020.

Se filmen her

Gagarine – se den allerede nugagarine.jpg

I dette store hit fra sidste års Cannes-festival, Gagarine, arbejder 16-årige Youri intenst på at blive en urban rummand. Den franske film udspilles i det nedslidte boligbyggeri, Cité Gagarine, uden for Paris, hvor Youri har boet hele sit liv. Boligbyggeriet er opkaldt efter den russiske kosmonaut, Yuri Gagarin, og herfra drømmer Youri sig væk til rummet.

Men planer om nedlæggelse af boligbyggeriet, truer hans drømme. Så nu er det op til Youri og hans to venner, Diana og Houssam, at redde Gagarine og transformere bygningen til deres helt eget ’rumskib’.

’Gagarine’ er instrueret af de to, lovende instruktører, Fanny Liatard og Jérémy Trouilh. Dette er deres debutspillefilm. I de bærende roller er bl.a.  Alseni Bathily, Lyna Khoudri og Jamil McCraven.

Se filmen her

Clifford - Den store røde hund – se den allerede nuclifford.jpg

Har dine børn også en stor forkærlighed for hunde? Måske hele familien? Så er denne familiefilm måske noget for jer! Da den unge skolepige, Emily Elizabeth, en dag støder på en magisk dyreredder, giver han hende en lille rød hundehvalp som gave. Næste dag vågner hun op til, at lille Clifford har vokset sig kæmpestor, og fylder hele lejligheden! For hendes kærlighed får hunden til at vokse og vokse.

Så mens hendes mor er på forretningsrejse, tager Emily og hendes impulsive onkel Casey ud på et eventyr sammen med den store hund.

’Clifford - Den store røde hund’ er instrueret af Walt Becher, og på rollelisten er bl.a. Darby Camp og Jack Whitehall. ’Clifford - Den store røde hund’ er baseret på børnebøgerne af den amerikanske forfatter, Norman Bridwell.

Se filmen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Film