Her er en håndfuld af de bedste HBO-serier
SPONSORERET indhold

15 HBO serier, der vil ødelægge din døgnrytme

Her er HBO-serierne, du ikke må misse.

25. feb. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Serierne på den nordiske streamingtjeneste HBO Nordic spænder fra hverdags-gansterlivet i 'The Sopranos' til drager og blodige magtkampe i 'Game of Thrones'. Ligesom vi tidligere har omtalt de film, du skal se på Netflix, finder du hos HBO et stort udvalg af de kvalitetsserier, som har masser at byde på, selvom de ikke er blevet hypet så meget i medierne.

Vi guider dig til alt fra de mere klassiske og velkendte HBO-serier til serier om, hvor svært det er at blive voksen, fantasyserier, elskelige komedier uden dåselatter og masser af andre typer serier, du bør bingewatche.


 1. Enlightened
 

 Titlen på denne serie kunne meget passende have været: “Mindful kvinde på randen af et nervesammenbrud”.

Laura Dern brillerer i hovedrollen som salgsmanager Amy Jellicoe, der ramler ind i en gevaldig krise, da hun bliver fyret. Hun forsøger at bekæmpe denne krise med mediation og positiv tankegang, men livet holder bare ikke med hende. Serien skildrer hendes nådesløse deroute og modangrebene på dem, som har gjort hende uret. Det er Laura Derns egen mor, Diane Ladd, som spiller hendes mor i serien.

Noget af det stærkeste ved den er skildringen af deres forhold, som bliver temmeligt anstrengt, da datteren beslutter sig for at flytte ind hos sin mor igen.

 

 


2. Looking
 
Hver mandag er der tre serier, du skal følge med i for tiden: 'Girls', den nye serie ‘Togetherness’ og 'Looking'. Looking er den homoseksuelle pendanten til 'Girls'. Den minder om den veninde, du har, der gerne vil have dig til at analysere sms’er fra fyren, hun er vild med. Det er nuttet, men til tider også lidt irriterende, men du holder af hende alligevel. Serien omhandler, hvor svært det er at navigere i det moderne kærligheds-regelsæt, og hvor svært det er at være åben og fri i sin seksualitet, når man mest af alt har lyst til at ligge i ske med én person resten af livet.

 

 


3. GIRLS

 Da Lena Dunhams serie 'Girls' dukkede op i 2012 sammenlignede mange den med serien 'Sex and The City'. Men hvor SATC handler om fire karrierekvinder i  30’erne, og deres fabelagtige liv i New York, handler Girls om fire smålige veninder i Brooklyn, som ikke helt lykkes med det store projekt, det er at blive voksen. I modsætning til Carrie Bradshaw, er hovedpersonen Hannah Horvath ikke bange for akavet sex, og når hun vimser rundt i sin Brooklyn-hybel i trusser, er der både plads til at spise cool whip og flashe appelsinhud. Serien er blevet en slags manual i at være dårlig til at blive voksen og dårlig til at takle det chok det er, at ingen kommer og sætter plaster på og puster, når man falder og slår sig. Serien er nærmere en anti-SATC, og den er befriende ubehøvlet.

 

 

4. Togetherness 



'Togetherness' fortæller fint, hvad der kan ske med et parforhold, efter de første par børn. Sexlivet rammer en ny akavet fase med misforståelser, dårlig kommunikation og efterfølgende parterapi. Seriens skabere er de to brødre Jay Duplass og Mark Duplass, og sidstnævnte spiller hovedrollen som familiefar og filmmanden Brett, som har svært ved at nå ind til sin kone Melanie, spillet af Michelle Pierson. Parrets venner Amanda og Steve beslutter sig for at flytte ind hos ægteparret, fordi deres egne voksenliv er mislykkedes, så nu bor der fire voksne under samme tag, der forsøger at holde sammen på hinanden og på sig selv. Det er rørende tv.
 




5. Doll & Em

 

Doll & Em er en fin lille overset perle om det komplicerede ved veinderelationer. Serien bygger ikke på virkelige hændelser, men det er de to veninder Emily Mortimer og Dolly Wells, som står både bagved og foran kameraet i serien. Serien rammer hovedet på sømmet omkring magtbalancen mellem succesfulde og mindre succesfulde venner, og hvad der sker når rollerne byttes om.

Vi befinder os i Hollywood, hvor vi følger den succesfulde skuespillerinde Emily Mortimer. Hun giver sin bedste veninde, Doll fra London, et job som sine personlige assistent. Doll er gået fra sin kæreste og er lidt kriseramt. Selvom serien ikke har det store voldsomme plot, viser den nogle ganske realistiske sider af veninderelationer på en underholdende og kløgtig måde.



6. Sex and the city

 

'Sex and The City' føles efterhånden retro, fordi serien nærmest er det største symbol på 00’ernes forbrugsfest og optimistiske stemning. De fire hovedpersoner har dybt forskellige indkomster og tilværelser, men alle har de råd til dyrt designertøj og til de ikoniske stiletter, de spankulerer byen tynd i. Alt imens dater de, spiser frokoster og udvikler sig fra selvoptagede unge damer til voksne kvinder. De fleste af os kan nærmest samtlige afsnit udenad, men serien er ikke destro mindre virkeligt god at gense fra tid til anden. Imens du sidder og dagdrømmer om en bekymringsfri bankonto og et walk-in closet. 


7. Game of Thrones 


Drager, dragemødre, sex, incest, heltinder, drama, kæmper, krige, intriger, kujoner, krystere, helte, tabere, vindere, krøblinge, stikkere, trofaste væbnere og egoister. Dette er blot få ud af mange saftige ingredienser i tv-serien 'Games of Thrones'. Denne serie er perfekt. Det er serien, du skal give en chance, hvis du er skeptiker. For selvom den udgiver sig for at være fantasy, har den en ganske underholdende og nyskabende tilgang til genren. Serien byder på den ene plotmæssige overraskelse efter den anden. 'Game of Thrones' er gået hen og blevet en kæmpe kultserie og med god grund.
 





8. True detective
 

Sidste års kultserie 'True Detective' minder lidt om serier som Twin Peaks og fortsætter den uhyggelige 90’er-seriemorder-stemning. Matthew McConaughey og Woody Harrelson spiller hovedrollerne som "Rust" Cohle og Marty Hart. De to betjente skal sammen finde hoved og hale i en række okulte mord, men de er meget forskellige af natur og har dybt forskellige arbejdsmetoder, hvilket bliver en del af udfordringen. Hvis du har en forkærlighed for mordgåder og mystik, er denne anmelderroste serie et must.
 





9. Veep
 

Julia Louis-Dreyfus er skøn i rollen som den ambitiøse men håbløse vicepræsident, som forsøger at forberede sig på den mulige rolle som Amerikas første kvindelige præsident. Serien er særligt morsom, hvis du interesserer dig for politik. Dens karakterer er dybt usympatiske og selvoptagede, men på en eller anden underlig måde også ret nemme at holde af - og umulige ikke at heppe på, i deres kalkulerende og morsomme jagt på magt og succes.

 

 



10. The Affair
 
'The Affair' er ikke den hurtigste serie i verden men i dens langsomme tempo, er der masser af gaver at hente. Serien skildrer en affære set fra de to hovedpersoners forskellige perspektiver. Forfatteren Noah Solloway keder sig i sin komfortable øvre middelklasse-tilværelse og lever i sin rige og succesfulde svigerfars skygge. Da han møder servitricen Alison, slår det gnister. Hun bliver hans  muse og elskerinde. Serien viser det umulige ved en affære og det destruktive ved løgnen, men også det menneskelige og sårbare, der ligger til grund for utroskab. Og så er der et lille underlæggende krimilplot, som giver serien et ekstra twist.





11. Parks and recreation


 

Første råd, start venligst med anden sæson. For første sæson af 'Parks and recreation' er desværre elendig. Men fra anden sæson er du i godt selskab i den offentlige administration og parkafdeling i byen Pawnee Indiana. Bogaktuelle Amy Poehler spiller den entusiastiske Leslie Knope, som lever og ånder for sit kommunale arbejde og som smitter sine mindre begejstrede omgivelser med sin energi. ALLE karakterne i serien ender med at blive de bedste venner, du aldrig kommer til at møde. Serien formår at give plads til alle karakterne, og den er en af de sjoveste og mest elskelige komedier i nyere tid.

 



12. Bored to Death

 

Et af HBO-seriernes helt store temaer er voksne mennesker, der ikke kan finde ud af at være voksne. Og en af de mere oversete serier i denne genre er serien ‘Bored to death’. Den har Jason Schwartzman og Zach Galifianakis i hovedrollerne, som de to venner Jonathan og Ray. Forfatteren Jonathan, spillet af Jason Schwartzman, springer ud som privatdetektiv og forsøger samtidigt at vinde sin ekskæreste tilbage igen. Serien fik desværre kort levetid og varer kun tre sæsoner, men den er yderst bingevenlig til en søndag med tømmermænd.







13. Sopranos
 

'Sopranos' er en af HBO’s signaturserier og handler om familiefar og mafiaboss Tony Soprano og hans terapisessioner hos psykologen Jennifer Melfi. Det er en anelse trist at gense serien, som også viser afdøde James Gandolfinis store skuespiltalent, der desværre blev slukket alt for tidligt (han døde af et hjerteslag bare 51 år gammel, red.). Men serien er altid værd at se eller gense, og den er muligvis en af de bedste serier, der nogensinde er blevet skabt.





14. Six Feet Under
 

Hvis du lider af dødsangst, skal du måske overveje, om dine nerver holder til denne serie. For det altoverskyggende tema i 'Six Feet Under' er døden. Serien skildrer livet hos en bedemandsfamilie i San Francisco, som skal forsøge at finde hinanden og sig selv efter at faderen, og bedemandsfirmaets ejer, dør. Imens faderen spøger i baggrunden, følger vi en helt særlig familie, som har døden meget tæt på og som samtidig forsøger at leve livet som indvider og som familiemedlemmer.

 




15. Curb your enthusiasm
 

Hvis du er 'Seinfeld'-fan er 'Curb Your Enthusiasm' en perfekt serie at dykke ned i. Det er nemlig hjernen bag komedieserien 'Seinfeld', Larry David, som står bag 'Curb Your Enthusiasm', og det er også ham, serien handler om. Herhjemme er serien ‘Klovn’ blevet beskyldt for at planke alt for meget fra 'Curb Your Enthusiasm', og der er da også ligheder mellem de to gnavpotter Frank Hvam og Larry David. Hvis du ikke helt kan tåle tåkrummende og konfronterende humor, skal du holde dig langt væk fra denne serie, hvis du ikke kan få nok af førnævnte, så sæt igang!