Stilfulde sangerinder
Vi holder øje med Kwamie Liv og hendes sprøde beats i det nye år

musik du skal høre i 2015

15 sangerinder, du skal kopiere stilen fra i 2015

Lyden af 2015 kommer til at byde på masser af girl power. Hvor der måske i år har været en tendens til boybands og Christopher hysteri, så kommer vi til at se både flere pigegrupper og cool kvindelige solister fylde i det musikalske landskab i 2015. I 2014 var det kvinder som FKA Twigs, Mø og Lana Del Rey, der dominerede musikken og moden. Næste år byder skam også på masser af interessante kvindelige artister, der både har fingeren på den musikalske og modemæssige puls. Så her får du 15 bud på hvad du skal skråle med på og hvilke sangerinder du skal it- girl-crushe på og stjæle stilen fra i det nye år.

Deers


One Direction og andre unge boybands blive pustet i nakken af de langt mere interessante pigegrupper, der pibler frem. En af de mest lovende pigegrupper er spanske Deers som laver 60'er tyggegummi pop blandet med skramlet rock. Du kan opleve dem live på dansk jord, når de optræder på Lille vega.

Hør dem, hvis du kan lide Haim eller Mø.

,


Kwamie Liv


Den dansk/zambianske sangerinde Kwamie Liv er i år gjort sig bemærket herhjemme og internationalt med sin lækre, knitrende og elektronisk soul. I år han hun udgivet ep'en 'Lost in the Girl', som du kan streame gratis.  

Hør hende, hvis du kan lide: M.I.A, FKA Twigs og The Weeknd.

Kilo Kish


24-årige Kilo Kish laver indadvendt og dagdrømmende indie-soul. Man kunne godt betegne hende som Solanges introverte lillesøster. Hendes musik egner sig særdeles godt til en doven søndag med tømmermænd. For kilo Kish går mode og musik hånd i hånd, i juli udgav hun nemlig sin ep 'Across' på Maison Kitsuné's pladeselskab og derudover var kampagnemodel for deres efterår/vinter kollektion. Hold øje med Kilo Kish på Instagram og glæd dig til mere musik fra hendes side.

Hør hende, hvis du kan lide Solange og Frank Ocean.
Tove Lo


Hvis du kan lide euforiserende elektronisk pop, så er Tove Lo den du skal henvende dig til i et nye år. Den svenske sangerinde udgav debutalbummet "Queen of the Clouds" i 2014, og er en af de kvindelige artister vi kommer til at høre meget mere til i det nye år

Hør hende, hvis du kan lide Lorde, Jessie Ware og Robyn.
Rae Morris
 

Hvis du er nostalgiker med hang til Kate Bush, 80’er drømmepop og lange flavrende kjoler, så skal du drømme dig væk med krølhårede Rae Morris hæse stemmende og stærke pop. Medier som MTV har udråbtMorris  til en af de store håb for næste år. Den britiske sangerinde synger med en stor modenhed selvom hun kun er 22 år gammel og udkommer med sit debut album 'Unguarded'  i 2015, og det kommer ikke til at gå ubemærket hen.

 

Hør hende, hvis du kan lide Stevie Knicks og Kate Bush


Sza


Den fregnede sangerinde Solana Rowe med det store fyldige hår, har gjort sig bemærket med hendes lidt mere alternative versionering af rnb genren. I 2015 udgiver hun sit debutalbum 'A'. og hun er allerede blevet bemærket fir sin cool stil og unikke musik hos modemagasiner som Hapers Bazar og Vogue

Hør hende, hvis du kan lide Solange og Eyrkah Badu.
ShuraDIYmag  har udråbt til hende en kommende popkomet og det er med god grund. Den russisk britiske sangerinde har fik i år en varm modtagelse for hendes fængende og forførende single 'Touch', med den dertilhørende musikvideo, som understreger at queerkulturen har indtaget popmusikken. Vi glæder os til at høre mere! 

Hør hende hvis du kan lide alt fra Madonna til Robyn.Doja Cat


Du behøver ikke tage stoffer, du kan bare lytte til denne 18-årige la baserede sangerinde og hendes stener rnb. I år udgav hun ep'en 'Purrr!', hvor højdepunktet klart er So High, som har denne fine og farverige video til.


Hør hende hvis du kan lide Nicki Minaj,Uffie,  FKA Twigs og Rihanna.
Jessica Pratt


Hvis du har Californiske drømme, så skal du lytte til Jessica Pratt, som udover sin karismatiske stemme, er kendt for sine stemningsfulde akustise guitarlyd. I 2015 udkommer hun med sit andet album 'On Your Own Love Again' og du kan godt begynde at glæde dig.

Hør hende, hvis du kan lide Nico.Jhené Aiko


Jhené Aiko er dominikansk, spansk og japansk og hendes stemme er fuld af sjæl. Og det passer godt på at tiltlen på hendes seneste single er 'Souled Out'. Hvis du kan lide fløjlsblød rnb så er Jhené værd at hold øje med.

Hør hende, hvis du kan lide Ashanti, Alliyah og The Weeknd

Seinabo Sey


I sverige er der en levende musikscene for den såkaldte neo-soul genre, som dækker over en ny generation af soulmusikere, der ekspeimenterer med soulmusikken og kombinerer den med andre musikalske traditioner. En af de svenske sangerinder, som kommer til at overtage verdensherredømmet i 2015 er den svensk gambianske sangerinde Seinabo Sey, som både er vokset op i Sverige og Gambia.


Hør hende, hvis du kan lide Kelis og Jessie Ware.

Ibeyi Ibeyi betyder tvilling på det nigerianske sprog yoruba, der også tales på Cuba. De to tvillingesøstre Lisa-Kaindé and Naomi Diaz er halvt franske og halvt cubanske, og laver underfundig soul og synger på yoruba. Ibeyi er et af de nye, hypede musiknavne, vi glæder os til at høre mere til i 2015 og er på The Guardians liste over artister, vi skal glæde os til at høre mere til i det nye år. 

Hør dem, hvis du kan lide Lauryn Hill og Quadron. 


Juce


Jep, det kan godt virke forvirrende, men nu er der endnu en pigegruppe med det navn.
Den britiske gruppe Juce har dog slettet i’et, og deres musik minder heller ikke om den hedengangne og danske trio Juice’s, bløde pop. Britiske Juce er inspirerede af populære 90'er pigegrupper som TLC. Deres stil er også en hyldest til 90’er moden og 90’ernes bølge af pigegrupper med power. 

Hør dem, hvis du kan lide TLC, En Vogue og Spice Gils.
Tinashe


Tinashe Jørgensen Kachingwe er ikke dansker selvom jørgensen forvirrer. Hun er derimod opvokset i Los Angeles og hendes far er fra Zambia og har i år udgivet sit debut album 'Aquarius', der byder på masser af lækker rnb.

 

Hør hende, hvis du kan lide Allyiah og Beyoncé 


Alice Boeman


Den svenske 26-årige sangerinde debuterede sidste år med ep'en "Skisser,  og har optrådt på den danske festival Trailerpark . Vi kan ikke helt få nok af hendes nummer 'Waiting' og håber på et debutalbum i det nye år.

Hør hende, hvis du kan lide Lykke Li, Feist og Cat Power. Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur