2 gode råd til julesødt

Julekager

Sådan laver du cupcakes i juleversion

To gode tips til julekager og konfekt fra to bageglade personer.

Cupcakes i juleversion
− Hvis du har en opskrift på en chokoladekage, kan du nemt konvertere den til cupcakes og lave chokolade-julecupcakes. Når du har lavet din dej færdig, tilsætter du saften og skrællen fra en økologisk appelsin. Derudover tilsætter du muskatnød, som gør kagen himmelsk. Husk altid at bruge Valrhona-chokolade samt at tilsætte chokoladeknapper, når du bager noget med chokolade, det smager bare helt fantastisk. Pynt kagerne med marengsfrosting, og drys dem med revet appelsinskræl.

Mariam Mistry, ejer af cupcake-bageriet Serenity Cupcakes i Købehavn.


En sirup til det hele
− Hjemmelavede sirupper smager så dejligt og en julet version af slagsen, hvor siruppen er kogt på friskpresset appelsinsaft, kanel, vanilje, kardemomme, nelliker og rørsukker, er virkelig anvendelig til alt og frembringer søde julesmil, når den bliver serveret som et lille dryp på morgengrøden og på skyr med nødder. Brug den også på pandekager og til at dyppe æbleskiverne i, eller som en anderledes sauce til risalamanden. Blander du julesiruppen med varm hvidvin, får du den dejligste hvide gløgg.

Ann-Christine Hellerup Brandt, mad- og livsstilsblogger på Valdemarsro.dk


Du kan se flere gode tips til julebag i denne uges ALT for damernes julebagstillæg (nr. 46/2013)