Melania Trump
Foto: Getty Images 2018 har været et begivenhedsrigt år. Vi har samlet nogle af de øjeblikke, der blev fanget på kamera i året, der gik.

Et år med jubel og sorg: Se 2018 i billeder

2018 har været fyldt med store begivenheder, runde fødselsdage og alt for mange dødsfald. Vi har samlet nogle af de bedste billeder fra året, der gik.

Endnu et begivenhedsrigt år er gået på hæld.

I 2018 har vi grædt, svedt og sunget med på ikoniske melodier. Vi har grint, været i landesorg og fejret runde fødselsdage.

Måske har du siddet klistret til skærmen, da Harry og Meghan gav hinanden deres ja i maj, og måske var du ved at revne af stolthed, da Caroline Wozniacki måtte kaste sig til jorden i glæde over at have vundet sin første Grand Slam-turnering i januar.

Fodboldsangene har du formentlig også styr på, efter landsholdsdrengene spillede en række stærke kampe under årets VM i sommer.

Og nå ja, så var der alle filmene, kunstværkerne og de hullede statskasser, vi diskuterede ivrigt i året, der gik.

Vi har taget en tur ned ad mindernes allé og samlet 22 billeder fra år 2018.  

LÆS OGSÅ: Fra royalt bryllup til Kim Larsen: Har du styr på, hvad vi talte om i 2018?

Caroline Wozniacki vinder Grand Slam-turnering

Caroline Wozniacki.jpg
Foto: Getty Images

Caroline Wozniackis store drøm om en Grand Slam-sejr gik i opfyldelse i årets første måned, hvor tennis-darlingen vandt over rumænske Simona Halep i Australien Open-finalen den 27. januar. Sejren sendte desuden Wozniacki til tops på verdensranglisten.

Prins Henrik sover stille ind

Prins Henrik.jpg
Foto: Anthon Unger / HER&NU

Tirsdag den 13. februar sov Hans Kongelige Højhed Prins Henrik stille ind på Fredensborg Slot. Han blev 83 år gammel. Offentligheden fik senere mulighed for at besøge prinsens kiste i Christiansborg Slotskirke, inden der blev afholdt en ceremoni for særligt indbudte gæster den 19. februar.

LÆS OGSÅ: 11 citater fra prins Henrik om alt det, han elskede og foragtede

‘The Shape of Water’ vinder Oscar for bedste film

The Shape of Water.jpg
Foto: Getty Images

Storfilmen ‘The shape of Water’, der handler om en stum kvinde, som forelsker sig i et havdyr, løb den 4. marts af med titlen som årets bedste film ved den 90. oscaruddeling i Los Angeles. Filmens instruktør, den mexicanske Guillermo del Toro, vandt desuden prisen som bedste instruktør.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om Oscar 2018

Aviici fundet død

Avicii.jpg
Foto: Getty Images

I en alder af blot 28 år blev den svenske DJ Avicii, der gik under det borgerlige navn Tim Bergling, fundet død den 20. april i Oman. Forældrene kunne senere fortælle, at han blandt andet kæmpede med tanker om meningen med livet og at han ikke orkede længere. Her ses et foto fra en mindehøjtidelighed i Las Vegas. 

Prins Louis kommer til verden

Prins Louis.jpg
Foto: Getty Images

Den 23. april kom endnu en tronfølger til det engelske kongehus til verden. Hertuginde Catherine fødte sit tredje barn med prins William, og i juli fik han officielt tildelt navnet Louis.

Prins Harry gifter sig med Meghan Markle

Meghan Markle.jpg
Foto: Getty Images

Den britiske prins Harry gav den 19. maj sit ja til den amerikanske skuespiller Meghan Markle under et storslået bryllup i Sankt George-kapellet på Windsor-slottet uden for London. Omkring 600 gæster var inviteret til ceremonien, der på mange måder brød med traditionerne i det engelske kongehus.

LÆS OGSÅ: Her er de 14 største øjeblikke under Harry og Meghans bryllup

Prins Frederik fylder 50 år

Frederik 50 år.jpg
Foto: Getty Images

50 år er ingen alder, når man som den danske kronprins Frederik fejrer sin 50-års fødselsdag med at trække i løbeskoene. Den 21. maj afholdte han således ”Royal Run”, hvor danskerne kunne løbe med på ruter, der havde særlig betydning for prinsen. Den 26. maj kunne han fejre sine 50 år på mere fornem vis, da der blev afholdt Gallataffel på Christiansborg Slot.

Harvey Weinstein dømmes for voldtægt

Harvey Weinstein.jpg
Foto: Getty Images

Den 31. maj blev den tidligere amerikanske filmproducent Harvey Weinstein tiltalt for seksuelle overgreb, herunder voldtægt, på to kvinder ved en distriktsdomstol på Manhattan i New York. Sagerne er de første, der er nået retten, efter en stor håndfuld kvinder har anklaget Weinstein for seksuelle overgreb, sexchikane og overfald i forbindelse med den verdensomspændende bevægelse #Metoo.

LÆS OGSÅ: Mød kvinden, der startede ’Me Too’-kampagnen længe før, hashtagget eksisterede

Danmark er med i VM

VM.jpg
Foto: Getty Images

Danskerne malede røde og hvide flag i ansiget, da det danske herrelandshold i fodbold kvalificerede sig til VM i Rusland. De danske drenge spillede en række fremragende kampe, men måtte se sig slået af Kroatien efter en straffesparkskonkurrence i ottendedelsfinalen den 1. juni.

LÆS OGSÅ: Den store VM-quiz: Er du en vaskeægte fodbold-ekspert?

Donald Trump mødes med Kim Jong-un

Trump og Kim Jong Un.jpg
Foto: Getty Images

Også på den politiske front var der fart på i 2018. For første gang nogensinde mødtes en amerikansk præsident med Nordkoreas leder. Donald Trump og Kim Jong-uns møde den 12. juni havde blandt andet til formål at etablere et stabilt fredsregime.

Melania Trump forarger med jakke

Melania Trump jakke.jpg
Foto: Getty Images

Den amerikanske præsidentfrue ramlede ind i noget af et digitalt stormvejr, da hun den 21. juni var på besøg i Texas for at vise sin sympati for migrantbørn iført en jakke, der viste det stikmodsatte. Bagpå jakken kunne man nemlig læse ordene ”Jeg er virkelig ligeglad, er du?” Mens offentligheden var forargede, forsikrede præsident Trump imidlertid om, at hans hustrus jakke henviste til noget helt andet end det, folk gik og troede. ”Jeg er virkelig ligeglad, er du?, som der stod på ryggen af Melanias jakke, refererer til Fake News-medierne. Melania har lært, hvor uærlige de er, og hun er helt ærligt ligeglad”, skrev han efterfølgende på Twitter.

LÆS OGSÅ: De 5 kvinder bag Donald Trump

Thailandsk fodboldhold fanget i grotte

Tham Luang-grotten redningsaktion.jpg
Foto: Getty Images

Den 23. juni blev 12 fodbolddrenge og deres træner fanget i en 10 kilometer dyb grotte i Thailand, efter de søgte læ for en kraftig monsunregn. I 17 dage sad de fanget i mørket, før det lykkedes et redningshold at få drengene ud af grotten én efter én med hjælp fra dykkere. Drengene var i alderen 11 til 16 år.

Rekordvarm sommer

sommer.jpg
Foto: Getty Images

Sommeren viste sig at blive en af de varmeste nogensinde. Således kunne juni bryste sig af at være den tørreste og mest solrige i 26 år, mens solen skinnede intet mindre end 339 timer i juli. Mens danskerne var i vildrede om, hvorvidt de elskede varmen eller frygtede for klimaforandringerne, udstedte staten afbrændingsforbud, der varede helt indtil august.

Tildækningsforbudet indtræffer

maskeringsforbud
Foto: Getty Images

Det såkaldte tildækningsforbud – eller maskeringsforbud – trådte under stor bevågenhed i kraft den 1. august. Flere steder blev der demonstreret for forbuddet, der forbyder personer at bære maskering eller heldækkende beklædning i offentlige rum – herunder burka og niqab.

Aretha Franklin afgår ved døden

Aretha Franklin.jpg
Foto: Getty Images

Den 76-årige sangerinde Aretha Franklin døde den 16. august efter at have kæmpet mod kræft i bugspytkirtlen i en længere periode. Efter sin død havde offentligheden mulighed for at tage afsked med en af soul-musikkens koryfæer ved Charles H. Wright Museum of African American History, hvor Franklin blev lagt i åben kiste.

LÆS OGSÅ: Hør Aretha Franklins fantastiske fortolkning af Adeles 'Rolling in the deep'

Kim Larsen sover ind

Kim Larsen.jpg
Foto: Getty Images

Også i Danmark måtte vi sige farvel til en af musikkens helt store ikoner. Den 30. september sov Kim Larsen stille ind efter længere tids sygdom som følge af prostatakæft. Han blev 72 år gammel.  

LÆS OGSÅ: Folkekær sanger ramt af kræft

Danske Bank i stormvejr

Danske Bank.jpg
Foto: Danske Bank

Den 19. september fremlagde Danske Bank en intern undersøgelse, efter det i begyndelsen af måneden kom frem, at banken var indblandet i en omfattende hvidvaskningssag for et svimlende milliardbeløb i Danske Banks estiske filial i årene 2007 til 2015. Undersøgelserne har senere ført til en række politianmeldelser i Estland og topchef Thomas Borgens afgang. Sagen er stadig ikke afsluttet.

Banksy makulerer ikonisk billede

Banksy.jpg
Foto: Getty Images

Gadekunstneren Banksy formåede den 5. oktober at provokere i bedste Banksy-stil, da hans ikoniske kunstværk ’Girl with Baloon’ blev solgt for 8,9 millioner kroner ved en auktion i London. Kort tid efter hammeren lød, makulerede billedet nemlig sig selv. Banksy havde efter sigende selv bygget makulatoren ind i billedrammen i det tilfælde, at værket skulle ende på auktion.

Britta Nielsen mistænkes for svindel

Britta Nielsen.jpg
Foto: Ridehesten.dk

I efteråret blev den 64-årige Britta Nielsen, en betroet medarbejder i Socialstyrelsen, mistænkt for at stå bag en af historiens største svindelsager, hvor hun henover en lang årrække angiveligt har snydt statskassen for intet mindre end 111 millioner kroner, der skulle være gået til de såkaldte satspuljer, som er beregnet til at støtte samfundets udsatte borgere. Den 10. november blev Britta Nielsen varetægtsfængslet i Danmark.

Flammer raser gennem Californien

California Wildfires
Foto: Getty Images

At sommeren var en af de varmeste nogensinde kunne også mærkes på den anden side af Atlanten. Således blev skovbrandssæsonen i Californien en af de mest destruktive og dødelige i Amerikas historie. Her ses et foto fra byen Paradise den 15. november, hvor 140.000 hektar er ødelagt af flammerne. Da billedet blev taget, var mindst 56 personer meldt døde.

Justin Bieber bliver gift

Justin Bieber.jpg
Foto: Getty Images

Den 23. november annoncerede sanger Justin Bieber på sin Instagram-profil, at han var blevet gift med sin kæreste, modellen Hailey Baldwin, der er niece til skuespiller Alec Baldwin. ”Første Thanksgiving som en gift mand,” skrev han i opslaget, der hurtigt gik viralt. Allerede i september lød der imidlertid rygter om, at parret var blevet viet.  

Miley Cyrus gifter sig med Liam Hemsworth

Miley Cyrus og Liam Hemsworth
Foto: Getty Images

Efter alt at dømme giftede sanger og skuespiller Miley Cyrus sig den 23. december med sin kæreste igennem 10 år, skuespiller Liam Hemsworth. På sin Instagram-profil viser barndomsstjernen billeder fra det, der tilsyneladende er et intimt bryllup med hvid brudekjole, smoking og vielsesringe under teksten ”10 år senere”.

LÆS OGSÅ: Efter brudt forlovelse og skovbrand: Miley Cyrus viser bryllupsbilleder frem

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister og Kendte