24 timer i Amsterdam
Foto: Marianne Gram 24 timer i Amsterdam

Guide Amsterdam

Guide: 24 timer i Amsterdam

Her er den ultimative 24-timers-guide til smukke Amsterdam. Læs, hvad du bare SKAL se i den verdenskendte hovedstad.

16.00 Så sætter vi fødderne ud i kanalgaderne. Første rundtur er i de utroligt hyggelige "de 9 små gader", der ligger mellem Prinsengracht og Herrengracht. Her finder du hippe genbrugsbutikker, antikbikse, mode fra Ann Demeulemeester og Dries van Noten i den eksklusive van Ravestein, og er du ude efter en hollandsk gouda-ost, går du heller ikke forgæves.

Theninestreets.com


18.00 Så er der drinks i baren på Hotel Estheréa, der har lobby og bibliotek i overdådig klunkestil og et brus af blomster. Har aldrig set så mange friske blomster på et hotel.

Estherea.nl

19.00 Turens absolutte scoop er middagen på restaurant De Kas, der ligger i et stort gammelt drivhus midt i Park Frankendael. Her serveres mad lavet fra bunden, vi fik skønne tomater fra drivhuset, vagtellår og havtaske med en forrygende hvidvinsmenu. Det hele for cirka 600 kr. pr. mand.

Restaurantdekas.nl

10.00
Tid til museer. Se det nyrenoverede Stedelijk Museum, som netop er åbnet. I folkemunde er det allerede døbt badekarret, og bygningen er virkelig noget for sig. Til gengæld skal man ha' mere end almindelig hang til modernisme for at synes, at selve samlingen er rigtig sjov.

Stedelijk.nl

12.00
På Amsterdams svar på 5th Avenue, shoppinggaden P.C. Hoofstraat, falder vi næsten lidt tilfældigt ind på caféen Maxime. Her får vi serveret den mest skamfulde og mest velsmagende burger, vi nogensinde har smagt. Hvem behøver salatblade og ketchup, når bøffen er formet i hånden, og den bløde brioche-bolle og lune dressing bare går op i den højeste enhed? Muligvis ekstra godt, når man har tømmermænd.

Restaurantmaxime.nl

13.00
Ja, ok, så skal vi da lige et sving ned ad gaden og tjekke modebutikkerne ud. Selv om der er mange high end-butikker – fra Jimmy Choo til Vuitton – er der også flagshipshores for mærker som Karen Millen eller Filippa K.

Pchooftstraat.nl


15.00
Og jo, der er lige tid til det: En kanalrundtfart. Vi er målløse over alle husbådene. Ok, der er lidt husvildebarak over nogle af dem, til gengæld kan vi glæde os over turen mellem de mange smukke, gamle gavlhuse, der er Amsterdams virkelige attraktion. Så er det retur til lufthavnen!

Læs også: Oplev det glemte Thailand

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide