SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Rejseguide Wien
Foto: Alamy, Privat, Fotolia

Rejseguide Wien

24 timer i Wien: det skal du se

Caféliv, moderne gourmetmad og inspirerende arkitektur. Du får det hele (og meget for pengene) i den østrigske hovedstad.

13.00 Fang stemningen Tager du et morgen- eller formiddagsfly, kan du stå inde midt i Wien allerede ved frokosttid. Sæt kursen mod det farverige udendørs fødevaremarked Naschmarkt, hvor det vrimler med restauranter, og spis et delikat asiatisk måltid på Asia-Time Tokori, f.eks. kæmperejer i rød karry eller smukt serveret sushi. Prisen er lav i forhold til den høje kvalitet.
Asiatime.at

14.00 Kig op! Bliv fristet af alverdens lækre fødevarer på Naschmarkts mange stande. Læg også mærke til de elegant dekorerede ejendomme i art nouveau-stil, der ligger lige overfor på Linken Wienzeile 38 og 40. De er tegnet af arkitekten Otto Wagner, som også skabte mange af byens oprindelige U-bahn-stationer, bl.a. den på Kettenbrückengasse lige i nærheden. Naschmarkt er åben til kl. 17 om lørdagen – men lukket på søn- og helligdage.
Wienernaschmarkt.eu

15.00 Smuk shopping Eksklusive butikker ligger på stribe i gågaderne Kohlmarkt og Graben. Husk at kigge indenfor i den smukke H&M på hjørnet af Graben og Spiegelgasse, indrettet i en gammel butik med mahognipaneler og krystallysekroner, der engang husede kejserrigets modetempel Braun & Co. De fleste af Wiens butikker lukker kl. 18 om lørdagen og har helt lukket om søndagen.

17.00 Kaffe og kage Det kan være svært at vælge mellem Wien Caféliv, moderne gourmetmad og inspirerende arkitektur. Du får det hele (og meget for pengene) i den østrigske hovedstad. byens mange indbydende konditorier. Herfra kan anbefales et stykke frisk citrontærte med marengs og en melange (der svarer til en cappuccino) i Diglas på Wollzeile med højt til loftet og finurlige indretningsdetaljer.
Diglas.at

20.00 Dejlig middag Hollmann Salon byder på hjemlig atmosfære og veltillavet mad med lokale råvarer. Ekstra bonus er restaurantens unikke beliggenhed i den lukkede barokgård Heiligenkreuzerhof. Her er fuldstændig stilhed inde midt i storbyen. Grashofgasse 3, Hollmann-salon.at

10.00 Skæv kunst Kunsthaus Wien er tegnet af den østrigske kunstner Hundertwasser, der med sin lidt psykedeliske stil også var populær i Danmark i 70‘erne. Museet er et besøg værd for sin alternative arkitektur, men har også spændende særudstillinger. Frem til 16. februar 2014 vises modefotografen Michel Comtes billeder af bl.a. Helena Christensen og Uma Thurman til blade som Vogue og Vanity Fair.
Kunsthauswien.com

12.00 Økologisk frokost Den hyggelige, lille, økologiske Café der Provinz har specialiseret sig i galettes – pandekager med både salt og sødt fyld til meget rimelige priser. I lunt vejr sidder man på fortovet i den stille beboelsesgade med udsigt til kirken Maria Treu. Maria Treu Gasse 3, Cafederprovinz.at

LÆS OGSÅ: Forfatter Lotte Garbers: Sådan er det at bo i Paris

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide