Grammy-show 2017
Foto: Getty

Grammy-show 2017

3 vilde ting Adele gjorde til Grammy-showet i går

Hun lavede blandt andet "en Kanye" og fik Beyoncé til at græde.

Der var masser af klapsalver og våde øjne i salen, da Adele vandt hele fem priser ved Grammy-uddelingen i Los Angeles i går.

Den 28-årige britiske sangerinde vandt blandt andet i kategorierne "årets album" for sit "25"-album og "årets sang" samt "årets udgivelse" for storhittet "Hello" og slog dermed Beyoncé, Rihanna, Twenty One Pilots og danske Lukas Graham, der var nomineret i samme kategori.

Og som om det ikke var en stor nok begivenhed i sig selv at vinde fem Grammys, sørgede Adele for, at hendes navn trak endnu flere overskrifter end annonceringen af vinder-statuetterne.

De mange overskrifter skyldes især tre ting, som popstjernen gjorde under Grammy-uddelingen i går:

1. Adele lavede "en Kanye", da hun i sin takketale for "årets album" tilsyneladende dedikerede prisen til Beyoncé, som hun tilmed fik til at græde. Det kunne nemt lede tankerne hen på Kanye West, der som bekendt afbrød  Taylor Swift i 2009, da han under hendes takketale til MTV Music Video Awards stormede scenen og bekendtgjorde over for hele verden, at Beyoncé var blevet forbigået og i højere grad end Swift fortjente at få prisen. I går var det dog Adele selv, der hyldede Queen Bey:

- Jeg kan på ingen måde acceptere denne pris. Jeg er meget ydmyg og taknemmelig og graciøs, men kunstneren i mit liv er Beyoncé, og hendes album, Lemonade-albummet, er bare så storslået, Beyoncé, så storslået. Og så gennemtænkt og smukt og dybt, og vi fik alle sammen lov til at se en side af dig, som du ikke normalt lader os se, sagde en grædefærdig Adele i sin takketale, skriver Bustle.com.

- Jeg elsker dig, og det har jeg altid gjort, og det vil jeg altid gøre.

2. Adele afbrød også sin hyldest-sang til George Michael, som døde den 25. december 2016, midt i sin performance af den afdøde kunstners "Fastlove", skriver Pitchfork.

- Jeg ved godt at det er live TV... Men jeg kan ikke gøre det igen ligesom sidste år, sagde Adele med henvisning til sidste års Grammy-show, hvor hun også oplevede problemer under sin optræden.

- Jeg kan ikke ødelægge denne her for ham. Undskyld. Det kan jeg ikke, sagde hun og startede nummeret forfra.

3. Og så lykkedes det også sangerinden at brække sin Grammy-pris over i to dele - som var hun blevet inspireret af teenage-filmen Mean Girls, hvor Cady Heron (spillet af skuespillerinden Lindsay Lohan) brækker sin årsbals-dronninge-krone over i to for at dedikere den til de andre deltagere, påpeger Independent. Det er dog uklart, hvorvidt det var meningen eller ej, at statuetten skulle brækkes midtover, skriver Mashable.

Du kan se resten af Grammy-vinderne her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Beyoncé