Simone Høj

Foto: Privat 24-årige Simone bryder sig ikke om dating-apps og vil hellere søge kærligheden ude i virkeligheden.

Tinder-problemer

5 grunde til, at jeg ikke er på Tinder

”Hvad er det, vi skal nå?”, spørger 24-årige Simone Høj.

Swipe, swipe, swipe.

Og så lidt mere swipe.

Sådan ser virkeligheden ud for mange singler i det danske land, der søger kærligheden på datingapps som Tinder og Happn.

Men det er der gode grunde til at lade være med, mener 24-årige Simone Høj, der arbejder som frisør og underviser på et frisørakademi i Barcelona.

Hun er single og har fravalgt online-dating til fordel for den virkelige verden af fem simple årsager:

1. En prioriteringssag

Det er godt at socialisere med nye mennesker, men jeg foretrækker at møde dem i den virkelige, fysiske verden – frem for at gemme mig bag en skærm. Når du møder folk ansigt til ansigt, får du et mere ærligt indtryk af, hvem de er, for, helt ærligt, et profilbillede på Tinder siger jo ingenting. Og hvis man har så svært ved at møde nye mennesker i virkeligheden, kan man jo passende bryde sine vaner lidt og opsøge nogle nye miljøer. Undskyldningen: "Jeg har ikke tid til at møde nogen i hverdagen, for jeg har simpelthen for meget arbejde" holder i hvert fald ikke. Det er en prioriteringssag. 

2. Endnu en digital tidsrøver

Har du virkelig brug for endnu en app på din telefon, du kan spilde tiden på? Instagram, Facebook og Snapchat er i forvejen med til at gøre os mere afhængige af vores mobiltelefoner, end hvad godt er. Hvorfor ikke prøve at mindske dit digitale forbrug en smule frem for at fylde mere på?

3. Overfladisk swiping

Jeg foretrækker kort sagt, at folk går ud med mig af andre grunde end mit udseende og mine formuleringsevner. Personlighed, for eksempel. I princippet har du jo ingen idé om, hvem du sidder og skriver med, og i min verden fortjener jeg – og alle andre mennesker for den sags skyld – mere respekt end at blive swipet til højre eller venstre med udgangspunkt i et billede, der i sidste ende ikke siger ret meget om mig!

4. Hvad skal vi nå?

Mange af mine venner og veninder bliver gift og får børn nu, så jeg mærker også presset for at finde en kæreste, men hver ting til sin tid. Vi er alle sammen forskellige, og det skal nok komme, når det kommer. Så ta’ det nu roligt. Du kan alligevel ikke tvinge dig selv til at falde for nogen. Hvad er det, vi skal nå?

5. Ikke til stede

Kald mig bare old school, men hvis vi konstant går rundt med snuden nede i skærmen, glemmer vi til sidst, hvordan vi kommunikerer rigtigt med andre mennesker. Hvordan havde du tænkt dig at møde den eneste ene, hvis du er mere optaget af at swipe end at have en nærværende samtale med personen overfor? Det er i øvrigt SUPER frustrerende at blive afbrudt i en samtale og pludselig ”snakke med sig selv”, fordi folk ikke kan sidde 10 minutter uden at tjekke deres Tinderprofil på telefonen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Netdating, Dating, Kærlighed og Lister

610x200_woordy_dmjpg.jpg