Marrakech
Foto: Pressefoto: Mosaic Palais Aziza & Spa Dar Zellij er ren romantik.

5 luksuriøse oplevelser i Marrakech

Marrakech er andet og mere end svedig shopping i souken. Byen rummer også vild luksus, hvis du vil forkæle dig selv og familien lidt ekstra.

Romantisk perle
Duften af roser slår dig i møde, når du træder ind i Dar Zellij, som er en yndig restaurant beliggende i endnu en lille hemmelig riad. Rosenblade er strøet ud på alle borde, og i det lille bassin i midten af gårdhaven vugger flere blodrøde rosenblade. Der er tre faste menuer at vælge imellem, og maden er lækker og lokal. Som mange andre perler i Marrakech er restauranten svær at finde, men tag en taxa til en lille gade i nærheden, og bliv hentet af en af stedets ansatte iført fez og hvid kjortel.
Darzellij.com

Italiensk/marrokansk
Fem minutters gang fra Marrakech’ centrale plads Jemaa El Fna ligger en helt fantastisk italiensk-marrokansk restaurant for enden af en blindgyde. Man tror faktisk, at man er gået forkert i de små, snørklede gader, indtil man gennem en dør træder ind i et lille paradis af en gårdhave. Maden er helt i top ligesom den meget venlige betjening. Husk at bestille bord et par dage i forvejen.
Pepenero-marrakech.com


Herlig hammam
Fem-ti minutters kørsel fra Jnane Tamsna ligger Mosaic Palais Aziza & Spa. Book en skøn behandling i den luksuriøse hammam, f.eks. en hammam og body treatment kombineret med en anti stress massage. Efter dampbad, saltscrub, lermaske, afslapning, boblebad og massage med Arganoil føler du dig som født på ny. Og spis så evt. en let frokost på den lille, lækre restaurant ved poolen.
Mosaicpalaisaziza.com


LÆS OGSÅ: 5 tip: Tag på kaffeferie i Wien

Total lukusus
Gå all in og besøg Royal Mansour Marrakech, som er et luksushotel i verdensklasse. Det er nok de færreste, der har råd til at overnatte her, men sæt dig i den fuldstændig betagende smukke gårdhave og bestil en drink. Den er dyr – koster omkring 200 kroner – men det er en kæmpe oplevelse at sidde og kigge på de smukke mosaikker, gæsterne, de ansatte i deres stiveste puds, vandet, lyset… alt. Og sådan en drik kan godt vare en times tid, skal jeg hilse at sige.
Royalmansour.com


Gæstfrit hjem
Velkommen hjem, siger de, når man ankommer til det luksuriøse guesthouse Jnane Tamsna, som ligger i en palmelund lidt uden for Marrakech centrum. Og netop følelsen af ”hjemme” er meget passende, for her er ikke nøgler til værelserne, ejeren går rundt og hyggesnakker med gæsterne, og du kan faktisk få det hele, som du vil have det. Fem pools, tennisbane, mulighed for yoga og massage, fred og fuglekvidder. Et skønt sted, når du trænger til ro efter en tur i souken.
Jnane.com


LÆS OGSÅ: Oplev Tel Aviv som indfødt israeler

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide