5 simple tips: Sådan får du sommerbuketten til at holde længere

5 simple tips: Sådan får du sommerbuketten til at holde længere

I samarbejde med POSY, der leverer smukke blomsterbuketter ud til danskere i hele landet, giver vi dig her 5 tips til, hvordan du sikrer at blomsterbuketten holder længere.

Det er ikke helt til at sige, hvorfor de har og altid har haft evnen til at vække så meget glæde. De smukke blomsterbuketter. Har du været så heldig at komme hjem til en smuk ventende buket på dørmåtten, så har du også følt den lille rus af lykke, synet af dem gav dig. Måske skyldes det, at der er noget særligt livsbekræftende og opløftende ved blomster i hverdagen? Det er som om, at de får selve humøret til blomstrer en smule, når man de efterfølgende dage træder ind og ser dem stå i vindueskarmen.   

Men intet varer for evigt. Heller ikke blomster. Dog findes der både tips og tricks til, hvordan vi kan forlænge levetiden på de smukke buketter – både dem vi modtager og dem vi får lov at give videre.

Sammen med POSY, der hver dag leverer blomsterbuketter ud til hele landet, har vi her samlet 5 simple men effektive tips til, hvordan du kan sikre, at sommerbuketten holder længere.

 1. Skråsnit i blomsterstænglerne
  Det kommer nok ikke bag på nogen, at vi forlænger bukettens levetid, hvis vi skifte vandet i vasen dagligt. Til gengæld er det ikke alle der ved, at hvis vi samtidig søger for at skærer et lille skråsnit af blomsterstænglerne, så vil buketten have endnu nemmere ved at suge det livsgivende friske vand, det kan i sidste ende hjælpe med at forlænge bukettens levetid.
 2. Den rette temperatur
  Det der gør blomster unikke er, at de er…ja, unikke. Men det betyder samtidig, at der ikke findes én temperatur til alle slags blomster. For mens blomster med urteagtige stilke (tulipaner, påskeliljer o.lign.) helst skal stå i koldt vand, vil blomster med hårde stilke (roser, krysantemum o.lign.) trives bedst i varmt vand. Derfor er en god tommelfingerregel, at du sætter buketterne i lunkent vand, da chancen for, at det ”favoriserer” flest mulige stilke, er størst.
 3. Tilfør holdbarhedsmiddel
  Ved at give blomsterne holdbarhedsmiddel, sikrer du blomstrerne næring, mens det holder bakterievæksten nede hos blomsterne. Det kan hjælpe på levetiden.
 4. Kølige nætter
  Buketternes levetid kan nogle gange forlænges med helt op til et par dage, hvis de får lov at overnatte i lidt køligere temperaturer. Har du en altan, en kælder eller en terrasse ville det altså være oplagt, at lade buketten overnatte der, inden den næste morgen kommer tilbage på sin vante plads. 
 5. Hold dem fri af varme
  Står buketten direkte i sol det meste af dagen, eller lige over en radiator, hvor buketten vil være udsat for varme det meste af dagen, vil levetiden reduceres markant.

Kunne du også tænke dig at få friske blomster ind af døren - eller glæde en anden - så se mere på posy.dk. Buketterne fås fra 249 kr inkl. levering

GØR SMUKKE BLOMSTER TIL EN GOD VANE