Caminoen og pilgrimsrejser

Foto: Fabrizio Ardito og Sviluppumbria Den smukke Sankt Francis-rute i Italien er blot én af mange pilgrimsruter.

Caminoen og pilgrimsrejser

Har du gået Caminoen? Her er 5 skønne alternativer

Unge som gamle valfarter til Caminoen. Men vidste du, at der findes gode alternativer til den populære pilgrimsrute?

Har du ligesom de 277.915 andre mennesker sidste år vandret den velkendte Camino i Spanien? Så er det måske på tide at prøve noget nyt.

Camino de Santiago, som den officielt hedder, er nemlig langt fra den eneste pilgrimsrute, du kan gå for at komme væk fra bimlende telefoner, hverdagspligter og en booket kalender. Både i og udenfor Europa gemmer der sig mange historiske og smukke pilgrimsruter, hvor du kan opnå samme fred. Vi har fundet fem alternativer til din fremtidige pilgrimsrejse.

Foto: David Tett

Den historiske rute i Norge

Interesserer du dig for Norges historie, eller kan du bare godt lide de norske fjelde, er denne rute lige noget for dig. I fodsporene på den tidligere norske konge Sankt Olav, tager den 120 kilometer lange ruter dig gennem Norges smukke natur og historiske byer. Du kommer forbi små lokalsamfund, der gemmer på fortællinger og kulturelle skatte. Ruten tager seks dage og begynder ved Bønsnes kirke, der ligger i den sydlige del af Tyrifjorden og slutter i byen Gjøvik.

Her kan du læse meget mere om turen, og hvad der er værd at se undervejs på ruten.

Kilde: Pilegrimsleden.no

 

Foto: Shirley Dias/ Holy Land Pilgrimage | St. Peter kirken i Gallicantu udenfor Jerusalem.

En rejse gennem Det Hellige Land

Israel er for både kristne, muslimer og jøder et helligt sted og med denne pilgrimsrejse kommer du helt tæt på landets rige historie. Du går i sporene på Jesus og får indsigt i og forståelse for den religiøse historie, der i høj grad stadig præger Israel. Rutens officielle navn er Jesus-ruten og er 65 kilometer lang. Den går fra Nazareth, hvor Jesus blev født, til Kapernaum, der ifølge Det Nye Testamente var et centralt sted for Jesu og hans disciple.

Du kan læse mere om ruten gennem Det Hellige Land her.

Kilde: Holyland-pilgrimage.org

Foto: Culture Routes Society Turkey

Den tyrkiske pilgrim

Apostlen Sankt Paul lægger navn til den tyrkiske variant af pilgrimsruten. Han spredte det kristne budskab til den vestlige verden og videregav beskeder fra Jesus. Sankt Paul havde stor indflydelse i sin tid, men har også sat sine tydelige spor i nutiden. På Sankt Paul-ruten vil du vandre ad gamle romerske veje og gennem tyrkiske skove. Ruten er 500 kilometer lang og tager 27 dage. Den starter i Perge, 10 kilometer fra den kendte badeby Antalya, og slutter i Yalvac ved søen Eğirdir.

Læs mere her og bliv klogere på ruten og hvilken årstid, der er bedst at gå den lange, men smukke pilgrimsrute i Tyrkiet.

Kilde: Cultureroutesinturkey.com

Foto: Fabrizio Ardito og Sviluppumbria

 Alle veje fører til Rom

Det er ikke helt løgn, når det gamle ordsprog siger, at alle veje fører til Rom. Mange historiske pilgrimsruter starter nemlig forskellige steder i Europa og slutter i Rom, så ruter er der nok at vælge imellem. En af de mere kendte hedder Sankt Francis-ruten. Ruten kan både påbegyndes i Nord- eller Syditalien, afhængig af hvor mange kilometer du vil gå. Den klassiske romerske rute er 500 kilometer fra La Verna i Toscana til Rom. På denne rute ser man, hvor Sankt Francis levede og bad og ender i Peterskirken – hjemstedet for millioner af pilgrimme verden over.

Du kan læse meget mere om, hvilke ruter du kan tage og de forskellige sværhedsgrader her.

Kilde: Viadifrancesco.it/en 

Foto: Getty Images / Ra ka zu broen på øen Shikoku

Den buddhistiske vej

Hvis du er til Østens spiritualitet og smukke natur, er Shikoku Henro-ruten i Japan lige noget for dig. Shikoku er en japansk ø, der er fyldt med templer. Der er i alt 108 templer på øen, men du bestemmer selv, hvor mange templer du vil se. Det tager cirka 40-45 dage at besøge 88 templer (så du skal reservere en ordentlig del af kalenderen til projektet, hvis du sætter dig for at besøge alle 108 templer). Shikoku Henro-ruten er dog også den længste af ovenstående ruter og er i alt 1400 kilometer lang (du kan dog sagtens vælge at stoppe, når du ikke gider mere).

Læs mere om Japans svar på Caminoen her.

Kilde: Shikoku Henro

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Livsstil