5 skønne mandelgaver – til både børn og voksne
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Bolcheriet, Frellsen, Hoptimist, Karamel Kompagniet & Økoladen

5 skønne mandelgaver – til både børn og voksne

Mandelgaven er ofte den sværeste pakke at købe, fordi man ikke ved på forhånd, hvem der kommer til at åbne den. Men bare rolig! Vi er klar med inspiration til fine og hyggelige gaver, der med garanti vil falde i god jord hos både voksne og familiens mindste.

Skal du stå for årets mandelgave? I de fleste danske hjem er det fast tradition, at der gemmer sig en lille, meget eftertragtet hel mandel i skålen, når risalamanden bliver sat på bordet juleaften - og så sætter den store jagt ind! Til den heldige mandelfinder venter nemlig en ekstra overraskelse, og spændingen er stor, når findelønnen uddeles og pakkes op.

Ligegyldigt hvem der finder mandlen, skal gaven helst vække begejstring, men er der både store og små om bordet juleaften, kan det være en smule besværligt at købe noget, alle vil kunne lide. Tidligere var marcipangrisen den mest almindelige mandelgave, fordi den netop falder i de flestes smag – og ikke mindst fordi den kan deles!

Vi synes stadig, den søde, chokoladeovertrukne gris er et sikkert hit, men vil du prøve noget nyt i år, er der også andre gode (og lækre!) alternativer. Se med her, hvor vi har samlet 5 fine idéer til inspiration.

Den knasende lækrebolcheriet_mandelgave_gavetarn2.jpgBolcheriet fremstiller bolcher og karameller på den traditionelle måde - i hånden – og med en pose af deres lækre julebolcher er du garanteret en gave, de fleste vil elske at sætte tænderne i.

Bolcheriets gourmetbolcher leveres i fine, prisvindende æsker, er kogt på rørsukker, indeholder udelukkende naturlig smag og farve, og så smager de helt fantastisk.

En mandelgave der vækker ægte juleglæde!

Håndlavede bolcher fra Svaneke, Løkken & Skagen. Pris: 99 kr.

Den klassiske – med et tvistfrellsen_afd1.jpgMarcipangrisene fra Frellsen chokolade er en ægte klassiker, der finder vej ind i mange danske hjem ved den søde juletid. Sortimentet af marcipangrise fremstilles af de bedste råvarer og er næsten ligeså klassisk som mandelgave-traditionen i sig selv.

I år byder Frellsen chokolade på hele to lækre nyheder - nemlig en marcipangris med karamel og en med cognac. Den fine gaveæske med de to nye varianter er den perfekte mandelgave, der vil smelte alle chokoladeelskeres hjerter. Og hvem elsker ikke chokolade?

Gaveæskerne er at finde i alle Frellsens butikker, og fås i flere varianter til 55 kr.

Den hyggelige der varer vedhoptimist_classic_gaver.jpgDe populære Hoptimister er indbegrebet af smil, optimisme og godt humør – og derfor en skøn gave at afslutte en hyggelig juleaften med. Giv en Hoptimist i mandelgave, og mærk selv glæden ved at give.

Gustav Ehrenreich skabte i slutningen af 1960’erne den glade bevægelse, der siden har fået plads i den danske designhistorie. Med en mandelgave fra Hoptimist vil smilene helt sikkert brede sig, uanset hvem mandlen havner hos. De klassiske Hoptimister fås i flere størrelser og priser.

Small: 149,95 kr. Medium: 174,95 kr. Large: 199,95 kr. X-Large : 699,95 kr.

Den luksuriøsekaramel_hvid_jul_alt_for_damerne.jpgForkæl med en mandelgave, der bliver husket! De tyggevenlige, bornholmske gourmetkarameller i smuk æske med bånd smager nemlig, så englene synger. Karamel Kompagniet har siden 2004 været kendt for udsøgte smage og er en favorit til både gaver og selvforkælelse. Har man først smagt dem, så vender man tilbage igen og igen.

Karamelblandingen i gaveæsken består af Klassisk Lakrids, Klassisk Chokolade og Julekaramel. Udover den lækre konsistens, som Karamel Kompagniet er kendt for, kan man nærmest smage den kærlighed og det nærvær, der er lagt i at lave dem – for de bornholmske karameller er altid håndlavede.

’Hvid Jul’ med bånd, 360 g juleblanding, Karamel Kompagniet, 145 kr.

Den økologiskeokoladen_marcipangris_ren.jpgSkal årets julegave være økologisk, er den fine julegris fra Økoladen et sikkert hit!

Marcipanen er fremstillet af økologiske mandler fra det eftertragtede Valencia område og valset ekstra fint for at give en blød og rund smag, der passer perfekt sammen med den kraftige 72% mørke chokolade, som, trods den høje kakaoprocent, ikke er bitter i smagen.

Den klassiske julegris er en ideel mandelgave, der kombinerer godt håndværk med økologiske råvarer af højeste kvalitet.

Pris: 52 kr. pr. stk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Julegaver