5 tips til en budgetvenlig weekend i Paris, du ikke får andre steder

Foto: Alamy, privat

5 tips til en budgetvenlig weekend i Paris, du ikke får andre steder

Går du efter en autentisk parisisk weekend toppet med et strejf af cheesy turist, er du landet på rette side.

Går du efter en autentisk parisisk weekend toppet med et strejf af cheesy turist, er du landet på rette side.

Byernes by er et af de mest populære rejsemål i Europa, så der er rigeligt med tilbud og andre turister af bakse med, når du skal finde dig til rette og gå på eventyr. Derfor får du her redaktionens personlige insidertips, der gør vores egne visit i den franske hovedstad både billigere og behageligere.

Bo BILLIGT!
På Hotel Tiquetonne, der ligger på gaden af samme navn i det 2. arrondissement, får du lige nøjagtigt det, du skal bruge for pengene. Seng, bad og toilet og en dør at lukke. Hotellet, der strækker sig mere i højden end bredden, gør ikke noget væsen af sig på hverken internettet, eller når du ankommer. Men det er rent, billigt og har en vanvittigt god placering tæt på de store attraktioner og en spytklat fra det hyggelige Marais-kvarter. Er du ude efter virkelig at minimere omkostningerne, så vælg et værelse med bad på gangen. Selv i højsæsonen ender det ikke med kø – bare rolig. Det perfekte hotel for dig på SU eller dig, der hellere vil bruge pengene ude i byen.
Prisen for et dobbeltværelse starter ved 55 euro pr. nat.


Stedet for mad og mennesker
I det tredje arrondissement er det en fornøjelse bare at tulre rundt. Caféerne ligger side om side med de små, skæve butikker, der byder på alt fra designersolbriller til vintage skjorter. Men en hver shoppeglad turist ved også, at uden mad og drikke... Derfor er Charlot et herligt bekendtskab, du sikker vil besøge mere end en gang. Både for maden. Men også for menneskerne. Det er hipt og lokalt i klientellet og ikke mindst til at betale, om du er til burger eller den overraskende gode bønnesalat med grønne bønner, der knaser noget så godt.
38 Rue de Bretagne


Nyd udsigten, undgå køen
Er det din første gang til Paris, har du sikkert skrevet Eiffeltårnet på din liste over ting, du gerne vil opleve. Men har du ikke booket en tid i forvejen, for på den måde at undgå den djævelsk lange kø, så kommer her et ret godt tip, hvis du ikke vil snydes for udsigten over byen.
For i Jardin des Tuileries ligger der et lille, skævt Tivoli. Pariserhjulet er stort, og udsigten er bjergtagende. Prisen, den er lav. For omtrent otte euro får du ti minutter med 360 graders udsigt over hele byen og dens smukke tage. Worth the ride!


Næsten Michellin
Paris er for mange lig med god mad og vin, og den får du på Chateaubriand uden at gå fuldstændig afblanket derfra. Restauranten var nummer 21 over S.Pellegrinos liste over verdens 100 bedste restauranter, og det kræver reservation (dog maks 21 dage før) at få bord. Men får du det, er du kun 70 euro fra gastronomisk selvforkælelse, når det overraskende venlige personale serverer et utal af forunderlige retter, der tidligere har inkluderet hindbær-ceviche og dekonstrueret tarte au citron. Und dig selv vinmenuen til 70 euro, der byder på endnu flere overraskelser end maden. Her serveres der eksempelvis – vellykket – rødvin til fisk og æblecider til forretten.
129 Avenue Parmentier, læs mere her.


Eiffeltårnet - på din hylde
Har du også en hang til alting kitsch, så vil du måske også gerne have en souvenir med hjem fra din tur. Du kan få et utal af Eiffel-tårne smidt i nakken, som eksempelvis 5 nøgleringe for 1 euro eller hvad med et lille tårn med blinkende lamper? Er du til en klassiker, så gå efter et guldfarvet tårn i kæmpe størrelse. Et klenodie, der nyder fin status blandt flere modestærke damer herhjemme, men som kan være svært at finde i den helt store størrelse – den, hvor det bliver rigtigt godt! Drop sælgerne på pladsen ved Eiffeltårnet, de har ikke, det du leder efter. Vend i stedet blikket mod den lille turistbiks, der ligger på den anden side i T-krydset mellem Quai Branly og broen Pont D'elena. Har du Eiffeltårnet i ryggen ligger den på venstre side på brosiden (giver mening, når du står der).

LÆS OGSÅ:  Her er de 30 bedste rejsetips til New York 

LÆS OGSÅ: Få Isabel Marants 5 bedste tip til Paris

LÆS OGSÅ: Majse Njor guider dig til Mallorcas charmerende lillebror: Menorca
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide