Hvis du udnytter dine fordele som single, bliver du aftenens stjerne.
Eurowoman

6 tips: Sådan styrer du parmiddagen som single

Weekenden byder på parmiddag og du frygter allerede samtalerne om, hvorfor du endnu ikke har fundet en kæreste. Men som single har du i virkeligheden alle muligheder for at blive aftenens stjerne. Du skal bare kende dine fordele.

Af Sofie Hviid 17.mar.2016 Livsstil

Rigtig mange af mine venner er gået hen og blevet meget etablerede med madplaner og fællesøkonomi. De crazy party pics på Facebook er udskiftet med søde børnebilleder eller efterlysninger efter gode tips til vuggestuepladser. Sådan er livet bare, når man er 31 år. Heldigvis har jeg seje venner, der stadig er ligeså sjove at være sammen med. Men jeg møder tit singler, der føler, at de skal forklare sig ud af deres singeltilværelse som en sygdom, de kæmper for at komme af med.

Det er den slags singler, som hellere vil sige nej til en parmiddag med gode venner, fordi de frygter at skulle svare på, hvorfor de endnu ikke har fået en kæreste, eller om de mon ikke er blevet lidt for kræsne (der må jo være en fornuftig grund til at de stadig ikke har en kæreste!). Men selvom det burde være overflødigt at skrive, så kan livet som single kvinde faktisk være så helt utrolig sjovt, frit og spændende, at det med at få en kæreste bare ikke står særlig højt på prioriteringslisten.

LÆS OGSÅ: Derfor holdt han op med at skrive

Jeg oplever i højere grad, at mine venner forventer, at jeg skal underholde dem med de crazy ting, jeg render rundt og laver. For det er bare ofte sådan, at singler lever lidt mere spontant, møder flere nye mennesker og har færre aftener hjemme på sofaen.


Derfor har jeg lavet en guide til alle de singler, der ikke har ligeså fede venner som mig – eller som bare er træt af at sidde til middag med venner eller familiemedlemmer, der mener, at de skal til at få sig et rigtigt voksenliv.

Her er 6 tips til, hvordan du kan udnytte dit singleliv til at blive aftenenes stjerne i stedet for at blive hende, de andre prøver at fikse op med deres kiksede fætter.

1. Monogami og familie er so last year
Hvis du vil have dine venner engageret i en god debat, så smid monogamikortet på bordet. Du kan åbne ballet med at fortælle, at monogami er en social konstruktion, som vi mennesker aldrig har været skabt til. Og at det faktisk kun er opstået som en måde at sikre, at mænd kunne holde styr på, hvem der var deres afkom. Er det virkelig en konstruktion unge, moderne mennesker kan indgå i? Vi ved jo alle, vi får lyst til andre mennesker end vores partner – og hvem kan egentlig se sig selv i et forhold til den samme person hele livet? Du vil muligvis se nogle af dine (mandlige) venner kigge håbefuldt på deres kærester for at lure, om de kunne være åbne for muligheden. Det er et rigtigt godt emne at kaste sig over, hvis dine venner begynder at kigge på dig med de der, "du skal da også snart have en kæreste, hva"-øjne.

2. . Dit sexliv er saftigt (og måske kikset..)
Er der noget, par ikke kan tale med om, så er det vild og saftig sex. Enten har de ikke lyst til at tale om deres private sexlege med vennerne eller også har de højst sandsynligt ikke så meget at tale om. Men som single har du en kæmpe fordel. Også selvom du ikke har været af sted på 27 knaldedates de sidste par måneder, har du helt sikkert noget mere spændende at byde ind med. Din fordel er, at du formentlig ikke har et forhold til personen, og derfor kan udlevere ham eller hende fuldstændigt. Saftige detaljer om alt fra personens kiksede orgasmebrøl til rejsningsproblemer er guld værd til middagsselskab. Og som single har du patent på den samtale – dine venner i parforhold vil -labbe det i sig og enten få det bedre med deres sexliv (så er det alligevel ikke så skidt, hva!?) eller sidde med længselsfulde øjne og lytte til dine historier (åh, gid det var mig).

3. Din karriere stormer frem
De fleste bruger mere tid på deres arbejde, hvis de ikke er i parforhold. Særligt hvis dine venner har børn, er du et skridt foran her. Deres hverdag er præget af skifteholdarbejde med børn, der skal hentes og afleveres, fodres og puttes. De kæmper for at holde sig på de 37 timer, som jobbet kræver. Derfor kan du med fordel lede snakken ind på din karriere og tale om, hvor mange foredrag og workshops du går til, alle de nye spændende bøger, du læser, og den vilde konference i London, som du skal til i næste uge Sætninger som "jeg kan slet ikke se, hvordan jeg fagligt og personligt skal udvikle mig og blive til noget stort, hvis jeg havde børn lige nu," eller "jeg er simpelthen for ambitiøs til at smide det hele overbord" kan være gode, hvis dine venner begynder at spørge ind til, om du ikke snart skal slå dig ned og få familie.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er singlemanden en tyr, men single kvinden sørgelig?

4. Verden er din legeplads
En rygsæksferie til Peru med et ayahuasca-trip i junglen hos en ægte shaman er bare sjovere at høre om end en All Inclusive- Ferie til Gran Canaria. Du rejser sikkert mere og til vildere steder end dine venner i parforhold med børn, og derfor er rejser et oplagt emne. Dine venner vil elske at høre om, hvordan du vågnede op på et fremmed hotelværelse i Rio sammen med et amerikansk rugbyhold efter en vild bytur. Som single tager du formentlig flere chancer og er ikke så bundet af praktiske forhold, som hvorvidt der er børnepool. Afslut eventuelt samtalen med at gå på Momondo og for at bestille en spontan rejse til Sri Lanka – bare fordi du kan.

5. Du er all over the place
Når man kommer i parforhold, sker der hurtigt det, at sofaen og X Factor bliver omdrejningspunkt for mange weekender (og ikke et ondt ord om det!). Hyggeligt nok, men det giver ikke de vilde historier. Derfor kan du som single underholde med, at du er på fornavn med dørmanden på de nyeste klubber, har været med til at sammensætte cocktailkortet på Bar25 og kender opskriften bag alle de lækre retter på Uformel, fordi du kommer der så tit. Du bruger langt mere af din vågne tid på at være ude og møde mennesker, så derfor har du helt sikkert også et større netværk, du kan namedroppe lidt fra. Fortæl gerne om sidste weekend, hvor du endte til morgenfest på et pladeselskab i selskab med Remee og Søren Rasted, der begge synes, du var noget af det sejeste.

6. Du kan sove længe i morgen
Som aftenen skrider frem, og du begynder at blive træt af at underholde selskabet, så er der altid den mulighed, at du drikker dig helt ned i den dyre rødvin (som du selv har haft med, fordi du kender sommerlieren på Noma). I modsætning til dine satte venner, har du nemlig natten foran dig – og du er kun lige begyndt. Der er ikke nogen børn, der vækker dig i morgen tidlig – og ingen svigerfamilie, der skal spises brunch med. Der vil helt sikkert være lange misundelige blikke, når du taler om, hvor længe du skal sove i morgen. Afslut så aftenen med at bestille en taxa til den bar, hvor dine singlevenner venter, mens de andre rydder op.

 

LÆS OGSÅ: Sådan overlever du at være eneste single til parmiddagen

LÆS OGSÅ: Derfor er det blevet sværere at finde kærligheden

LÆS OGSÅ: 30 ting jeg heldigvis gjorde, inden jeg blev 30


Henter...