Popstjernen fylder 34 år i dag

Beyoncé fødselsdag

7 øjeblikke med Beyoncé, der vil få dig til at klappe i hænderne

Hele verdens popdronning nr. 1 kan i dag fejre fødselsdag. Beyoncé Knowles-Carter fylder 34 år, og har indtil videre nået meget mere i sit korte liv end de fleste af os nogensinde kan drømme om. Ud over at være billedskøn, have mere end styr på sine dansetrin og lave årtiets største popsange, er Beyoncé også kendt for at være en stærk og uafhængig kvinde, der altid ved hvordan man håndterer pressede situationer.

1. Episoden med Kanye og Taylor
Tilbage i 2009 hittede Beyoncé stort med sangen ’Single Ladies (Put a Ring On It)’. Musikvideoen til nummeret blev lige så hyldet som sangen, og da Taylor Swift til MTV Video Music Awards vandt prisen for bedste kvindelige musikvideo i stedet for Beyoncé, stormede Kanye West på scenen for at vise sin utilfredshed. Denne opførsel var uacceptabel for Mrs. Carter, og da hun senere på aftenen vandt en pris, kaldte Beyoncé Taylor Swift på scenen, så det unge talent kunne holde en ny takketale.

via GIPHYLÆS OGSÅ: Veras: Beyoncélicious fredag: Tillykke B! 

2. Afsløring af graviditet
De amerikanske medier er altid på jagt efter at afsløre en kendis-graviditet, og da Beyoncé i 2011 kom i lykkelige omstændigheder, valgte hun at tage sagen i egen hånd. Efter sin optræden til MTV VMA åbnede sangeren for sin jakke, gned sig på skjorten og fortalte både publikum og verdens seere, at der spirede et nyt liv i hendes mave.

via GIPHY


LÆS OGSÅ: Premiere: Talentfulde Kwamie Liv udgiver ny musikvideo

3. Playbackoptræden for Præsident Obama
Barack Obama skulle i 2013 indsættes i sin anden præsidentperiode, og Beyoncé blev udvalgt til at synge den amerikanske nationalsang foran et publikum på millioner af mennesker verden over. Queen Bey er en travl dame og fordi hun ikke nåede at øve med orkester, besluttede Beyoncé sig for at optage lyden på forhånd og optræde playback til indsættelsen. Da pressen fik nys om dette var sangerindens kommentar, at hun ikke ville fejle foran præsidenten, og at hun var stolt af sin optræden.

via GIPHY


4. Fan klapper Beyoncé bagi til dansk koncert
Da superstjernen i foråret 2013 holdt koncert i Danmark, kom en fan lidt for tæt på sangerindens kurvede krop. Under nummeret ’Irreplaceable’ klaskede en dansk mand Beyoncé bagi, hvorefter hun med det samme bad sin bodyguard om at smide manden ud fra koncerten. ”You can look at it as long as you don’t grab it” lyder teksten til Beyoncés sang ’Check up on it’, og da koncertgæsten forbrød sig mod reglen, sagde stjernen klart fra.


5. Surprise-album fra popdronningen

Normalt er det en lang proces at udgive ny musik med både markedsføring og tidlige anmeldelser. Det fik Beyoncé nok af, og i december 2013 valgte hun højst overraskende at udgive sit femte album uden varsel. Selv forklarede hun overraskelsen med, at hun gerne ville tale direkte til sine fans uden de mellemled, der normalt hører sig til. Albummet hedder ’Beyoncé’, og det gav os hits som ’XO’, ’Drunk in Love’ og ’Pretty Hurts’.

LÆS OGSÅ: 17 tegn på, at du er i et "forhold" med din bedste veninde


6. Beyoncé som feminist
”Who run the world? GIRLS!” Som en af verdens største stjerner, har Beyoncé mulighed for at sætte forskellige emner på dagsordenen, og hun har flere gange gjort det klart, at hun er glødende feminist. Til MTV VMA i 2014 skabte det stor opmærksomhed, da baggrunden under Beyoncés optræden var oplyst med ordet ’feminist’ skrevet med store bogstaver. Sangerinden har flere gange talt om lige rettigheder for alle, og opfordrer kvinder til at være økonomisk uafhængige af mænd. Lige som hende selv.

via GIPHY


7. "Jeg gør, hvad jeg vil"
Selvtillid er et nøgleord hos stjernen, og Beyoncé er kendt for sine vovede og sexede outfits. Senest var den smukke sangerinde klædt i en gennemsigtig Givenchy-kjole til Met Gala i foråret, og det var noget der skabte overskrifter i pressen. Beyoncé har tidligere udtalt: ”Jeg føler ikke, at jeg skal stille nogen tilfreds. Jeg føler mig fri. Jeg føler mig voksen, og jeg kan gøre hvad jeg vil. Jeg kan sige, hvad jeg vil, og jeg kan trække mig tilbage, hvis jeg vil. Det er derfor jeg har arbejdet så hårdt”.

via GIPHY

Beyoncé Knowles-Carter er en kvinde, der fortjener at blive hyldet, og hvis du har lyst til at fejre hendes fødselsdag, holder Spillestedet Stengade i aften en stor fest i dagens anledning. Der vil være cupcakes med Beyoncé-citater til de første 50 gæster, og natten igennem vil du kunne danse til tonerne af popdronningens bedste sange.

BEY DAY – 34 YEARS OF BEYONCÉ har i øjeblikket 4.600 tilmeldte gæster på Facebook, og indgang til festen koster 50 kr.

TID: Fredag d. 4 september kl. 22.00.

STED: Spillestedet Stengade, Stengade 18, 2200 København N.

LÆS OGSÅ: Mit liv med diabetes: "Er jeg stresset, kan jeg mærke det på mit blodsukker"

LÆS OGSÅ: 11 originale Instagramprofiler, der giver inspiration til din egen

LÆS OGSÅ: Amalie friede til sin kæreste: "Han ville aldrig have gjort det selv"

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Beyoncé