GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

7 teateroplevelser i efteråret
Foto: Gettyimages

7 teateroplevelser i efteråret

De mørke aftener og hyggetiden er tilbage. Så hvorfor ikke prøve noget nyt i forhold til de sædvanlige film og serier i sofaen? Det danske efterårsvejr er teatervejr.

Du kender det sikkert. Man kommer hjem efter en lang dag på jobbet, hvor man har brugt adskillige timer foran skærmen. Både den store på computeren og den lille på mobilen. Alligevel er det første, de fleste af os gør, når vi skal slappe af og underholdes, at tænde for skærmen igen.

Teatret kan noget helt særligt

Men var det ikke på tide at sætte streamingen på pause? Og i stedet gå i teatret og fortabe dig i noget levende underholdning, der kan engagere dig, række ud efter dig og rive fat i dig. I teatret finder du alle de store følelser, som en skærm ikke kan give dig. De unikke oplevelser, der kun sker i ét forunderligt øjeblik.

Det bliver ikke større end i Det Kongelige Teater. Hvad enten det drejer som om store klassiske skuespil, lidenskabelige operaer eller forførende balletter - og du ender med garanti ikke med at småsove i sofaen.

Du kan se det som en slags følelsesmæssig og intellektuel fitness. Ligesom du løber en tur engang imellem eller træner for at få luftforandring eller pause i hverdagen. Så har dine følelser og din fantasi også brug for at blive holdt i form.  

Gør det til en af de der aftener

Så sluk for skærmen, og tænd for en levende oplevelse i teatret. Tag din mand, kæreste eller veninde under armen og gør en aften ud af det. Få børnene passet. Find det pæne tøj frem, bestil bord på den der gode restaurant og få noget godt at spise og drikke, inden tæppet går.

Vi har fundet 7 store oplevelser i Det Kongelige Teater, der er lige til at blive klogere, forført, grædt eller grint af. God teatertur.

Skulle det ske at barnepigen ikke kan alligevel eller at I bliver forhindret af anden grund, kan du ombytte dine billetter til en anden spilledato eller en anden forestilling op til en time før forestillingen.

Trubaduren i Operaen

Verdis thrilleropera om forbrændte hjemsøgte sjæle

Kongens Fald i Skuespilhuset

Det 20. århundredes bedste danske roman opført på teatret for første gang nogensinde.

Johannes V. Jensens episke mesterværk fra 1901 er fortællingen om Danmark og den danske folkesjæl. Kongens fald er en hjørnesten i dansk kultur og identitet.

La bohème  i Operaen

Operaen om kærlighed, håb og venskaber i bohemernes Paris.

Napoli på Gamle Scene

En fængslende historie om lidenskab og kærlighed i August Bournonvilles tolkning af det gnistrende, italienske temperament.

Nikolaj Hübbe og Sorella Englund har ladet sig inspirere af humoren og grumheden i Fellinis filmunivers og har flyttet handlingen frem til 1950'ernes Italien. 

Alice i Eventyrland på Gamle Scene

"Fantasi er det eneste våben i krigen mod virkeligheden," siger den vanvittige Cheshire-kat til Alice, og derfra får fantasien på alle tangenter…

Den engelske stjernekoreograf Christopher Wheeldon har omsat Carrolls fantastiske fortælling til et brag af en forestilling.

Aladdin i Skuespilhuset  
Christian Lollikes vilde lystspil frit efter Oehlenschläger.

Carmen på Gamle Scene

En moderne og flamboyant ballet i et filmunivers

Se alle forestillinger i efteråret i Det Kongelige Teater her