7 tips til oplevelser i Hersonissos

7 tips til oplevelser i Hersonissos

Var det noget med en solrig og familievenlig ferie på smukke klippeformationer, masser af historiske seværdigheder, sjove og børnevenlige oplevelser toppet med sublim mad?

Hersonissos ligger på nordsiden af den græske ferieø, Kreta, og byen er smækfyldt med dejlige ferieoplevelser af både den aktive og sjove slags, og den kulturelle og historiske. I højsæsonen er det et yndet rejsemål for feststemte mennesker, der søger liv og glade dage, masser af musik, barer, drinks og god mad akkompagneret af dragende natur og varme temperaturer. Men uden for højsæsonen er Hersonissos faktisk et overset ferieparadis for familier. Her er lunt, mildt og roligt, rejsetiden er på bare 3,5 time og transfertiden kun 40 minutter. Og så er her massevis af spændende børne- og familievenlige aktiviteter at fylde dagene ud med. Her er syv styks - lige til at skrive sig bag øret til de dage, hvor der må ske andet og mere end at slappe af på en fortryllende stenstrand eller sidde i brisen på en lokal taverna.

1. Paladset Knossos

Bare en halv times kørsel udenfor Hersonissos ligger der en arkitektonisk og arkæologisk skat og venter jer. Paladset Knossos er oprindeligt fra bronzealderen og var på tiden det absolut mest luksuriøse bygningsværk i Europa. I dag er det kun dele af paladset, der stadig står, men man kan stadig se flere af de prægtige udsmykninger, dele af indretningen, slotsgårdene, store trappesatser, og hvad der menes at være Europas ældste trone. Skal I have en dosis af fortidens pomp og pragt, der sætter fantasien og indlevelsesevnen i gang, er paladset et must at besøge.

Tekstbillede 3.jpg

2. Akvariet Aquaworld

På havnen i Hersonissos finder I et lokalt akvarium, som især viser fisk og reptiler frem fra netop sin egen region. Men der er også spændende og kæmpestore eksotiske reptiler fra resten af verden. Børn såvel som voksne kan få lov til at klappe de store skildpadder, nusse en øgle eller komme i nærkontakt med nogle af de kæmpestore slanger, hvis man skal have sig en ekstra én på opleveren, samtidig med at man lærer en masse om dyrene fra det velinformerede personale.

3. Håndværksmuseum under åben himmel

Museumsbesøg behøver ikke at være hverken indendørs eller alt for tørt. På Lychnostasis museum kan man opleve alt fra originale væveredskaber til aggregater, man gennem øens historie har brugt til at fremstille lædervarer med. I det hele taget får man en fornemmelse af, hvordan forfædrene levede. Man kan også med alle sanser stifte bekendtskab med de originale lokale råvarer, som dyrkes på stedet og samtidig lytte den lokale folkehistorie. Alt sammen foregår udendørs, så I stadig kan nyde det gode, solbeskinnede vejr, og rammerne er idylliske.

Tekstbillede hersonissos.jpg

Psst! Læs mere om vidunderlige Hersonissos og alle de lækre hoteller, Sunweb byder på.

4. Action og vandplaskeri

Trænger børn og barnlige sjæle til endnu mere actionfyldte dage, så kan I passende bruge en dag i Acqua Plus Waterpark, der er Kretas største vandland. Her er hele ti store, vilde vandrutsjebaner for de største vovehalse, men også rolige vandrutsjebaner og vandaktiviteter for de yngre eller mindre vilde, samt en masse forskellige pools – med og uden bølgegang, bobler og des lige. I kan også prøve Star Beach Waterpark, som ligger i selve Hersonissos, hvor I også finder et stort udvalg af vandsportsaktiviteter, vandrutsjebaner og vandsjov for alle aldre.

5. Tag på grotte-udforskning

Er I stadig sultne på mere eventyr og aktiv ferie, så besøg for eksempel en af Kretas største og mest imponerende grotter, Skotino Cave, som ligger lidt øst for Hersonissos. Grotten er især kendt for sine unikke drypsten, som I kan både se og røre.

TIP! Hersonissos er også fyldt med gode spiseoplevelser. Her er alt fra de klassiske, små græske tavernaer til finere restauranter, og alt fra lækre middelhavnsretter med fisk og skaldyr til traditionel græsk meze eller Kretanske kød- eller ostetærter, sfakia.

Tekstbillede 2.jpg

6. Fortab jer i Labyrinth Theme Park

I selve Hersonissos finder I også en temapark, der er bygget op omkring den originale, minoiske kultur, hvor labyrinten spiller en central rolle som den mytiske figur, Minotaurus’ bur. Hovedattraktionen er netop parkens store labyrint, men man kan også spille minigolf, stifte bekendtskab med den minoiske kultur i biografsalen eller nyde parkens alsidige natur.

7. Besøg øen Spinalonga

I kan næsten ikke have været i Hersonissos uden at tage en tur til øen Spinalonga, som er både billedskøn og fyldt med historiske monumenter. Oprindeligt blev den lille ø brugt som et venetiansk fæstningsværk i 1500-tallet, og siden tog historien en drejning, da Spinalonga blev det sidste eksisterende internat for spedalske, som holdtes fangede, fordi man frygtede, de smittede. I dag er øen et langt mere fredeligt udflugtsmål med masser af historie og seværdigheder – blandt andet resten af fæstningen. Øen har desuden ageret set for flere filmoptagelser.


Kilder: Explorecrete.com, Aquaworld-crete.com, Lychnostatis.gr, Labyrinthpark.gr

Har du fået sommerferiefeber?


Mangler du inspiration, eller er du klar til at booke sommerens rejse? Uanset hvad finder du et bredt udvalg af destinationer og hoteller til solbeskinnede og lune destinationer hos Sunweb – lige fra de mest børnevenlige familieferier til dem, der lægger op til tosomhed og afslapning.

Psst! Booker du tidligt, er der gode rabatter at hente med early booking!

Derfor skal du rejse med Sunweb:

  • Afrejser fra Aalborg, Billund og København
  • Gratis transfer t/r i alle pakkerejser
  • Rejs som du vil! 7, 9, 12 eller 14 dage.
  • Specialist i All Inclusive