GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

8 gode grunde til at tage til Wien
Foto: Henriette Noermark Andersen, James Cochrane og Kim Weston-Arnold

8 gode grunde til at tage til Wien

Catwalkmode, retrostil og kreative designbutikker eksisterer side om side med barokarkitektur og traditioner fra kejsertiden i den østrigske hovedstad.

Råt og industrielt

Emis Handels GmbH er en butik, som udefra ikke ser ud af så meget. Men indenfor komplimenteres de høje, hvide vægge af rå industrirør og futuristiske mærker som Comme des Garçons, Hussein Chalayan og Yohji Yamamoto.

Wildpretmarkt 7.

Museumsquartier

Besøg Quartier 21 i kulturkomplekset Museumsquartier, hvor kunst, kultur, mode og design forenes. Kjserens gamle hestestalde danner rammen om museums- og galleribygninger som Leopold Museum, MUMOK og Kunsthalle.

Museumsplatz 1-5.

Den lokale designer

Den østrigske designer Michél Mayer har showroom og atelier i ét. Butikken har otte år på bagen og er stedet, hvis du søger en blød kashmirsweater, kvadratiske lædertasker i god kvalitet eller en unik håndsyet kjole.

Singerstrasse 7.

High fashion

En af de absolut bedste butikker på Wiens modescene er nyåbnede Dressroom. Over to etager pryder design fra Balmain, Sophia Kokosalaki og Superfine stativerne, mens Alexis Mabille og Coomuun sætter standarden for den østrigske modeskare.

Petersplatz 11.

Spis, gå ud, sov

Barok wiener-restaurant

Restauranten Ein Wiener Salon er et sandt overflødighedshorn af barok wienerstemning. De kreative ejere står selv bag gryderne i det åbne køkken, hvor prisen er under 300 kr. for tre retter.

Stubenbastei 10.

Stemningsfuld retrocafé

Har du efter middagen lyst til en afslappet øl i hyggelige omgivelser, finder du i 6. distrikt Phil – en fantastisk retrocafé, butik og kaffebar. Cafeen forvandles om aftenen med live-dj’s til et fantastisk, fashionabelt gå ud-sted, som klart kan anbefales.

Gumpendorferstrasse 10-12.

Hjemlig hotelhygge

Det 25-værelses store, charmerende designhotel Hollmann Beletage oser af hjemlighed trods den iøjnefaldende orange farvepalet, som er Verner Panton værdig. Dobbeltværelser fra ca. 1.050 kr. pr. nat inkl. morgenmad.

Köllnerhofgasse 6, hollmann-beletage.at

Progressiv mode

Konceptbutikken Park har et interessant udvalg af unge rebelske designere som Bless, Martin Margiela og Natalia Brilli – også det miljøvenlige mærke Awareness & Consciousness er repræsenteret.

Mondscheingasse 20.

Retrohimmel

Et sandt farveorgie springer dig i øjnene, når du træder ind i Carnaby. Ejeren har speciale i tøj fra 60’erne og 70’erne og en åbenlys forkærlighed for blomsterprint og psykedeliske mønstre, og selv hans egen frisure sætter dig omkring 50 år tilbage i tiden.

Neubaugasse 78.

Frisør i konceptbutikken

Be A Good Girl er en kombineret frisør, boghandel og tøjbutik med mærker som Reality Studio, Erfolg og Julian Red. Derudover har de det østrigske smykkemærke Paula Paul, som passer perfekt til det rå udtryk.

Westbahnstrasse 5a.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide