GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

8 gode grunde til at tage til Sydney
Foto: Gertrud Maria Bønnelykke, James Cochrane, Christian Friis og Kim Weston-Arnold

8 gode grunde til at tage til Sydney

New York møder Miami i Australiens største by – det rene paradis, hvad enten du er til powershopping, hyggelige middage eller surfing på Bondi Beach.

På forkant

Sidneys svar på københavnske Paristexas er butikken Ri. En dæmpet belysning sætter den dystre ramme omkring det rockede og rå tøj fra nøje udvalgte undergrundsmærker fra New York og London, som er mikset med mere feminine ting fra Phi, Chloé og 3.1 Phillip Lim.

MLC Centre, 19 Martin Place.

Luksusshopping

I den karakteristiske The Corner Shop i Paddington-kvarteret er der en god og hjemlig sommerhusstemning. Butikken har en fin blanding af specielt udvalgte vintagesager og nyt tøj og accessories fra nogle af de største internationale mærker som Marc Jacobs, Isabel Marant og australske Ksubi.

43 William Street

Vintage i særklasse

I den lille vintagebutik Pelle kan du finde et væld af fine secondhandsager – antikke guldsmykker fra Givenchy, dekorerede sko fra Marc Jacobs, denimnederdele fra Dior og tasker fra Louis Vuitton og Chanel.

90 William Street

Lokalt modehit

Lisa Ho har været en populær australsk designer gennem 24 år og har sin egen butik i området Woollahra. Lisa Ho skaber tøj til den moderne, stilsikre kvinde, og hendes design er enkelt og feminint med et sexet strejf. En enkel kjole med flæsedetaljer fås fra 1.500 kr.

2a-6a Queen Street.

Spis, gå ud, sov


Byens bedste café

Bills er en yderst populær café med lille gårdhave, som byder på de absolut bedste pandekager i Sydney, fyldt med frugt og flydende chokolade.

118 Queen Street.

Natklub ved stranden

På Icebergs Dining Room and Bar kan du på én gang nyde et lækkert måltid og udsigten over Bondi Beach. Menuen byder på både delikate fiskeretter og store bøffer til 200-300 kr. Forvandles om aftenen til en af byens mest populære barer og natklubber.

1 Notts Avenue, idrb.com

Charmerende luksushotel

The Observatory Hotel ligger i hjertet af Sydney – tæt på Operahuset, shopping og restauranter. Hotellet er kendt for sin klassiske engelske stil med smukt interiør og gamle modetegninger på væggene. Et dobbeltværelse fås fra 2.200 kr. med adgang til hotellets luksuriøse spa og fitness.

89-113 Kent Street, observatoryhotel.com.au

Bedste shopping

Bloodorange har en cool blanding af tøj og accessories fra mærker som A.P.C. og Alexander Wang og australske Bassike og Gary Bigeni. Butikken byder på alt fra struttende nederdele til klassiske basis-T- shirts.

35 Elizabeth Bay Road.

Funky pynt

Midt i det hippe shoppingområde Paddington ligger den lille butik Berenice Grebe, som laver rå og eksperimenterende smykker i gummi og plastic. Kollektionen byder på både chunky armbånd med rå pigge og skulpturelle halskæder.

78 William Street.

Eksperimenterende

kunst og mad 2 Danks Street er en slags kunsthal med gallerier, butikker og restauranter. Det er stedet, hvor nogle af Sydneys bedste kunstnere og designere udstiller deres kreationer, og på samme tid kan du få en skøn frokost eller middag.

2 Danks Street.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide