Urealistiske forventninger til mænd

Foto: Alamy At han vil indse, at økologi er det eneste rigtige, og at han vil kunne tage dig alvorligt, når du ligner en prostitueret, er urealistiske forventninger til mænd.

Urealistiske forventninger til mænd

8 urealistiske forventninger kvinder har til mænd

Nej, han bliver aldrig en lige så stor fan af økologi som dig.

KLUMME: Med en hvis skræk må jeg som 31-årig indse, at jeg stadig har et forkvaklet billede af, hvordan mænd er. Jeg tror, at jeg har regnet dem ud, men det har jeg i virkeligheden slet ikke.

Mange af mine forventninger til mænd handler om, hvordan jeg tænker, de bliver med tiden. Som i: "Han lærer at sætte pris på det med tiden", hvor det så viser sig, at nej, det gør han ikke. Han er stadig ligeglad med, om der står nogle fine krukker i vinduet og et duftlys på sofabordet, selvom du gør alt for at hygge om ham. Han ænser det ikke. Hvis han var i et andet rum, ville han ikke kunne beskrive, hvad der stod i jeres fælles vindueskarm.

LÆS OGSÅ: 8 tegn på at han er manden, du skal have børn med

Boys will be boys. Det har jeg måttet erkende efter et efterhånden langt liv med mænd. For hvis der er noget, jeg har haft, så er det store forventninger til de mænd, jeg har mødt. Og hvor er jeg blevet skuffet mange gange.

Her er 8 urealistiske forventninger, jeg selv (og derfor nok også andre kvinder) har (haft) til det modsatte køn:

1: At han dropper festerne
Jeg har lært af tidligere mandlige bekendtskaber, at hvis du møder en fyr i byen, der virkelig er et festligt indslag, kan det godt være, at han vitterligt også er en festabe. Altid. Og så skal du ikke forvente, at han med tiden vil sætte pris på "en stille og rolig lørdag aften" kun med dig som festligt indslag. Så må du elske ham, for den festglade person han er, eller sætte ham fri.

LÆS OGSÅ: 9 ting du skal vide, før du bliver gift

2: At han bliver bedre til at hjælpe til
En fyr, der i en alder af 23 år stadig får vasket sit tøj af mor, er det simpelthen ikke værd. For hold da op nogle seje kampe, I vil få, når han per automatik forventer, at du vasker hans underbukser (inklusiv bremsespor) og også lige svinger en omgang sovs og kartofler sammen ved siden af. Du skal med andre ord ikke forvente, at en fyr, der ikke af natur hjælper til med det huslige, kommer til at gøre det. Nogensinde.

3: At han bliver den store romantiker
Min erfaring siger mig, at der efterhånden er blevet længere imellem snapsene, når det kommer til romantiske mænd. Altså mænd, der går all in med blomster og chokolade, og rent faktisk tager initiativ til en romantisk aften med wining og dining. Jeg har i hvert fald selv utallige gange lagt ører til veninder, der brokker sig over, at deres kærester ikke tager initiativ og aldrig giver dem blomster. Personligt har jeg da heller aldrig selv modtaget blomster af min mand, og jeg var selv den, der friede. Men alligevel har jeg da forventninger om, at min mand en dag giver mig en stor fed gave på vores årsdag – helt af sig selv – uden at jeg har vredet armen om på ham.

4: At han sætter pris på din omhyggelighed
Jeg har en vane, der er lidt sær, men som er en del af mig som ordensmenneske. Den går ud på, at det nyvaskede sammenfoldede tøj, kommer nederst i bunken. Således at de nyvaskede t-shirts for eksempel kommer nederst i t-shirt-bunken. Og hjemme hos os er det mig (thank God), der står for vasketøjet, så selvfølgelig lægger jeg også min mands rene tøj nederst i bunken. For mig giver det (af uransagelige årsager) mening: For så bruger du jo alt dit tøj. Jeg havde forventet, at min mand ville være om bord i denne logik, der er så tydelig for enhver. Men ak nej. Endnu en gang har mine forventninger slået fejl. Han roder da bare bunken til og tager sin yndlings t-shirt. Om den så ligger øverst eller ej.

LÆS OGSÅ: "Skal vi nu skyde 2,3 børn ud i de 5 år vi studerer, eller hvad?"

5: At han bliver mindre økonomisk bevidst og mere økologisk
Jeg har personligt svært ved at sætte mig ind i, at nogle automatisk rækker ud efter den uøkologiske mælk i køleskabet i supermarkedet, når man lige ved siden af kan få en økologisk. Men det handler nok om opdragelse. Hvorom alting er, så har jeg i hvert fald flere gange diskuteret med min mand, hvorfor det, synes jeg, er forsvarligt at give dobbelt så meget for de økologiske bananer frem for de uøkologiske. Jeg havde forventet, at min mand ville komme til fornuft på et tidspunkt og gå all in på økologi. Men næh nej. Han er stadig ligeså økonomisk bevidst frem for alt (han har dog givet sig ved mæk, æg og smør), som da jeg mødte ham. Og jeg er stadig ligeså økonomisk ubevidst.

6: At han er interesseret dig
Bagklogskab er en yderst irriterende ting. Men alligevel... Som kvinde af en hvis alder har jeg virkelig lært én ting om mænd: At du ikke skal forvente, han er interesseret i dig, hvis alt peger på, at han ikke er det. Intuition damer! Den ville jeg gerne være bedre til at lytte til, for uf hvor den ofte har ret, når det kommer til mænd. Men når det gælder intuition, spænder mine drømme ben for mig, så jeg så længe som muligt fuldt og fast tror på, at jo, han må da være lige så vild med mig, som jeg er med ham, når det nu fyrer med amoriner i luften (synes jeg). Mine forventninger til mænd er blevet sænket en del, for hvis han ikke svarer på en sms eller et opkald, og ikke ringer tilbage, så er det nok fordi, han ikke er interesseret. Sagt på en anden måde har jeg spildt mange timer på at analysere mænd uden grund, hvor det i virkeligheden var mig, der spillede et spil, som den involverede mand måske ikke en gang vidste, han var en del af. Den stakkel.

7: At han tager dig alvorligt
At forvente at en mand kan tage dig dybt alvorligt, når du er iført hulkort nederdel, nedringet og push up-bh, ved jeg ikke om er rimeligt at forvente af nogen som helst mandsling. Rent genetisk tror jeg ikke, det er muligt for dem. Og fred være med det.

8: At han vil sætte pris på familiesammenkomster
Mænd er ikke lige så store familiemennesker, som kvinder er. Men alligevel er jeg altid blevet sur på kærester, der har givet udtryk for, at de ikke ville med til endnu en familiefødselsdag i min familie. Men at forvente, at en kæreste skulle sætte ligeså stor pris på boller og lagkage om søndagen hos moster Anna i Hobro, er måske alligevel lidt at stramme den?

LÆS OGSÅ: Lotus kæmpede med anoreksi i 12 år: "Jeg levede af Cola Loght og salte fisk"

LÆS OGSÅ: "Vores venner har været ret positive over, at vi flytter ud af byen. De ser os som en slags fortrop" 

LÆS OGSÅ: Derfor forsvinder han pludselig som dug for solen efter jeres flirt

AMALIE NEBELONG (F. 1984)

Bor på Østerbro i København med sin mand og to børn.

Er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet.

Arbejder som journalist.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur

610x200_woordy_knap2.jpeg