Adoptionen der gik galt

Foto: ALT for damerne Adoptionen der gik galt

Ugens leder: Adoptionen der gik galt

Kender du Amy? Ja, måske ikke personligt, men måske har du læst om hende i morgenavisen Politiken, der har fortalt om hende og fulgt hendes sag siden forsommeren.

11-årige Amy er adoptivbarn. Hun kom hertil fra Etiopien med sin søster, der var langt yngre. Men det går skævt i hendes adoptivfamilie. Amy er tydeligvis et temperamentsfuldt barn, og det ender med, at hendes adoptivforældre både slår hende og til sidst opgiver hende helt.

Derefter bliver hun anbragt i en plejefamilie. Og her er det så, det går galt for anden gang, da Næstved Kommune beslutter at tvangsfjerne hende, og det skal forstås helt bogstaveligt. Optrinnet blev videofilmet, og på Politiken.dk kan man se kommunens medarbejdere slæbe Amy væk under overværelse af politiet.

Er det sådan, vi behandler adoptiv- og plejebørn i Danmark her i 2012?

Hvert år går nogle adoptioner skævt. På side 34 i denne uges ALT for damerne kan du læse historien om adoptivbarnet Julia, der som voksen har valgt at få ophævet sin adoption. Og det er hun ikke alene om. Sidste år bad 52 udenlandske adopterede om at få ophævet deres adoption.

Men hvordan gik det så med Amy? Amy har fået opfyldt sit højeste ønske. Hun er nu tilbage hos den plejefamilie, som hun føler sig tryg ved. Tilbage i Næstved Kommune og omegn sidder forhåbentlig nogle voksne og skammer sig.

Læs også artiklen: Julia brød med sin adoptivfamilie. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Adoption