Alexandria Ocasio-Cortez voldtægt

Foto: Getty Images Alexandria Ocasio-Cortez gemte sig på et badeværelse, da Trump-tilhængerne tvang sig ind i den amerikanske kongres.

Amerikansk toppolitiker: “Jeg har været udsat for seksuelt overgreb”

Den højtprofilerede demokratiske kongreskvinde Alexandria Ocasio-Cortez står nu frem i en video og fortæller, at hun er overlever efter et seksuelt overgreb.

"Jeg troede, jeg skulle dø... Jeg har aldrig været mere stille i hele mit liv."

I en følelsesladet video fortæller den amerikanske toppolitiker Alexandria Ocasio-Cortez nu, hvad hun gennemgik, da vrede Trump-tilhængere bestormede den amerikanske kongres den 6. januar i år – og hvordan oplevelsen påvirkede hende, da hun selv er overlever efter et seksuelt overgreb.

LÆS OGSÅ: Alexandria Ocasio-Cortez: Hvem er kvinden, der er udråbt som politisk stjerne i USA?

Den 31-årige politiker lægger ikke skjul på, at hun står frem med sin fortælling, fordi hun er frustreret over folk, som siger til hende, at hun skal ”komme videre” efter angrebet. Hun sammenligner det med udsagn, som mange overlevere efter seksuelt overgreb også hører.

"Når disse folk mener, at de skal fortælle os, at vi skal komme videre, at det ikke er ”noget stort”, at vi skal glemme, hvad der skete, og de endda fortæller os, at vi skal undskylde – dette er misbrugernes taktik. Eller rettere, dette er den taktik, som misbrugere bruger," understreger Alexandria Ocasio-Cortez ifølge The Guardian.

”Jeg er overlever efter seksuelt overgreb. Og det har jeg ikke fortalt mange mennesker i mit liv. Men når vi går igennem et traume, forbinder traumerne sig med hinanden,” forklarer hun videre i den godt halvanden time lange video på Instagram Live mandag.

Gemte sig på badeværelset

Da Trump-tilhængerne ulovligt tvang sig ind i den amerikanske kongres, måtte medlemmerne af Senatet og Repræsentanternes Hus akut evakueres eller forsøge at gemme sig i bygningen.

Alexandria Ocasio-Cortez gemte sig derfor på badeværelset på sit kontor, mens hun kunne høre banken på væggene og en mand råbe: ”Hvor er hun? Hvor er hun?"

”Dette var dét øjeblik, jeg troede, at alt var forbi,” forklarer hun til Instagram Live-publikummet på mere end 150.000 mennesker.

Den højtprofilerede demokratiske kongreskvinde er selv af latinamerikansk herkomst, og hun har tidligere fortalt, at hendes frygt blev øget, fordi det overvejende var hvide mænd fra den ekstreme højrefløj, der deltog i ulovlighederne, skriver BBC.

I videoen tørrer hun tårerne væk, mens hun fortsætter:

”Jeg begynder at kigge gennem dørhængslet for at se, om jeg kan se noget. Jeg ser en hvide mand med en sort hue, som råber igen,” siger hun og forklarer, at hun er stille som aldrig før.

Det er først, da en medarbejder kommer og fortæller hende, at det nu er sikkert at komme ud fra badeværelset, at hun kommer væk derfra.

Derefter forlader hun og hendes hold kontoret og finder i stedet ly på en partifælles kontor, fortæller hun i den ærlige video, hvor hun ikke lægger skjul på, at hun stadig er påvirket – og at hendes oplevelse med seksuelt overgreb forstærker dette.

”Så når jeg ser dette ske, hvordan jeg har det? Hvordan jeg har det var: ”Ikke igen.” Jeg vil ikke lade dette ske igen. Jeg vil ikke lade det ske for mig igen. Jeg vil ikke lade det ske for de andre mennesker, der er blevet offergjort af denne situation igen. Og jeg vil ikke lade dette ske med vores land. Vi vil ikke lade det ske," lyder det fra Alexandria Ocasio-Cortez ifølge BBC.

Fem mennesker mistede livet under bestormningen af den amerikanske kongres den 6. januar.

Se den 1 1/2 time lange version af videoen her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Samfund og Politik