Jan Guillou

Jan Guillou

Jan Guillou gør det igen!

Jan Guillou er nået til anden del i sit stort anlagte romanværk. Se, hvor mange stjerner den fortjener og få også to andre bogtip til weekenden.


”Dandy” Af Jan Guillou
Modtryk, 357 sider, 299 kr.

Kan man skrive bog efter bog om det 19. århundrede og underholde imens? Jan Guillou er nu nået til anden del i sit stort anlagte romanværk, og svaret må være klart ja. Han begyndte sidste år med bestselleren ”Brobyggerne”, som handlede om tre norske brødres vej fra fattige kår til en strålende fremtid. Vi følger nu den kunstneriske bror, homoseksuelle Sverre, der flygter fra sin traditionelle, fast tilrettelagte fremtid i Norge til frigjorte London med sin partner, adelssønnen Albie. Historien har kunst og kærlighed som drivkraft, ikke mindst umuligheden i samme kærlighed. Det er ikke nuancerede, originale skildringer, vi får serveret – nærmere kontante fakta om såvel kærester som ligestilling og storpolitik i Afrika. Flydende underholdning i ”Gensyn med Brideshead”-genren – og det er jo faktisk ganske godt.
”Katten og Bjørnen” Af Katrine Sekjær & Kristen Bjørnkjær
Lindhardt & Ringhof, 223 sider, 209,95 kr.

Katrine Sekjær er gravid og bugner af spørgsmål, mens Kristen Bjørnkjær er nået til den alder, hvor man læser dødsannoncerne som det første i avisen. Aldersforskellen til trods har de udviklet et særligt venskab, som de lægger frem for alle os andre i ”Katten og Bjørnen – en poetisk samtalebog”. Som titlen antyder, er det ikke en samtalebog som alle andre. Den damper af poesi, der skaber en fortættet stemning, man lader sig omfavne og opsluge af. Forfatterne kommer omkring livet, døden og alt det midt imellem: skilsmisser, sygdomme og kunsten at skrive en sms. Jeg klukkede mig igennem – for uanset emnets alvor strutter beskrivelserne af humor og livsglæde.
“En passende aftale” Af Fay Weldon
Lindhardt & Ringhof, 326 sider, 249,95 kr.
I et halvt århundrede har Fay Weldon sat køns- og kvindeproblematikker på sit satiriske spyd. Selvom man skulle tro, emnet snart var gennemstegt, formår hun endnu en gang at krydre sin seneste roman med intriger og figurer, der gør læseren sulten efter mere. ”En passende aftale” skildrer Lord og Lady Dilbernes deroute på kanten til det 20. århundrede. Deres familieinvesteringer er gået tabt, og familien skal til at bygge sig selv op fra bunden. I små, satiriske scener skildres den engelske middelklasses begær, særheder og traditioner. Man griner og græmmes over de banale kønsstereotyper, mens man tages i hånden af den filmiske fortælleteknik.Læs også: "Tindrende smuk" debutroman, erotik og krimi

Se, hvad vi ellers skriver om: Bøger