Rikke Dal Støttrup, chefredaktør ALT for damerne

Foto: Les Kaner Efter tre måneders debat og dialog er alderen nu atter tilbage i bladet - på en ny måde.

Alderen er tilbage i ALT for damerne - i en ny form

Fra midten af april er alderen tilbage i ALT for damerne. Den bliver dog ikke anført helt på samme måde, som den hidtil er blevet, fortæller chefredaktøren.

Alderen er tilbage i ALT for damerne.

Det fortæller kvindeugebladets chefredaktør Rikke Dal Støttrup.

I januar 2022 bad hun bladets læsere og følgere om at bidrage med deres mening i forhold til en redaktionel beslutning: At ALT for damerne ikke længere pr. automatik i alle faktabokse ville anføre alderen på de kvinder (og mænd), de interviewer i bladet.

Efter tre måneders debat og dialog er alderen nu atter tilbage i bladet - dog på en ny måde.  

”Vi har hele tiden angivet alderen i teksten, hvis den var relevant for emnet. Men når vi nu vælger at skrive alderen ind i faktaboksen igen, så er det af hensyn til de trofaste, mangeårige læsere, der har skrevet til mig, at det er en vigtig serviceinformation for dem – lige meget hvad emnet i øvrigt er,” siger hun.

”Det er mit indtryk, at flertallet af de, som køber og læser bladet, er så vant til at orientere sig efter alderen ønsker sig den tilbage, og det er vores opgave at holde flest mulige læsere mest muligt tilfredse, så nu er tallet tilbage i faktaboksen - dog ikke som det første, men skrevet mere organisk ind i biografien.”

Oplæg til debat

Før januar oplyste ugebladet altid kilders alder som noget af det første, uanset om det var relevant for artiklen eller ej. Og det var altså netop den information, som bladet i januar meldte ud, at de ville fjerne som en standard. 

”Det var tænkt som et oplæg til debat om samfundets syn på alder, da vi besluttede at pille alder ud af faktaboksen. Jeg ville gerne inddrage vores læsere, og det viste sig også, at flere medier tog sagen op. I min leder og forskellige optrædener i tv lagde jeg op til, at det var en åben workshop og bad læserne byde ind med deres mening – og det gjorde de!," siger Rikke Dal og fortæller videre, at hun er imponeret over, hvor mange henvendelser hun fik efterfølgende.

”Vi har aldrig fået så mange lange og velargumenterede indlæg, kommentarer og mails fra vores læsere, og det er megafedt at mærke, at der er liv i den anden ende af det, vi skriver.”

Enige, men alligevel uenige

De mange læsere, der sendte mails og kommentarer afsted til redaktionen, var dog langt fra enige om, hvorvidt det nye tiltag var en god ide. Mange skrev, at de synes, at der i vores samfund er et stort fokus på alder, og at det ville være godt, hvis selve tallet blev mindre vigtigt. Andre oplevede det, som om ugebladet ville skjule alder og dermed tabuisere det at være ældre. 

”Debatten gik sine egne veje, og nuancerne fortabte sig undervejs, men det vigtigste var det, at alder kom dagsordenen, for det var jo meningen med det hele,” fortæller chefredaktøren.

”Vi er ikke færdige med at behandle emnet alder, for hvis en rent teknisk detalje som alder i faktaboksen eller ej kan vække så mange følelser, så er der stof til mange interviews og artikler endnu.”

Den nye faktaboks bliver indfaset fra midten af april.

Se, hvad vi ellers skriver om: Samfund og Kvinder du skal kende

610x200_woordy_dmjpg.jpg