Amalie Dollerup Amanda Madsen

Foto: Sara Skytte "Jeg satsede hele butikken og vandt lotteriet. Hvis jeg havde været et par år yngre, var jeg nok bare taget hjem uden at prøve," siger Amalie Dollerup om sin casting på Badehotellet.

Amalie Dollerup afslører: Jeg skulle have spillet denne rolle i Badehotellet – men så faldt jeg næsten på knæ for casteren…

TV 2s Badehotellet kunne have set noget anderledes ud, hvis ikke Amalie Dollerup havde kæmpet for at få forfatterne til at se hende i en helt anden rolle end den, hun var kommet til casting på. Det afslører hun i denne uges Hendes Verden.

Knap 1,6 millioner danskere - det højeste nogensinde ved en sæsonpremiere - så med, da TV 2 i februar kunne åbne op for femte sæson af hit-serien Badehotellet.

En af seriens elskede karakterer, der har været med helt fra starten, er grosserer Madsens datter Amanda, som spilles af Amalie Dollerup. Men egentlig var hun tiltænkt en helt anden rolle, dengang seriens rollebesætning skulle findes.

LÆS OGSÅ: Amalie Dollerup om mødet med en helt særlig mand

Det afslører den populære skuespiller selv i et stort interview i denne uges Hendes Verden, som netop er kommet på gaden.

– Jeg kæmpede virkelig for min rolle i Badehotellet. Jeg kom til casting som Fie, hvor jeg spillede sammen med en masse andre piger. Det varede to timer. Til sidst spurgte jeg casteren, om jeg ikke måtte prøve at spille Amanda, men forfatterne så mig kun som Fie. De syntes, jeg var for gammel til Amanda, fortæller Amalie Dollerup.

Men den stædige skuespiller holdt ved, og det krævede selvtillid og gode overtalelsesevner, forklarer hun.

– Jeg spurgte igen og igen, for nu var jeg taget hele vejen fra Aalborg for at komme til casting, og jeg kunne ikke bare komme igen i morgen. Jeg var næsten helt nede på knæ. Til sidst fik jeg lov, og 14 dage senere ringede de og tilbød mig rollen som Amanda. Jeg satsede hele butikken og vandt lotteriet. Hvis jeg havde været et par år yngre, var jeg nok bare taget hjem uden at prøve. Men jeg turde, og det gjorde, at jeg foreløbig har fået fem fantastiske sæsoner og nogle skønne oplevelser, siger Amalie Dollerup, der selv betegner kampen for rollen som sit "livs omvej".

Amalie Dollerup
Amalie Dollerup blev kendt allerede som barn i tv-serien Strisser på Samsø. (Foto: Sara Skytte)

LÆS MEGET MERE OM AMALIE DOLLERUP I DENNE UGES HENDES VERDEN - OG:

  • Om livet som børneskuespiller og en stille telefon efter succerne i "Strisser på Samsø" og Lise Nørgaard-filmen "Kun en pige".
  • Om kvaliteterne ved hendes ægtemand, som hun har været sammen med i over 11 år.
  • Og at hun var ved at droppe ud af skuespillerskolen, fordi hun mistede lysten til skuespillet.

Amalie Dollerup, 32 år

  • Debuterede i filmen Kun en pige i 1995, hvor hun spillede en ung Lise Nørgaard. Blev for alvor landskendt, da hun medvirkede i tv-serien Strisser på Samsø (1997-1998) som Sille, datteren til strisseren spillet af Lars Bom.
  • Uddannet skuespiller fra skuespillerskolen i Aarhus.
  • Denne sommer aktuel i Cirkusrevyen. Der er forpremiere fra på lørdag i denne uge og premiere den 17. maj, sidste forestilling 31. august.
  • Har medvirket i alle fem sæsoner af succes-serien Badehotellet i rollen som Amanda. Det er allerede besluttet, at der kommer en sjette sæson.
  • Gift med skuespilkollegaen Andreas Jebro, som hun bor sammen med i København.

Amalie Dollerup(Foto: Sara Skytte)

Se, hvad vi ellers skriver om: Amalie Dollerup, Serier, Interview og Kendte