Amerikansk par nytår

Foto: Privat Det er første gang, at det amerikanske par, Edie og Curtis Watson, besøger Danmark. De glæder sig til at "hoppe ind" i det nye år med danskerne.

Amerikansk par fejrer nytår i Danmark: ”Vi har læst, at I ser Dronningens nytårstale”

Det amerikanske par, Edie og Curtis Watson, rejser hvert nytår til et nyt land. I år er de for første gang i Danmark, hvor de glæder sig til at opleve de skøre danske nytårstraditioner.

Bål i Reykjavik, nytårsfest i Amsterdam og lysshow i Paris.

Det amerikanske par Edie og Curtis Watson har de seneste år rejst verden rundt for at fejre nytår med og som indfødte.

Læs også: Sådan gik det Edie og Curtis Watson til nytårsaften: "Vi sov ikke før kl. 05 om morgenen"

I år går turen til København, som ifølge parret (og flere rejseblogs) er et must see til nytår og derfor her, at Edie og Curtis Watson skal tilbringe årets sidste dag.

Og parret glæder sig til at opleve de danske nytårstraditioner, fortæller Edie Watson til ALT.dk.

"Vi har læst, at danskere har en tradition med at se Dronningens nytårstale og hoppe ned fra en stol ved midnat, så vi vil prøve at joine den tradition og være på jagt efter en stol at hoppe ned fra. Min mand vil også prøve at springe i det iskolde havvand, som vi har læst, at nogle danskere gør i forbindelse med nytåret. Jeg fortalte ham, at han var totalt crazy, og at han ikke ville få lov til det! Han er ikke vant til det kolde vand, så han vil sikkert ende på hospitalet," siger hun.

Edie og Curtis Watson bor i Scottsdale i Arizona, hvor temperaturerne i december minder om en forårsdag i Danmark. Det er fjerde gang, at de fejrer nytår langt fra den arizonske hede, og parret ser særligt frem til én ting, når de skal hoppe ind i det nye år i Tivoli, hvor de skal spise middag og fejre indgangen til 2020.

"I Arizona er der ikke meget fyrværkeri, da det kun er lovligt med små eksplosioner, og ellers er der kun fyrværkerishows på særlige områder. Men her forventer vi, at det bliver et meget travlt og livligt nytår med mange mennesker, der er ude og feste og fyre fyrværkeri af. Vi har nemlig læst, at I kun må fyre fyrværkeri af på nytårsaften!"

Edie og Curtis 5.jpgDa Edie og Curtis Watson fejrede nytår i Amstersdam, dansede de det nye år til lyden af Despacito. Foto: Privat

Hvad ser I mest frem til ved at fejre nytår i Danmark?

"Vi elsker bare at møde nye mennesker fra andre lande og tage deres kultur til sig. Det er så sjovt at se, hvordan andre fejrer nytår og herigennem skabe nye venskaber."  

Hvorfor rejser I til et nyt land hvert nytår?

"Da vi mødte hinanden, fandt vi en fælles interesse i at rejse ud og opleve nye steder. Der, hvor vi bor, er der rimelig varmt over vinteren. Der er ingen sne, og det føles ikke så julet. Derfor foretrækker vi at opleve, hvordan andre mennesker rundt om i verden fejrer jul og nytår. Hvert land, vi har besøgt, har haft hver sine traditioner og givet os forskellige oplevelser. Plus, det er altid sjovt at opleve julemarkeder, nytårsfester og nyde fantastisk mad og øl, når vi rejser."

Hvornår startede denne her tradition?

"Det startede, da vi tog på vores første udlandsrejse til Frankrig. Vi tilbragte julen i Strasbourg og nytåret i Paris. Vi nød vores tur så meget, at vi besluttede os for at fortsætte. De her ture fungerer også godt med vores arbejdsskema, da min mand er lærer og altid har fri denne tid på året. Jeg er sygeplejerske, så det er også nemt for mig at få byttet nogle vagter, så vi kan være væk en uge eller to i løbet af helligdagene."

Edie og Curtis 4.jpg"Indtil nu har Reykjavik været vores yndlinggsted at fejre nytår. Islændinge er rigtig sjove og skøre. De spiser traditionelt med familien, ser en komisk anmeldelse af året, der er gået, før de går ud og ser bål, der er på størrelse med et hus!," fortæller Edie Watson. Foto: Privat

Hvad giver det jeres parforhold at tilbringe nytår i et nyt land med fremmede mennesker?

"Det har givet os de bedste minder at rejse sammen. Vi mindes ofte mange af de sjove stunder, vi har haft sammen, når vi har rejst. Det kan være stressende at skulle finde rundt i et nyt land og planlægge en tur, så som par skal man virkelig samarbejde og klare de udfordringer, man støder på – eksempelvis da vi engang mistede vores bagage og ikke havde den i fire dage i Amsterdam. Man kan ikke lade sådan nogle ting gå én på, man må bare komme videre og nyde rejsen," siger Edie Watson og uddyber:

"Det kan måske også virke stressende at skulle tilbringe nytårsaften med fremmede mennesker, men faktisk ender man hurtigt med at møde nye mennesker og lære noget nyt om en anden kultur. Vi synes, det er en af de vigtigste lektier ved at rejse; at vi alle er ens, uanset hvor vi kommer fra."

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Samfund og Interview