Anders Lund Madsen
Foto: Martin Bubandt

Sådan snørede Anders Lund Madsens morfar tyskerne under krigen

Nogle modstandsfolk saboterede jernbaner, andre skjulte våben under 2. verdenskrig. Anders Lund Madsens morfar greb dog kampen mod de tyske besættere noget anderledes an, fortæller han i podcasten ”Lund & Løkke”, som kan høres i appen Talk Town.

Vi befinder os i de tidlige 1940’ere. Danmark er besat af tyskerne, men i det stille ulmer oprøret. På Falster har én mand sat sig for at forpurre tyskernes planer med noget så originalt som modstandsheste. Uduelige krikker, som ikke ville makke ret. Den mand var Anders Lund Madsens morfar.

”Min morfar solgte muligvis heste til tyskerne under krigen. Ja, ja, men det var meget vrangvillige heste,” fortæller en grinende Anders Lund Madsen i podcasten ”Lund & Løkke” fra Talk Town.

”Han var rigtig god til jyske arbejdsheste. Han solgte så de dårlige heste til tyskerne. Det betyder, at et af de eneste steder i Europa, hvor der absolut ingen krigshandlinger var under 2. verdenskrig, var på Falster. I høj grad takket være min morfars heste. Det, jeg vil kalde modtandsheste, som simpelthen ikke gjorde et godt stykke arbejde. Lidt smartere end at ligge i en eller anden grøft ovre i Jylland med noget jernbanesabotage, ikke?,” siger podcastværten henvendt til sin makker Lars Løkke Rasmussen, der også deler familieanekdoter fra krigen undervejs i samtalen.

Den tidligere statsministers mor opholdt sig nemlig på Bornholm under russernes bombardementer, hvor podcastparret er på visit netop nu. Sammen får de en snak om de aftryk, krigen har sat på danskerne. Om pulverdesserter, rationeringsmærker, og de ting, krig får os til at gøre. Som for eksempel at spise en puddelhund.

Lyt til podcasten ”Lund & Løkke” i appen Talk Town.

Om podcasten Lund og Løkke

Lund&Loekke
Foto: Martin Bubandt

Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen drager på tur rundt i landet for at vise hinanden - og lytterne - det Danmark, de begge er rundet af, og som former os alle sammen. Deres forhold er baseret på et spinkelt venskab fra et efterår på jurastudiet i 1983. Siden da har livet ført dem i forskellige retninger med hver deres erfaringer.

Lyt til podcasten i Talk Town her

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Samfund og Politik