Anders Matthesen

Sådan holder Anders Matthesen jul

Anders Matthesen: Kun én ting kan gøre juleshopping overkommelig

Der er så mange traditioner og følelser forbundet med julen, og den sætter mange tanker i gang. Vi har bedt Anders Matthesen sætte ord på hans oplevelser med højtiden, vi alle har et forhold til.

Anders ­Matthesen, 41, skuespiller og komiker og aktuel med ­onemanshowet "Shh"
Mit bedste juleminde er… fra de år, vi fejrede juleaften hos min stedmor, efter at vi børn var blevet halvvoksne. Vi sad oppe og snakkede med min far og stedmor til klokken 4 om morgenen, spiste lækker natmad, drak en masse øl og røg 6.000 cigaretter. Da min far gik i seng, sluttede min bror og jeg (og vores kærester) af med at se ”Røvtur på 1. klasse” med Steve Martin på video. Det var fandeme gode tider.

Da jeg var barn, syntes jeg, at julen var… dejlig. Jeg elskede de mørke vintermorgener med tændte lys og højtlæsning i klassen. Og så det der med at gå og glæde sig til juleaften. Det var en skøn tid.

Det bedste ved julen er… maden. Jeg elsker julemad og snaps og kolde bajere!

Det værste ved julen er… gaveræset. Det gør mig ­virkelig deprimeret, og jeg synes, at juleshopping er stressende. Medmindre der er tid til en kop varm ­kakao. Så kan det være meget hyggeligt.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde: “Jeg kan ikke få nok af december”

Min yndlingsjuletradition er… at spise julemiddag. Og natmad. Jeg kommer til at lyde som en sulten rad, men jeg elsker at spise god mad sammen med folk, jeg holder af.

Julen begynder, når… jeg vågner den 24. ­december, og den slutter, når jeg går i seng. Men bevares, er der en julefrokost på færde, så tager jeg den med, og ungerne skal da også have lov at jule løs hele måneden. Men jeg NÆGTER at deltage i julerier før den 1. december.

Jeg synes, at julemanden er… et sært, hedensk indslag, som frarøver kristendommen patent på julen − og det er egentlig fedt nok. Flere ­nisser og fantasidyr!

Den bedste julegave, jeg har fået… fik jeg af min kæreste for tre år siden. Jeg havde kigget på et kontorlokale i et baghus i længere tid, men det blev solgt for snuden af mig. Min kæreste havde så været ude og sikre sig retten til at købe det ­tilbage, så i julegave fik jeg en købsaftale, som jeg så selv kunne skrive under. Jeg købte selv baghuset, men min kæreste havde, som en del af gaven, betalt de ekstra penge, som de nye købere forlangte for stedet. Det er den bedste gave, jeg nogensinde har fået! Men jeg fik da også en ­rimelig fed sweater af min mormor engang.

Når jeg får en gave, jeg ikke bryder mig om… hænger jeg den op på køleskabet med magneter… Ej jeg er ikke en utaknemmelig rad. Jeg ­bliver glad for selv den mindste pose bolsjer. Det er vitterligt tanken, der tæller for mig, og jeg bytter sjældent gaver.

LÆS OGSÅ: Gaven til manden, der aldrig ønsker sig noget

LÆS OGSÅ: 64 julegaveønsker til dig, der elsker boligliv

LÆS OGSÅ: Giv en personlig julegave

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Anders Matthesen